Spltips, Chicago Blackhawks – Anaheim Ducks 22/5: Fortsätter NHL-spelen pricka rätt?

Emil Jakobsson Publicerat: 21 maj 2015

Vi har publicerat tre speltips till konferensfinalerna i NHL och alla spel har suttit, bland annat till både match ett och två mellan Chicago och Anaheim. Natten mot fredag är dag dags för match tre och här hittar ni vårt speltips inför drabbningen.

Vi backade upp Anaheim i match ett och spelade Anaheim över 2,5 mål till 1,87 och inför match två ansåg vi att spelbolagen övervärderade Anaheim och vi klev in på Chicago vinner inklusive övertid till 2,1 och de vann matchen med 3-2 efter en riktig rysare.

Det krävdes tre förlängningsperioder innan vi hittade en vinnare men det blev Chicago som avgjorde och nu har de plötsligt 1-1 i matcher och hemmaplansfördel när de två kommande matcherna spelas hemma i Chicago i ett kokande United Center.

Chicago är ett väldigt starkt hemmalag och har vunnit samtliga fem hemmamatcher under slutspelet. Jag räknar även med att både de och publiken kommer vara riktigt taggade av att äntligen spela på hemmaplan efter fyra raka bortamatcher.

Chicago gjorde två riktigt bra matcher borta mot Anaheim och fick rättvist med sig i alla fall en seger. Faktum är att spelet set bra ut över en längre period med sex segrar och en förlust över de sju senaste matcherna.

Dessutom, som vi varit inne på tidigare har de vunnit fem av de sju senaste mot Anaheim så visst vet dem hur de ska spela mot Anaheim.

Nytt spel från målmarknaden

Man ska däremot inte underskatta Anaheim och de känns riktigt starka vilket gör att jag avstår från spel på 1×2-marknaden. De har spelat väldigt bra ishockey under slutspelet och vunnit åtta av tio matcher. Däremot tror jag det är läge för underspelet här. Oddsen över överspelen sjunker och är nerpressade mycket på grund av hur de båda lagen spelat under förra rundan av slutspelet, inte minst hur väl Anaheims offensiv fungerat mot sämre lag som Winnipeg och Calgary i slutspelet.

Men det är stor skillnad för Anaheim att möta detta Chicago som står upp otroligt bra även utan Michal Rozsival som är skadad. Faktum är att Chicago är det lag som haft flest matcher under 5,5 den här säsongen av samtliga lag som är kvar i slutspelet. Hela 61 matcher har gått under 5,5 mål och bara 31 över 5,5 mål, med andra ord har hela 65 procent av deras matcher gått under linan. Anaheim är visserligen inte lika täta men även för dem väger det över med 56 procent av matcherna under 5,5 mål.

De två första matcherna borta mot Anaheim stannade på prick 5,0 mål men nu senast lyckades de spela hela 56 minuter övertid innan det avgörande målet kom. Känslan är att lagen hittat nycklar hur de bättre stoppar upp varandra och när vi får hela 2,2 på under 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem mål) hos Betway väljer vi att kliva in. För den mer försiktige finns det under 5,5 mål 1,69 men vi väljer under 5,0 här.

Ser man över de sex senaste matcherna mellan lagen snittar dem 3,83 mål per match och jämfört med oddset 1,74 för över 5,0 känns underspelet väldigt lockande.

Speltips:

Speltips: Under 5,0 mål (pengarna tillbaka vid prick fem mål)
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (500 kr gratisspel)
Spelstopp: Natten mot fredag 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Chicago 2,25 betway logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Anaheim 3,05 nordicbet logo
Över 5,0 mål 1,74 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,0 mål 2,2 betway logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: