Speltips/rek & odds: Sverige – Liechtenstein 12/10

Spelbloggare Publicerat: 11 oktober 2014
sverige liechtenstein 12/10
Foto: Bildbyrån

Efter två 1-1-matcher i följd väntar blåbärsnationen Liechtenstein för det svenska landslaget. Storseger att vänta?

Mot Österrike och Ryssland, de två tänkta utmanarna i gruppen, har det blivit två pinnar, vilket får ses som godkänt. Nu måste det, och kommer med all sannolikhet, bli seger för Erik Hamréns mannar. Frågan är; med vilka siffror?

Försvarsspelet har varit landslagets akilleshäl de senaste åren, men lär lyckligtvis inte sättas på några tuffare prov här mot Liechtenstein. Tuffare uppgift står inte minst mittfältet stå inför; att trappa upp passningstempot för att hitta luckor i motståndarnas försvarsmur, den som imponerade så mycket mot Montenegro.

Såhär väntas man starta:
Isaksson; Bengtsson, Granqvist, Antonsson, Olsson; Ekdal, Källström, Durmaz; Zengin, Hrgota, Forsberg.

Troligtvis ingen Zlatan med på planen alltså, men Albin Ekdal har reparerat sig och tar plats på mittfältet. Betyder väldigt mycket. Emil Forsberg gör sin första tävlingslandskamp och längst fram ersätts förra matchens målskytt, Ola Toivonen, med Branimir Hrgota.

Hållen nolla senast

Liechtenstein är ett land med strax under 40 000 invånare och syns inte som mer än en liten prick på världskartan – precis som i fotbollsvärlden. Lite smårolig kuriosa är att antalet besökare på Friends Arena kommer vara fler än hälften så många som bor i Liechtenstein.

Det är rena amatörer som kommer stå på andra sidan planen på Friends Arenas matta, men organiserade och disciplinerade är de. Mot en försvarsmur på elva man kan det självklart bli svårt att nå fram till nätet.

Mot Montenegro senast stod man för en hedervärd defensiv insats – och nollan hölls, vilket innebar en etta in i poängkolumnen. En praktskräll då Montenegro ändå är ett relativt bra lag.

Däremot är det välkänt att Liechtenstein är klart starkare på hemma- kontra bortaplan. Vore helt otroligt om de skulle stå för en liknande prestation här mot Sverige.

7/10 under 3,5 mål

Här kan man inte bara kliva in på planen och lattja. Målen kommer inte att komma gratis någonstans. Nu lär inte Zlatan vara med heller och i sådana här matcher kan spelare som han – de som bryter mönster – vara mycket betydande.

Vi tror att Liechtenstein, fyllda med självförtroende efter den hållna nollan senast, ser stora möjligheter i att åtminstone skapa nerv i matchen.
– Jag känner inte till Liechtenstein mer än vad vi har pratat taktiskt. Men det är viktigt att vi har tålamod. De kommer att backa hem och det är betydelsefullt att vi håller upp tålamod då det kan bli att målet kommer i slutskedet av sådana här matcher, sa Kim Källström på helgens presskonferens.

I sju av Liechtensteins tio senaste matcher har det blivit färre än fyra baljor.

Känslan är att blågult kommer få jobba en del för segern ändå. Att det blir under 3,5 mål ser vi stor sannolikhet i. Klart större än 50% – således hittar vi värde i underspelet till dubbla degen hos Nordicbet (1 000 kr bonus och 500 kr gratisspel vid registrering).

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,05 1 000 kr
Oavgjort 17,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Liechtenstein 67,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 3,55 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,36 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Söndag 20:45, 12/10
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson