Speltips/rek & odds: Syrianska – Ljungskile 24/10

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2014

syrianska ljungski 24/10Superettan är spännande i båda ändar av tabellen. Syrianska kämpar för sin överlevnad i Superettan samtidigt Ljungskile jagar en allsvensk plats. Under fredagen drabbar lagen samman på Södertälje Fotbollsarena.

Att Syrianska skulle riskera att trilla ur Superettan fanns inte på världskartan för några veckor sedan, men – efter fem förluster i följd – har man bara två pinnar ner till det negativa kvalsträcket med lika många omgångar kvar att avverka.

Fallet påbörjades när laget torskade med hela 0-6 mot Hammarby för ungefär en månad sedan. Matcherna därefter har, som nämnt, alla slutat i förluster – och av de här fem matcherna har man blivit nollade i fyra.

Södertäljeklubben har över det hela varit starka hemma på plastgräset och har bäst hemmafacit av samtliga lag på den undre tabellhalvan med 7-2-5. Nu har man dock två förluster efter varandra – mot Assyriska och Sundsvall – på arenan.

22 raka matcher utan förlust

Ljungskile innehar tredjeplatsen – kvalplatsen mot Allsvenskan – men har bara en pinne upp till Hammarby och Sundsvall. Det är mer eller mindre en omöjlighet att man tappar sin plats till J-Södra, så man behöver endast fokusera på att lyfta i tabellen – och således plocka en av direktplatserna.

Hur än resultatet blir kan LSK-spelarna och ledarna ta semester med ryggarna rätade. Vilken prestation man gjort – från att ha varit bottentippade till att vara med och fajtas i toppen med namnstarka Hammarby och Sundsvall.

Den senaste förlusten i serien kom i mitten av maj. Sedan dess har man spelat 22 matcher. Tretton av dessa har vunnits.

När Ljungskile och Syrianska drabbade samman på Skarsjövallen tidigare under säsongen vann LSK med hela 5-1.

Nu senast plockades kanske årets viktigaste seger när Hannes Stiller prickade in 2-1-bollen i den 96:e(!) minuten mot jumbon Husqvarna. Trepoängaren var ändå rättvis, då man hade ett massivt tryck på sina motståndare egentligen genom hela matchen. Bara kolla in skottstatistiken; 27-3.

Nu tror vi att Ljungskile kommer plocka hem en rätt bekväm seger mot ett Syrianska som tappat allt. Vi vet också att Syrianskas styrka är offensiven – och att defensiven är akilleshälen. De kan mycket väl bidra i målprotokollet utan att ta poäng här.

Ljungskile att vinna och över 2,5 mål spelas till dubbla degen.

1-3?

Tips: visst vet ni att alla nya kunder hos en av våra favoriter, Bwin, får en bonus på 250 kr?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Syrianska 7,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 4,35 redbet logo 1 200 kr
Ljungskile 1,44 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,57 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Ljungskile att vinna & över 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr bonus – bara för Spelbloggares läsare)
Ange bonuskoden: SBLOGG
Spelstopp: Fredag 18:30, 24/10
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson