Speltips/rek & odds: Sundsvall – Östersund 28/6

Spelbloggare Publicerat: 27 juni 2014
Sundsvall Sirius 22/6 speltips 2014
Foto: Bildbyrån

Under lördagen spelas det två matcher från Superettan. Den ena mellan Sundsvall och Östersund. Här är vårt speltips från matchen. 

Giffarna bröt förluststreaken på två matcher nu senast borta mot jumbon Landskrona, vilket innebär att man åter klev upp på förstaplatsen, dock med en match mer spelad. Klart bättre var spelet jämfört med förlustmatcherna, även om det inte alls var klockrent.

Dennis Olsson klev av skadad mot Husqvarna och kommer vara borta i tolv veckor.

För Östersund är det tvärtom. Efter nio matcher i följd utan förlust, så blev det torsk mot Ängelholm med 2-1, på hemmaplan där man vanligen är så starka dessutom. Ett ÄFF som placerar sig på den undre halvan av tabellen. Inget styrkebesked, direkt.

Lite av ett vägval för båda lagen. Har Giffarna stärkts av vinsten? Är Östersund på väg in i en svacka? Två omöjliga ting att förutsäga, därav känns inte 1-X-2 lockande alls.

Framåt på Norrporten

Det vi däremot kunde vi se att Östersund lämnade stora hål i defensiven – den som annars brukar vara så kompakt och gedigen. Nu möter man ett av Superettans vassaste anfall.

Varit inne på detta i tidigare rekar. På Norrporten Arena blir det öppet och en hel del mål. Klart fler än när Sundsvall spelar borta. Fem av sju matcher på arenan har klivit över 2,5 mål.

Östersund är inte alls lika heta framåt och hyfsat täta bakåt, men på Norrporten brukar motståndarna få anpassa sitt spel till Giffarna.

Intressant är att Östersund ofta reagerar dåligt på förluster. En brukar sällan komma ensam. Och är man ur form, så kommer det utnyttjas.

I det senaste inbördesmötet blev det hela 4-4. Tre av fyra har även överstigit 2,5 mål.

Vi satsar försiktigt här.

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Nya kunder får 1 000 kr bonus)
Skrivet av: Emil Jakobsson

Rösta: Vem tror ni på?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sundsvall 1,5 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,5 unibet logo 1 200 kr
Östersund 6,55 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,78 betsson logo 1 000 kr