Speltips/rek & odds: JVM, USA – Ryssland 2/1

Emil Jakobsson Publicerat: 2 januari 2015

USA - Ryssland speltips JVM 2/1 2015
USA förlorade gruppfinalen mot Kanada och ställs under fredagen mot Ryssland som stod för ett riktigt svagt gruppspel i kvartsfinalen. 

Ryssland har ett oväntat svagt gruppspel bakom sig och det finns många frågetecken. Det krävdes straffar för att slå Danmark i premiären, förlorade mot Sverige med 2-3 och avslutade gruppspelet på nyårsafton med att förlora med 1-4 mot Tjeckien. Där emellan slog de visserligen Schweiz med 7-0 men Schweiz kom sist i gruppen och var knappast en värdemätare som motsvarar USA.

Inte minst storförlusten nu senast mot Tjeckien var ett riktigt bottennapp. Dels med tanke på hur spelet såg ut men även det faktum att de brände en så viktig match. Vid en seger hade de fått möta nederlagstippade Slovakien istället för USA. Spelarna såg ut att helt sakna motivation och då blir det svårt att vinna.

– Det var förmodligen vår sämsta match under turneringen. Det var en brutal match, det var verkligen en brutal match och vi spelade verkligen inte bra, sa Rysslands Ivan Barbashev efter förlusten till TSN.

”Tror på USA här”

Däremot slog Ryssland ut USA i kvartsfinalen under förra JVM med 5-3 men det är två helt nya lag som ställs mot varandra under fredagen och vi tror att USA kommer gå vinnande ur den här kampen.

USA vann mot regerande världsmästarna Finland, Tyskland och Slovakien innan de sedan förlorade gruppfinalen mot värdnationen Kanada med 5-3. Men två av Kanadas mål kom i tom bur när USA jagade en kvittering.

Vi måste erkänna att vi var riktigt imponerade av den ishockey som USA bjöd på och de var inte långt ifrån att tvinga fram en förlängning. Kanade hade till exempel bara ett insläppt mål under de tre inledande matcherna men USA fick in tre puckar.

Vi ser USA som ett betydligt starkare lag och man ska inte heller underskatta det faktum att matchen spelas på liten rink vilket de flesta i Ryssland inte är speciellt vana med. Bara fyra av spelarna i Ryssland spelar till vardags i Nordamerika.

Ettan spelas till 1,78 hos Bwin, saknar ni konto hos dem får ni 250 kr bonus här. 

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
USA 1,78 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,75 unibet logo 1 200 kr
Ryssland 3,6 betsson logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,96 unibet logo 1 200 kr
Över 5,5 mål 1,9 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: 1:an, USA vinner
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 2/1 kl 19:00
TV:  tvtio logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo