Speltips/rek & odds: Sverige – Ryssland 29/12

Emil Jakobsson Publicerat: 29 december 2014
JVM Sverige - Ryssland 29/12 2014 speltips
Foto: Bildbyrån

Sverige har inlett JVM på bästa möjliga sätt med två segrar. Men under måndagen väntar den riktiga nyckelmatchen i gruppspelet mot Ryssland. En förlust kan bli förödande, en seger öppnar vägen mot finalen.

Sverige gick som bekant på två riktiga minor mot Kanada respektive USA precis innan JVM och släppte in mängder med mål. Men även om motståndet givetvis inte varit lika bra under inledningen av JVM har laget gjort det som krävs av dem. Först 5-2 mot Tjeckien och nu senast 5-1 mot Danmark. Våra speltips till de två matcherna har prickat rätt och vi hoppas givetvis att den trenden fortsätter för oss genom hela JVM.

Det finns en rejäl laddning mellan Ryssland och Sverige och då syftar jag inte på det politiska läget med ubåtar och flygplan utan på isen. Ryssland vann JVM 2011 efter att de slog ut Juniorkronorna i semifinalen. Sedan dessa har det varit omvända roller och Sverige har blivit ett spöke för Ryssland.

Vi vann finalen mot dem i JVM 2012 och har sedan slagit ut dem i semifinalerna 2013 och 2014. Matchen mellan de två nationerna under måndagen är samtidigt otroligt viktig. Den som vinner matchen vinner förmodligen gruppen och får en betydligt enklare väg genom slutspelet än grupptvåan.

Inledde svagt, imponerade nu senast

Ryssland inledde turneringen skakigt genom att bara få 2-2 och sedan vinna straffläggningen mot Danmark. Däremot släppte det rejält igår när de slog Schweiz med hela 7-0, ett riktigt imponerande resultat.

Men vi tror på Sverige här. Dels på grund av det mentala övertaget genom alla segrar mot Ryssland i de viktiga matcherna de senaste åren men även med tanke på hur årets trupp presterat. Visst, de har varit en del misstag och något skakiga inledningar men det är trots allt juniorhockey och Ryssland imponerade inte direkt mot Danmark.

En annan viktig faktor som kan bli avgörande är det faktum att Ryssland spelade en match igår samtidigt som Sverige hade en vilodag.

Det brukar synas när ett lag spelat två dagar i följd och vi tror Sverige kan utnyttja det och vinna den här nyckelmatchen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,85 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,55 unibet logo 1 200 kr
Ryssland 3,2 bwin logo 250 kr
Under 5,5 mål 1,97 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Sverige
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Måndag 29/12 kl 23:00
TV:  svttva logosvtplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo