Speltips/rek & odds: Swansea – Everton 23/9

Emil Jakobsson Publicerat: 23 september 2014
Swansea - Everton ligacupen speltips/rek 23/9 2014
Foto: Bildbyrån

Swansea startade säsongen strålande men nu åkt på två raka förluster. Under tisdagen tar man emot Everton i ligacupen, ett lag man haft väldigt svårt för tidigare.

Swansea från Wales inledde säsongen med att slå Manchester United på bortaplan och följde upp det med segrar mot Burnley, Rotherham och West Bromwich innan förlusterna kom. Först 4-2 borta mot Chelsea och sedan 0-1 hemma mot Southampton.

Nu senast mot Southampton hade man bara tre skott mot mål över 90 minuter och hade mindre boll trots hemmaplan.

Gästande Everton har varit ganska ojämna under inledningen av säsongen. De spelade avgjort mot Leicester samt Arsenal innan den blytung förlust i målkalaset mot Chelsea. Efter den kom däremot två raka segrar mot West Bromwich och Wolfsburg.

Men nu i helgen var man tillbaka i gamla synder och föll med 2-3 mot Crystal Palace.

Ingen seger på elva försök

Förra säsongen vann Everton alla tre matcher mot Swansea, två i ligan och en i FA-cupen. Slutresultaten skrevs till 3-2, 3-1 samt 1-2. Värt att notera är även att Swansea inte vunnit någon av de elva matcherna mellan lagen (sju av dem är i modern tid de senaste åren, övriga från 80-talet).

Med tanke på hur upp och ner båda lagen varit samt att detta är ligacupen avstår vi från 1×2-marknaden men överspelet tilltalar oss verkligen här.

Everton stod för en bedrövlig defensiv insats nu senast och har ett derby mot Liverpool till helgen vilket gör att man lär rotera en del här då ligan är prioritet. Nya spelare som kommer in i elvan brukar tala över överspelet. Samtidigt har fem av Evertons sex matcher den här säsongen gått över 2,5 mål.

Swansea har samtidigt släppt in fem mål på de två senaste matcherna och alla tre matcher mellan lagen förra säsongen gick som sagt över linan.

Ser vi till de senaste matcherna mellan lagen i Wales har de två senaste gått över 2,5 mål.

Ladbrokes som erbjuder det högsta oddset på vårt speltips ger alla nya kunder ett bonusspel värt upp till 1 000 kr. Läs mer om det här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Swansea 2,25 betway logo 500 kr
Oavgjort 3,6 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
 Everton 3,4 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,8 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 23/9 kl 20:45
TV:  viasatfotboll logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo