Speltips/rek & odds: Timrå – Mora 10/9

Emil Jakobsson Publicerat: 9 september 2014

Speltips: Timrå - Mora 10/9 2014
Jakten på en SHL-plats inleds under onsdagen när Hockeyallsvenskan drar igång. Först ut är mötet mellan Timrå och Mora.

Med tanke på SHL:s expansion till 14 lag nästa säsong blir det här en väldigt viktig säsongen för lagen nere i Hockeyallsvenskan. Möjligheten att säkra en SHL-plats är större än någonsin och räkna med att många lag och dess fans drömmer just nu.

– Det är den mest spännande säsongen någonsin vi har att se fram emot. Flera lag satsar lite extra eftersom två lag från HockeyAllsvenskan kommer att spela i SHL nästa säsong. Det ska bli helt fantastiskt att följa det här, säger Viasat Hockeys expert Harald Lückner till viasatsport.se.

Förra säsongen var det jämna möten mellan dessa två lag men med en viss fördel för Mora som spelade in sju poäng jämfört med Timrås fem under deras inbördes möten. Mora var även det laget som vann de två sista matcherna mellan lagen med 0-2 uppe i Timrå och sedan 6-1 hemma i Dalarna.

Ser vi till försäsongen vann Timrå tre, spelade två oavgjorda och förlorade tre matcher jämfört med Mora som vann två, spelade en oavgjord och förlorade tre.

Men försäsong är försäsong och det är nu allvaret börjar.

Mora hade en skakig inledning på förra säsongen men spelade verkligen upp sig och vara nära en plats i kvalserien.

– Till största delen vill vi fortsätta spela som vi spelade i slutet av förra säsongen. För att alla system ska funka är det detaljerna som spelar roll. Jag tror att nyckeln är att vara förutsägbara för varandra, säger Moras tränaren Jeremy Colliton till Hockeyallsvenskan.se

Ny tränare i Timrå

Timrå som spelade i dåvarande Elitserien så sent som 2012-13 hade en tuff säsong nu senast och man slutade på en åttondeplats i Hockeyallsvenskan . Inför den här säsongen har man en ny tränare i form av Roger Forsberg som förra säsongen inledde i HV71 som assisterande bakom Ulf Dahlén men gick sedan till J20-laget som han ledde till guldet förra säsongen.

Vårt spel för kvällen blir över 4,5 mål.

Ser vi till försäsongen har fem av sex matcher för Mora gått över 4,5 mål och fem av åtta för Timrå. Mora har även kvar stora delar av sin forwardsuppsättning som bör vara samspelta samtidigt som man bytt ut en hel del backar.

Hela fem nya backar har anslutit till laget och två av dem är från Kanada och har aldrig tidigare spelat i Sverige.

– Det är några nya spelare som aldrig spelat i Sverige, så det är en förändring för dem säger Moras tränare Colliton till Hockeyallsvenskan.se

Förra säsongen gick även hela 19 av Moras 29 bortamatcher över 4,5 mål defensiven sitter sällan klockrent i första omgången, speciellt inte med många nya spelare.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Timrå 2,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,3 comeon logo 3 000 kr
Mora 2,7 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,61 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,3 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 10/9 kl 19:00
TV:  viasathockey logo viaplay logo(TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo