Speltips/rek & odds: Sverige – Ryssland 9/10

Spelbloggare Publicerat: 8 oktober 2014
sverige ryssland 9/10
Foto: Bildbyrån

EM-kvalet fortsätter och under torsdagen ställs Sverige mot gruppfavoriten Ryssland.

Öppningsmatchen mot Österrike lovade en del, men vissa defensiva frågetecken väcktes också. Eller ja, rättare sagt; de blev tydligare. 1-1 slutade det i Wien och en pinne är givetvis klart godkänt – både sett till förutsättningarna och matchbilden. Förbannat viktigt att inte torska de här svåra bortamatcherna. Sveriges mål stod Hammarbysonen Erkan Zengin för – ett otroligt vackert sådant.

Var flera tillfällen där hjärtat hoppade upp i halsgropen under matchen. Enkla defensiva misstag. Den svenska backlinjen är sårbar. Extremt sårbar.

Nu står vi dessutom med ett blytungt avbräck. Kaptenen och truppens enda internationella storstjärna, Zlatan Ibrahimovic, väntas inte finnas med i varken startelvan eller på bänken.
– Ska jag vara ärlig ser det inte positivt ut, sa Erik Hamrén angående Zlatans skada på onsdagens presskonferens.

Tycker det verkar vettigt att inte chansa med honom. Förvärras skadan står landslaget inför ett ännu tuffare kval.

Möjlig startelva:
Andreas Isaksson; Pierre Bengtsson, Andreas Granqvist, Jonas Olsson, Martin Olsson; Sebastian Larsson, Kim Källström, Jimmy Durmaz; Nabil Bahoui, Ola Toivonen, Erkan Zengin.

Ingen Albin Ekdal med heller. Oerhört tufft. Så formstark som han varit, hade han varit en mycket viktig pjäs att ställa ut på mittfältet.

Så, att våra för tillfället viktigaste spelare lämnas utanför – när truppen redan är tunn – är inte helt betryggande. Flera av spelarna i den väntade elvan är långtifrån formtoppade och vissa inte ens ordinarie i respektive klubblag…

Capello vill ha revansch

Ryssland gjorde ett makalöst dåligt världsmästerskap i Brasilien och laddar nu om. Fabio Capello har fortsatt förtroendet och väntas fortfarande åstadkomma stordåd. Kommer fortsätta på samma spår; försöka skapa en stabil organisation – det ska vara svårt att hitta nät mot Ryssland.

Är själv smått frälst i rysk landslagsfotboll. Har väl varit det sedan stordådet i EM 2008, när Andrei Arshavin briljant spelade huvudrollen. Nu ser det ju inte jätteljust ut efter VM, men tror ändå att Capello kan skapa någonting bra av den här truppen. För kvalité finns det.

Har inte hittat några rapporter om betydande ryska skador. I alla fall inte i klass med Sveriges. Verkar ha truppen rätt intakt.

Ryssland inledde kvalet med att krossa Lichtenstein med fyra mål mot noll. De två första målen var båda självmål, vilket blev Lichtensteins fall. Finns inte tillräckligt med styrka i det laget för att jaga ur underläge mot ryssarna. De två sista baljorna kom av farten.

Väntad matchbild talar emot Sverige

På Friends Arena kommer Sverige, med all sannolikhet, föra spelet. Risken är att man försöker spela över resurserna här mot ett extremt kontringsskickligt Ryssland. Blir så med Hamrén vid rodret. Ryssarna kommer njuta av en sådan matchbild. Skulle passa dem perfekt.

Sen vet vi ju att det råder totalt kaos i den svenska försvarslinjen. Ryssland kan såra den på ett mer effektivt sätt än Österrike.

Tror bestämt att Ryssland kommer resa hem med tre pinnar från Friends Arena. Möjligt att Sverige lyckas hämta in en pinne, men mer än så? Nja.

Ryssland 0.0 asian handicap (detsamma som draw no bet) hittas hos Bet365 till det fenomenala oddset 2,02.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 2,70 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 3,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Ryssland 2,90 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,58 redbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,45 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Ryssland 0.0 AH
Odds: 2,02 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20:45, 9/10
TV:  kanalfem logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson