Speltips/rek & odds: Syrianska – Sundsvall 6/10

Spelbloggare Publicerat: 5 oktober 2014
syrianska sundsvall 6/10
Foto: Bildbyrån

Botten tar emot toppen när Sundsvall reser till Södertälje och gästar Syrianska.

Superettan är jämn i båda ändar av tabellen. Sundsvall kan vid vinst här kliva upp i delad serieledning med Hammarby – vid förlust är man kvar på tredje- tillika kvalplatsen, med ett hot nerifrån i form av Jönköping Södra som då bara kommer ha en trea upp. Syrianska är i en formsvacka och har nu bara tre pinnar ner till negativ kvalplats. Här kan man skjuta ifrån och i praktiken säkra kontraktet.

Ja, den här formsvackan har inte kommit lägligt för Syrianska. Tre förluster i följd – och man har blivit nollade i samtliga av dessa. Målskillnaden; usla 0-9.

Dessutom bröts den fantastiska hemmatrenden under den här perioden, då man blev besegrade av ärkerivalen Assyriska med 0-2. Innan dess hade Södertäljelaget åtta raka hemmamatcher utan att ha förlorat – sex vinster och två oavgjorda.

Kevin Bisse missar matchen efter varningen mot Ängelholm i veckan…

Betway sticker ut

Sundsvall har tre i följd utan förlust, varav två vinster hemma mot Värnamo och Husqvarna. Krysset kom borta mot toppkonkurrenten Ljungskile. Absolut fina resultat, men spelmässigt har det kanske inte sett optimalt ut. Finns en del att förbättra i sluttampen av säsongen.

På bortaplan är man det klart sämsta laget av toppkonkurrenterna med resultatraden 5-2-6. Alla topp sex-klubbar har bättre siffror i bortakolumnen. Formen på resande fot är ett stort orosmoment. Endast en vinst har det blivit på de sex senaste i serien.

Stort avbräck i Giffarna nu när försvararen och trostjänaren, Robert Lundström, är avstängd efter sitt tredje gula för säsongen senast.

Trots att allt inte är frid och fröjd hos Sundsvall, kan vi inte annat än att värdera dem som hyfsat stora favoriter. Bara tre matcher kvar av säsongen och man jagar en direktplats till Allsvenskan. Nu visar man vad skillnaden är mellan toppen och botten.

Väntade mig runt 1,80 för den raka tvåan, men Betway erbjuder inte mindre än festliga 1,95. Det är två decimaler högre än näst bästa konkurrent. Sänkning är att vänta – kliv in!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Syrianska 4,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,75 williamhill logo 1 000 kr
Sundsvall 1,95 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,65 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Sundsvall att vinna
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:20, 6/10
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson