Speltips/rek & odds: Sunderland – Manchester City 3/12

Emil Jakobsson Publicerat: 3 december 2014
Sunderland - Mancehster City, speltips, startelvor & odds 3/12 2014
Foto: Bildbyrån

Sunderland krigade till sig 0-0 hemma mot Chelsea nu senast. Under onsdagen kommer nästa storlag på besök. Frågan är om Manchester City lyckas med det som Chelsea misslyckades med?

Sunderland har faktiskt presterat riktigt bra resultat mot Manchester City tidigare. Ser vi bara till matcherna i Premier League har de hela tre segrar, två oavgjorda och bara en förlust mot City över de sex senaste matcherna. Senaste matchen mellan lagen spelades i april på Etihad Stadium och Sunderland fick med sig poäng efter 2-2. Senaste mötet mellan lagen på Stadium of Light vann Sunderland med 1-0. Faktum är att de fyra senaste ligamatcherna på Stadium of Light mellan Sunderland och City har slutat just 1-0.

Sunderland åkte som bekant på 8-0-förlusten borta mot Southampton i mitten av oktober men laget har verkligen reagerat på rätt sätt på den stjärnsmällen. De har plockat poäng i fyra av de fem matcherna som spelats efter den förlusten. De har samtidigt fått ordning på försvaret och bara släppt in två mål under de fyra senaste matcherna.

Faktum är att Sunderland är det lag som spelat flest 0-0-matcher den här säsongen i Premier League. Fyra av deras matcher har slutat 0-0, bland annat deras två senaste.

Kommer från en imponerade seger

Manchester City stod samtidigt för en imponerande 3-0-seger borta mot Southampton nu senast. Segern var deras tredje raka och alla matcher har varit mot tufft motstånd, de två tidigare segrarna var mot Swansea och Bayern München. De har gjort åtta mål och bara släppt in tre under dessa matcher.

Bortaplan har annars varit en svaghet, på deras sex senaste bortamatcher har det tre segrar, två oavgjorda och en förlust.

Tydlig matchbild

Det är väldigt tydligt hur matchbilden kommer bli här. Sunderland kommer göra allt för att stänga matchen på samma sätt som de gjorde mot Chelsea. Men de släppte till hela 24 avslut i den matchen och Chelsea borde vunnit den. Samtidigt fick de verkligen slita, det kostar på att jaga boll i 90 minuter. Sunderland är inte direkt vana att spela mitt i veckan och känslan är att de kommer inte ha riktigt samma ork som mot Chelsea med tanke på hur mycket de måste springa. City har mer rutin av täta spelschema och en bredare trupp där de kan rotera om det behövs.

Vi ser inget spelvärde i tvåan som bara betalar 1,53 och 1,63 för Sunderland +1,5 är något lågt med tanke på Citys spel de senaste omgångarna. Ett spel som däremot lockas oss är att båda lagen INTE gör mål vilket betalar oväntat höga 2,05.

Sunderland har trots allt blivit nollad i fyra av deras sex senaste matcher samt sju av deras tolv senaste. Inte ens hemmaplan brukar vara någon garanti för offensiven, de har lämnat tre av deras fem senaste hemmamatcher mållösa.

City har visserligen inte samma stabila defensiv som förra säsongen men deras nolla nu senast mot Southampton visar att de är på rätt väg. Samtidigt har båda lagen gör INTE mål prickat rätt i de tre senaste matcherna mellan lagen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sunderland 7,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,5 titanbet logo 1 000 kr
Manchester City 1,53 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,3 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör INTE mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 3/12 kl 20:45
TV:  viaplay logo Viasat Xtra PL 2  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo