Speltips/rek & odds: Valencia – Rayo Vallecano 16/2

Emil Jakobsson Publicerat: 15 december 2014

Valencia - Vallecano Copa del Rey 16712 2014 speltips & odds
Tredje mötet inom loppet av två veckor mellan Valencia och Rayo Vallecano väntar under tisdagen i Copa del Rey. Valencia har 2-1 att gå på sedan första mötet och är tunga favoriter att avancera. 

Det är inte ofta som fotbollslag möter varandra tre gånger inom två veckor, nästan som under ishockeyns slutspel där två lag gör upp gång efter gång. Det är hur som helst fallet här. Första mötet i Copa del Rey mellan lagen spelades den 4 december och vi hade tipsat om spelet att båda lagen gör mål inför avspark och Valencia vann med 2-1 trots bortaplan.

Bara nio dagar senare var det dags för ett nytt möte, den gången i ligan och på Mestalla. Även den gången vann Valencia men med hela 3-0. Under tisdagen är det som sagt dags för tredje ronden mellan lagen inom loppet av 13 dagar.

De båda lagen har även hunnit med en ligamatch mot annat motstånd under den här perioden. Vallecano förlorade hemma mot Sevilla samtidigt som Valencia bara fick med sig en poäng från bortamatchen mot Granada.

Målrikt, även den här gången?

Nu senast spelade vi att båda lagen skulle göra mål och vi är inne lite på samma linje här men väljer istället spelet över 2,5 mål som visserligen bara ger 1,67 gånger pengarna men med tanke på matchens förutsättningar anser vi det vara bra betalt.

Inget lag i La Liga har till exempel haft fler hemmamatcher som gått över 2,5 mål än just Valencia. Räknar vi in alla cuper har tio av deras tolv senaste hemmamatcher gått över 2,5 mål. Dessutom har som sagt båda matcherna de senaste veckorna mellan de två lagen gått över 2,5 mål.

För Vallecano har sex av deras nio senaste bortamatcher gått över 2,5 mål men det som framförallt får oss att testa överspelet är de förutsättningar som råder.

Vallecano måste framåt och göra minst ett mål. Valencia är samtidigt otroligt skickliga och har en stark offensiv, inte minst på hemmaplan. Det är inte varje dag de får ett lag från den undre halvan av tabellen som kommer till Mestalla och öppnar upp sig i jakten på ett mål.

Valencia lär inte heller försöka sig på att försvara den ettmålsledningen de kliver in i matchen med, de vill givetvis göra mål för att trygga avancemanget och inte åka på någon kalldusch i slutet av matchen.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Valencia 1,44 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,85 unibet logo 1 200 kr
Rayo Vallecano 8,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,35 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,67 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 16/12 kl 20:00
TV:  cmorefotboll logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo