Speltips/rek & odds: Sverige – Estland 4/9

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2014
Speltips och odds: Danmark - Sverige 28 maj 2014
Foto: Bildbyrån

Det börjar dra ihop sig för EM-kval och det svenska landslaget genrepar mot Estland på Nationalarenan under torsdagen.

Den här matchen kunde knappast ha varit mindre upphajpad än den är. Runt 15 000 biljetter väntas bli sålda – en tvärusel siffra. Dock rätt väntat. Gräsmattan är katastrof, Zlatan väntas stå över och ja… en match mot Estland. Kan väl knappast bli osexigare?

Zlatans status är osäker. Han rapporteras vara småförkyld och det skulle förvåna något enormt om Erik Hamrén chansar med honom bara dagarna innan kvalmatchen mot Österrike. I övrigt är skadelistan tom, men besked har getts om att Andreas Isaksson kommer få vila.

Sverige spelade senast för ungefär tre månader sedan. Då blev det förlust i träningsmötet mot Belgien med 0-2. Dagarna innan dess – 0-1 i baken mot Danmark. Landslaget har sett hetare ut, för att uttrycka det milt.

Som svar på de tveksamma resultaten Hamrén haft vid rodret kommer han nu testa en 4-3-3-uppställning.
– Det är viktigt med våra kanter så vi kan hota, säger Hamrén enligt Fotbollskanalen.

I truppen är Branimir Hrgota, Nabil Bahoui och Emil Forsberg de stora utropstecknena.

Defensiven främst

På tränarposten i Estland hittar vi den kontroversiella Sverigebekantingen, Magnus Pehrsson, som fick massvis med kritik för att ha styrt Djurgården med diktatorliknande metoder. Mest känd är han för att ha lämnat klubben under (påstådda) hot från supportrar.

Har inte jättekoll på det estländska landslaget, men enligt rapporter ska de vara ett hårt jobbande och disciplinerat lag med offensiva problem, men klart bättre defensiv. Mittbacken Ragnar Klavan får väl räknas som den största stjärnan. Han är ordinarie i tyska Augsburg.

Ännu har MP inte testats med sitt Estland i tävlingssammanhang, men att bedöma av resultatraden i träningsmatcherna, ser det knappast ljust ut. Förluster mot exempelvis Island och Lettland får räknas som katastrofala resultat. Kryss mot Gibraltar, likaså. Mest meriterande vinsten har varit mot Tadzjikistan – säger en del?

Under 2,5 mål

Hur som helst finns det ändå en okej grundkapacitet i detta Estland. Ska bli mycket intressant att se vad de kan åstadkomma i EM-kvalet. Säkert är i alla fall att de inte kommer skänka bort någonting gratis här.

Planen är, föga förvånande, ett stort, stort, skämt – något som kan sätta käppar i hjulen för ett passningsorienterat Sverige. Vi såg exempelvis hur offensiven drabbades av den usla mattan när AIK och Djurgården spelade på arenan för några veckor sedan.

Den svenska backlinjen är inte värd att höja till skyarna, absolut inte. Snarare tvärtom. Men mot Estland bör man inte ha några direkta problem att hålla lakanet tätt.

Under 2,5 mål liras till trevliga 2,45 gånger degen. Insatsen hålls nere, som alltid vid träningsmatcher.

1/2-0?

Uppdatering torsdag 12:30:

Zlatan kommer starta matchen, här är Sveriges elva:
Kristoffer Nordfeldt, Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Mikael Antonsson, Martin Olsson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kim Källström, Nabil Bahoui, Zlatan Ibrahimovic, Emil Forsberg

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,25 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 6,75 unibet logo 1 200 kr
Estland 13,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,45 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,60 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:45, 4/9
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av:  Emil Jakobsson