Speltips/rek & odds: Varberg – Hammarby 24/9

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2014

varberg hammarby 24/9Hammarby kommer allt närmare Allsvenskan, men varje tappad poäng kan bli kostsam. Under onsdagen reser man till Varberg och Påskbergsvallen.

Varberg har i praktiken bara några placeringar upp och ner att spela för. Tränaren Jörgen Wålemark har gjort ett hästjobb med laget, som inför säsongen var tippade i botten, och verkligen fått ut allt från sina spelare.

Dock tuff match senast för Varberg som åkte på storförlust med 1-5 mot Öster på bortaplan. Siffrorna var i överkant, men prestationen var fortfarande total katastrof. Mycket slarvigt defensivt spel och inte mycket att skryta med framåt.

Man är snäppet bättre på hemmaplan inför de få, men trogna supportrarna – jämfört med borta. 5-5-2 är resultatraden hemma.

Bra prestation senast

Topptrion bestående av Ljungskile, Sundsvall och Hammarby har skapat ett glappet till övriga delen av tabellen och det ska mycket till om det inte är de här klubbarna som tar första-, andra- och tredjeplatsen, men det bara är ettan och tvåan som kliver rakt upp i Allsvenskan, trean får ju som bekant kvala. Varje tappad poäng kan således bli förödande.

Hammarby har tre segrar i följd, varav två kom på bortaplan mot Husqvarna samt Värnamo. Senast krossades Syrianska med tennissiffrorna 6-0 på Tele2 Arena, där man bjöd på ren propagandafotboll.

Intressant statistik att lyfta är att Hammarby är klart bäst i Superettan på bortaplan med 8-1-3. Näst bäst är Sirius med 6-3-3. Faktum är att stockholmarna har bättre snitt på resande fot, jämfört med hemma på Tele2.

Gästerna är självklara favoriter – man har ett bättre material och bör vara mer motiverade här. Varberg hittas i ingenmansland samtidigt som Hammarby behöver varenda pinne i toppen. Pressat att vinna.

De flesta bolag ligger på runt 1,60-1,65 för tvåan. Nordicbet sticker ut lite och erbjuder godkända 1,72. Vi uppmanar att inte kliva in om oddset inte letar sig upp över 1,70…

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Varberg 5,20 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 4,00 williamhill logo 1 000 kr
Hammarby 1,72 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,68 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Hammarby att vinna
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Onsdag 18:45, 24/9
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Startelvorna dyker upp cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson