Speltips/rek & odds: Västerås – Karlskrona 27/12

Emil Jakobsson Publicerat: 26 december 2014
Västerås - Karlskrona 27/12 2014 speltips
Foto: Bildbyrån

Ett riktigt toppmöte väntar i Hockeyallsvenskan under lördagen. Tvåan Karlskrona gästar trean Västerås men de båda lagen ligger på samma poäng inför deras möte. 

Karlskrona har spelat en match mer än Västerås och ligger före dem i tabellen tack vare en bättre målskillnad. Det är med andra ord en riktigt sexpoängsmatch som väntar i ABB Arena Nord / Rocklundahallen.

Den här säsongen har bortalaget vunnit båda matcherna mellan dessa två lag. Karlskrona vann bortamatchen mot Västerås med hela 0-4 i oktober men Västerås svarade borta mot Karlskrona nu i november och vann med 1-3.

Men om vi även ser över tidigare säsonger är det en tydlig fördel för Västerås som vunnit åtta av de tio senaste matcherna mellan lagen, bland annat fyra av fem hemmamatcher.

Nyförvärv rakt in i förstakedjan

Västerås är samtidigt väldigt starka just nu. De avslutade med åtta raka segrar innan juluppehållet och får dessutom in en förstärkning mot Karlskrona. Oscar Steen som gjorde 24 poäng för AIK i SHL förra säsongen kliver in i förstakedjan och gör sin första match för Västerås under lördagen.

På hemmaplan har Västerås sex raka segrar och de har gjort minst tre mål i samtliga sex matcher.

Gästande Karlskrona slog AIK med 3-2 precis innan uppehållet men de har bara två segrar på deras fem senaste matcher. De har samtidigt förlorat tre raka bortamatcher och släppt in hela 13 mål under de tre matcherna.

Vårt spel för dagen blir över 4,5 mål. Västerås har sju raka över 4,5 mål och målsnittet under de matcherna har varit 5,57 mål per match. Gästande Karlskrona har som sagt stora problem med defensiven på bortaplan och deras nio senaste bortamatcher har alla gått över 4,5 mål, snittet har varit hela 6,88 mål under denna period.

Vi håller Västerås som rättvisa favoriter här men med tanke på hur spelet sett ut och det faktum att vi får nästan samma odds (1,7) för över 4,5 mål som en hemmaseger under ordinarie matchtid (1,8) gör valet enkelt för oss. Över 4,5 mål spelas med tung insats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Västerås 1,83 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Karlskrona 3,95 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Under 4,5 mål 2,05 titanbet logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 1,7 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 27/12 kl 16:00
TV:  Hockeyallsvenskan Live, 99 kr  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo