Speltips/rek & odds: Tottenham – Partizan 27/11

Spelbloggare Publicerat: 27 november 2014

spurs partizan 27/11

 

CL-veckan är över och vi ändrar fokus till Europa League och mötet mellan Tottenham och Partizan på White Hart Lane. Vi testar ett kortspel.

Interna problem skakar Tottenham. Det är osäkert exakt vad som har hänt, men det ryktas om att Emmanuel Adebayor hamnade i en konflikt med Harry Kane efter matchen mot Stoke innan uppehållet. Mot Hull City nu senast saknades Adebayor tillsammans med kaptenen Younes Kaboul. Officiellt rapporteras de vara skadade, men det ska alltså ha med konflikten mellan Adebayor och Kane att göra. Möjligt att Kaboul var med på något hörn i den påstådda dispyten – och således ställts åt sidan.

Omöjligt att veta hur allvarligt detta är, om truppen i stort är splittrad eller ej. Men två bra spelare missar i alla fall matchen, i Adebayor och Kaboul. Dessutom är frånvarolistan redan välfylld sedan tidigare; Chadli, Rose, Townsend, Walker och Fazio är alla borta av olika anledningar. Soldado rapporteras vara osäker för spel.

Tottenhams form kan diskuteras. Själva resultaten på senare tid är i det stora positiva, men det har inte varit några höjdarlag man mött. Dessutom förlorade man mot Stoke innan uppehållet – och nu senast mot Hull krävdes det att domaren klev in i rampljuset med ett tveksamt domslut, när han skickade ut Hulls Ramírez, innan Spurs kunde vända och vinna.

Gruppen toppas tillsammans med Besiktas, som också har spelat ihop åtta pinnar och har samma målskillnad, 8-3. Fajten om förstaplatsen är alltså så jämn den kan bli, men först ska faktiskt avancemang säkras. Om man inte vinner här, kan man faktiskt missa slutspelet – men då ska det fortfarande mycket till.

Tre raka EL-förluster

Partizan håller knappast den serbiska flaggan i topp ute i Europa för tillfället. Den inhemska serieettan har inte haft någon större lycka i gruppspelet och bara plockat en poäng på fyra matcher – och det är inte så att presterat speciellt bra tidigare år heller.

Hoppet om en slutspelsplats levde i allra högsta grad efter den första gruppspelsomgången, då man spelade 0-0 hemma mot just Tottenham, en välutförd match. Men de dubbla förlusterna mot Besiktas och förlusten mot Asteras Tripolis visar ändå detta, att man inte är tillräckligt starka för att utmana i Europa.

Nu är möjligheten att nå en slutspelsplats redan borta, men motivationen bör ändå inte vara något problem. Tredjeplatsen, som förvisso inte betyder någonting, står på spel; men det är såklart en del prestige inblandat. Dessutom är varje poäng viktig, då det innebär ett ekonomiskt tillskott för klubbkassan.

Hemma i Serien rullar vinsterna in en efter en. Man har, om vi räknar bort EL-matchen mot Besiktas, fyra vinster i följd, varav tre i ligan och en i cupen.

Tottenham får flest varningar?

Angående denna dispyt i Tottenham – omöjligt att veta hur allvarlig den är, men det kan mycket väl vara så att truppen är splittrad för tillfället, enskilda spelare som är irriterade och så vidare. Jag kanske är otroligt långsökt, men i en splittrad trupp är det större sannolikhet att enskilda spelare drar på sig ost- eller tomatskivor, då de kan vara lite känslopåverkade.

Vi kommer alltså reka ett kortspel, detta är självklart inte huvudmotiveringen till varför vi spelar ett sådant, men eventuellt att det kan påverka.

Bolagen står starkt vid ståndpunkten att Partizan kommer åka på flest kort, vi är inte lika övertygade. För att Partizan får flest gula kort får man bara 1,53x, för lika många 4,75x – och för Tottenham hela 4,250x.

Håller också med om att sannolikheten är större att Partizan kommer ha samlat ihop fler kort när slutsignalen ljuder, men 4,25 är skyhögt för detta spel och måste helt enkelt testas med en mindre summa.

Av fyra EL-matcher har Partizan åkt på flest kort i två, övriga två fick man lika många som motståndarlaget. På White Hart Lane slutade ”kortmatchen” 2-2. Så, det är inte så att Partizan spelar speciellt fult.

Tottenham har till exempel åkt på två röda kort på dessa fyra EL-matcher och sammanlagt samlat ihop till fler gula än sina motståndare. Nu spelar man dessutom med viss press, samtidigt som Partizan kan ta lite lättare på uppgiften. Vid ett eventuellt underläge för Londonklubben, så kan frustrationen säkert visa sig.

Ja, att Tottenham får flest gula kort är en värdeinvestering till 4,25 gånger pengarna. Spelet rekades egentligen till 4,1 men oddset har nu höjts till 4,25, vi tackar och tar emot.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tottenham 1,29 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 6,00 unibet logo 1 200 kr
Partizan 14,00 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,40 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,62 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Tottenham att erhålla flest gula kort
Odds: 4,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 27/11
TV:  cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson