Speltips/rek & odds: Wigan – Ipswich 22/9

Spelbloggare Publicerat: 21 september 2014

wigan ipswich 22/9
Ett formstarkt Ipswich kommer på besök till Wigan och DW Stadium.

Frustrationen i Wigan blir allt påtagligare för varje tappad poäng. Man var nära att nå avancemang till Premier League förra säsongen, men föll på målsnöret och var tippade att fajtas om platserna även i år, men efter sju omgångar har endast åtta pinnar inkasserats.

På de här matcherna har man inte gjort fler än nio mål och då kom fyra av dessa i samma match – mot Birmingham. Callum McManaman har visat varför han ska vara en startspelare i laget, som han inte varit tidigare säsonger, och frälst med fyra baljor. Krävs dock att fler spelare börjar leverera.

Wigan vet vi är hemmastarka. Plockade betydligt fler poäng på DW Stadium förra året än på resande fot och nu är skillnaden ännu tydligare. Har två vinster och ett kryss på hemmaplan – ett kryss och tre torskar på bortaplan.

Tycker ändå att ”Latics” steppat upp på sistone och man hade mersmak efter 0-0 borta mot Huddersfield senast.

Finns kvalité i den här truppen och det vore väldigt konstigt om man inte lyfter i tabellen snart. Bör tillhöra toppskiktet av Championship.

Glädjande för Uwe Rösler att han inte har några nya skador eller avstängningar att bekymra sig över vid uttagningen av truppen.

Ipswich hittas på tolfteplats i tabellen och är där de hör hemma. Var bara fyra pinnar från att ta den sista play off-platsen mot Premier League i fjol, men hade troligtvis inte kunnat utmana resten av play off-lagen. Är hyfsat anonyma.

Även Ipswich har öppnat starkt på hemmaplan (3-0-1), sämre borta (0-2-1). Formen är fin med två raka 2-0-vinster mot Millwall och Brighton.

Cameron Stewart har åkt på en knäskada, men han har ändå inte spelat på hela säsongen, så det ska inte påverka den här matchen.

~2,4 mål per match

Vill man se underhållande fotboll, är Ipswich långtifrån rätt lag att följa. Spelar tajt. Gör och släpper in rätt få mål. Lagets matcher har snittat ~2,1… mål efter sju matcher den här säsongen. Fem av matcherna har gått under 2,5 mål.

Wigans matcher har snittat ~2,4… mål/match. Fyra av matcherna över 2,5 mål. Nu är båda lagens formkurvor positiva och vi tror att det kan bli en hyfsat öppen match.

På de tre senaste inbördesmötena har det blivit elva mål.

Över 2,0 mål (pengarna tillbaka på vid exakt två) tas med en mindre summa till 1,60 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Wigan 2,10 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Ipswich 3,90 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,75 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,15 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 22/9
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson