Speltips/rek & odds: Tyskland – Algeriet

Spelbloggare Publicerat: 30 juni 2014

 

Tyskland-Algeriet 30/6 2014Tyskland kommer som storfavorit till åttondelsfinalen mot uppstickargänget Algeriet. Håller man för pressen?

Tyskland öppnade mästerskapet med en 4-0-kross mot Portugal och var redan där, mer eller mindre, klara för avancemang. Man följde upp med 2-2 mot Ghana – och avslutade med 1-0 mot USA. Sett över det hela; ett bra facit.

Bayern Münchens Thomas Müller har själv stått för fyra av lagets sju mål. Han kommer, med all säkerhet, bli hårt uppvaktad av de algeriska försvararna, som dock inte gjort sig kända för att vara speciellt stabila.

Efter Costa Rica, som kom etta i ”dödens grupp”, är lagmaskinen Algeriet VM:s största skräll. Det sprudlande anfallsspelet har vägt upp den veka defensiven och efter tre pinnar mot Sydkorea, oavgjort mot Ryssland och förlust mot Belgien, gick man segrande ur den jämna kampen om andraplatsen.

Passionen är det som präglar Algeriet – på planen liksom läktaren. Räkna med ett inspirerat lag mot den europeiska jätten, Tyskland.

Klass slår passion

När det kommer till kritan brukar klass slå passion. Så lär det bli i denna match. Algeriet har gjort ett fantastiskt mästerskap, men nu är deras äventyr är slut.

Men vi intresseras inte alls av 1,30 på ettan. Generellt ska man akta sig för att skicka in polletterna på storfavoriter – inte minst i denna skrällspäckade turnering.

Vi tittar istället på ett målöverspel – de som varit så lyckosamma i mästerskapet. Tyskland kommer kliva framåt från start och det är en stor sannolikhet att Algeriet backar hem med i princip allt manskap, vilket kan bli att skjuta sig själva i foten. Försvarsspelet är ju lite av lagets akilleshäl.

Tyskland har två raka matcher mot Ghana och USA där man själva gjort mindre än tre mål, men det kan förklaras. Ghana är vanligtvis extremt försvarsstarka och mot USA spelade man egentligen inte för någonting. Innan dess hade man gjort minst tre mål i nio raka tävlingsmatcher.

Vi får hoppas att Müller och hans kamrater löser över 2,5 mål för deras Tyskland.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Tyskland 1,3 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 6,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Algeriet 12,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,55 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,6 betway logo 500 kr

Speltips:

Speltips: Tyskland över 2,5 mål
Odds:  2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Måndag 30/6 kl 22:00
TV:    tvfyra logo tv4sport logo

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens tidigare matcher under VM:

Tyskland
26/6 USA – Tyskland 0-1
21/6  Tyskland – Ghana 2-2
16/6 Tyskland – Portugal 4-0
Algeriet
26/6 Algeriet – Ryssland 1-1
22/6 Sydkorea –Algeriet 2-4
17/6 Belgien-Algeriet 2-1

 

Skrivet av: Emil Jakobsson