Speltips/rek & odds: Villarreal – Getafe 23/11

Spelbloggare Publicerat: 23 november 2014

getafe villarreal 21/11I skuggan av söndagens stormöten väntar en mindre upphajpad, men ändå intressant tillställning mellan mittenlagen Villarreal och Getafe i spanska Primera División.

Fjolårssexan Villarreal är inne i en djup svacka med tre förluster och ett kryss på de fyra senaste matcherna. Motståndarna har, på pappret, varit snäppet sämre lag – och pressen utifrån är nu hård på Villarreal. Befogat, faktiskt. Finns helt enkelt mer kvalité att plocka fram.

På hemmaplan har Villarreal haft stora problem och statistiken hemma kontra borta skiljer inte så mycket. På El Madrigal har laget den blygsamma resultatraden 2-0-3; det innebär att man bara har en mindre förlust hemma än vad man hade under hela förra året, på 19 matcher.

Hemmalagets skadelista är välfylld. Fem spelare; Soriano, Musacchio, Jokic, Perez och Dos Santos saknas. Speciellt tungt att komma till spel utan kaptenen, Soriano.

Villarreal har varit inblandade i en del målrika bataljer under säsongen, medan det i snitt bara blivit två mål per match för Getafe. I fem av de elva spelade seriematcherna har Getafe blivit nollade, vilket är anmärkningsvärt för ett lag som ändå hittas på den övre tabellhalvan.

Om vi tittar på Getafe ser vi att deras formkurva stiger. Efter bara sex inspelade poäng på de inledande sex matcherna, har man nu två vinster, två oavgjorda och en förlust på de fem senaste. Båda segrarna har kommit på bortaplan, mot Deportivo La Coruna och Real Sociedad.

Även Getafe saknar sin kapten, Ruano Alexis. Även Valera och Vazguez är utanför truppen. Två försvarsspelare borta, alltså.

BLGM testas

Villarreal är stora favoriter här, kanske oförtjänt stora.

Getafe ska ha en bra chans att stjäla hem poäng från El Madrigal, absolut; men vi väljer att safe:a lite ändå. Spelbolagen verkar allt annat än säkra på att Getafe kommer hitta nätet, men sett till hur uselt Villarreals försvarsspel varit på sistone, tror jag absolut att de lyckas få in åtminstone en balja.

Sedan lämnar Villarreal sällan en match mållösa, inte minst på hemmaplan. I samtliga av lagets fem senaste matcher har båda lagen gjort mål. För Getafe, tre av de fem senaste.

Nu är det dessutom en del skador på defensiva spelare i båda lägren.

Nä, vi kan inte blunda för det fina oddset 1,97x på att båda lagen gör mål. Polletter – in!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Villarreal 1,46 redbet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,65 betsson logo 1 000 kr
Getafe 7,55 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,75 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 21:00, 23/11
TV:  cmorelive logo cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson