Tippade som bottenlag – Gör sin bästa start i NHL någonsin

Emil Jakobsson Publicerat: 4 november 2017

New Jersey Devils kom sist i den östra konferensen förra säsongen och var tippade som ett bottenlag även denna säsong. Men efter nattens 2-0-seger borta mot Vancouver Canucks har de nu gjort sin bästa säsongstart någonsin.

Förra säongen förlorade New Jersey Devils hela 68 av 82 matcher. Den här säsongen har de stormat fram genom ligan och vunnit nio av de elva första matcherna vilket ger den bästa vinstprocenten i hela ligan. De ligger däremot inte etta i tabellen då de spelat färre matcher än Los Angeles Kings, St. Louis Blues och Tampa Bay Lightning som ligger ovanför dem.

Säsongsöppningen med nio segrar på de elva första är klubbens bästa sedan den grundades 1974. Det tidigare rekordet sattes säsongen 1983/84. En annan imponerade siffra är att de vunnit samtliga fem bortamatcher denna säsonge med målskillnaden 22-11.

Aldrig spelat i SHL och nobbad i JVM – dominerar i Devils

En av anledningarna till Devils fantastiska start på säsongen är 19-åriga svensken Jesper Bratt som tagit NHL med storm. Rookien gick direkt från Hockeyallsvenskan till NHL efter att han blivit nobbad inför JVM och har nu tio poäng på elva matcher vilket ger honom en tredjeplats i den interna poängligan.

Förra veckan fick han även beskedet av Devils att han kommer bli kvar i klubben och inte skickas ner till AHL och direkt efter det beskedet slog han till med en drömstraff mot Ottawa.

– Det var verkligen skönt att få veta att jag blir kvar här. En tyngd lyftes från axlarna. Straffen? Ja, grabbarna sa att den var rätt snygg, sa han själv till Sportbladet efter den matchen.

Nästa motståndare för Devils är Edmonton Oilers på bortaplan. Kan de förlänga sin svit eller kan superstjärnan Connor McDavid sätta stopp för dem?

Statistik inför nästa match