Speltips/rek & odds: Vancouver Canucks – Arizona Coyotes 23/12

Emil Jakobsson Publicerat: 22 december 2014

Vancouver Canucks - Arizona Coyotes 22/12 2014 speltips
Arizona Coyotes sänkte Vancouver Canucks med hela 5-0 på bortaplan för drygt en månad sedan. Natten mot tisdag är det dags för ett nytt möte, även denna gång i Vanvoucer. Kan hemmalaget ta revansch för senast?

Det var den 14 november som Arizona sänka Vancouver med hela 5-0 efter att Martin Hanzal haft lekstuga. Han gjorde matchens första, andra och tredje mål och stackars Ryan Miller i Vancouver lämnade isen med en usel räddningsprocent på 78,3 procent eftersom det var hemmalaget som avlossade klart flest skott trots förlusten.

Men Arizona har det annars tungt i botten av tabellen, bara två lag i hela NHL har vunnit färre matcher än de gjort den här säsongen. Nu senast föll de med 4-2 borta mot Los Angeles Kings. På deras sju senaste matcher har de sex förluster och en seger, men den kom mot NHL:s sämsta lag Edmonton, var på hemmaplan och det krävdes förlängning för att skilja lagen åt.

Men samtidigt har Arizona vunnit tre av de fyra senaste mot Vancouver men hemmaplan brukar vanligtvis vara avgörande när de här lagen gör upp. Förra säsongen vann till exempel hemmalaget samtliga fem matcher.

Bröt förlustsvit nu senast

Vancouver bröt sin tunga förlustsvit på fem raka förluster nu senast när de slog Calgary med 3-2 efter förlängning. Det är med andra ord inte två formstarka fulla med självförtroende som möts här. På hemmaplan har de däremot vunnit tre av deras fem senaste och de ligger just nu på en slutspelsplats och har en hel del att spela för.

Vi var inne på Arizona med tanke på de höga moneylineoddsen och deras fina historik mot Vancouver men vi kan inte blunda för hur uselt de har spelat några av deras senaste matcher. Los Angeles Kings är visserligen ett otroligt bra lag men att de bara fick iväg 17 skott på 60 minuter är riktigt svagt.

Men vi ser ett bra värde i underspelet. Hela sju av de åtta senaste matcherna mellan lagen har gått under 5,5 mål. För Vancouver har samtidigt tre av de fyra senaste matcherna gått under 5,5 mål, delvis på deras egen svaga offensiv som bara gjort fyra mål under ordinarie matchtid under de fyra matcherna. Samtidigt har fyra av deras fem senaste hemmamatcher gått under 5,5 mål.

Arizona brukar spela målrikare matcher men vi tror att Vancouver kommer kunna hålla nere siffrorna här. Men trots det har i alla fall hälften av deras 16 bortamatcher den här säsongen gått under 5,5 mål. Med tanke på hur det sett ut under tidigare matcher mellan dessa lag är under 5,5 mål taget.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Vancouver 1,83 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,25 betsafe logo 1 000 kr
Arizona 3,85 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,7 bwin logo 250 kr
Över 5,5 mål 2,15 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot tisdag 04:05
TV:  viasatsport logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo