Speltips/rek & odds: Toronto Maple Leafs – Boston Bruins 13/11

Emil Jakobsson Publicerat: 12 november 2014

Boston Bruins Tornto Maple Leafs
Två lag som verkligen inte tycker om varandra kommer mäta krafterna natten mot torsdag. Det är Toronto Maple Leafs som tar emot Boston Bruins i en repris från den otroligt rafflande slutspelsserien 2013. 

Det har visserligen gått en hel säsong sedan den slutspelsserien men pratar man modern historia och Toronto mot Boston är den verkligen något utöver det vanliga. Uträknade Toronto Maple Leafs ställdes mot stora stygga Boston men stod upp väldigt bra. Boston gick upp till en 3-1 ledning i matcher men Toronto gav sig inte, vann två raka matcher och hade även en 4-1-ledning med runt elva minuter kvar av den sjunde och avgörande matchen. Då började ett historiskt ras.

Boston gjorde tre mål, två av dem under matchens två sista minuter och avgjorde sedan även förlängningen och slog ut Toronto.

Men till nattens match är det givetvis helt nya förutsättningar och det är jämnt mellan lagen. Boston har två poäng mer än Toronto men har spelat en match mer.

Två formstarka lag

Ser vi till formen har Boston radat upp fem raka segrar trots flera tunga skador, inte minst Chara saknas. Toronto har samtidigt vunnit två raka matcher och fem av deras sju senaste matcher. Även på bortaplan har Toronto plockat en hel del poäng, de har vunnit tre av deras fem senaste bortamatcher.

När Boston tog emot New Jersey tidigare under veckan spelade vi över 5,0 mål och det gick in. Vi kommer testa överspelet även här. Tre av Bostons fyra senaste matcher har gått över linan.

För Toronto har fyra raka matcher gått över linan och det är dessutom två lag som hittat rätt i det offensiva spelet just nu. Toronto har gjort tio mål på de två senaste matcherna och Boston har gjort nio på lika många matcher. Dessutom har fyra av Bostons fem senaste matcher efter en seger gått över linan.

Ser vi till inbördes möten har tre av de fyra senaste matcherna gått över linan. Ser vi till deras tio senaste matcher mot varandra (2013-2014) har det blivit i snitt 5,9 mål per match. Ser vi bara till matcherna i Toronto mellan lagen har bara tre av de tolv senaste matcherna gått under linan.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Toronto 2,75 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,95 betsafe logo 1 000 kr
Boston 2,35 betsson logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,08 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,08 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: Natten mot torsdag kl 02:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo