Topptipset 1/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 1 augusti 2020

Annons:

Det stundar ett Topptips under tisdagen som innehåller lite av det mesta. EFL Trophy pumpar in två kamper i inledningen och sedan avslutas tisdagen med Veikkausliiga och en nattmacka från MLS. Onsdagen erbjuder svenskt för hela slanten där Division 1 tar oss i mål med bland annat “Derby della Pelle Olsson”.

 

 

Spelstopp: 17.29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. AFC Wimbledon – Charlton 2

Vi sparkar igång resan med EFL Trophy från England. Turneringen är utformad som så att samtliga gäng från League One och League Two, 48 stycken, ställs mot 16 junislag från klubbar högre upp i seriesystemet. Således brukar lagen från de förstnämnda ligorna smaska på lite extra i närkamperna för att visa att det sannerligen inte är så lätt att ställas mot herrskap från lägre divisioner. AFC Wimbledon hade en mörk säsong under fjolåret och slutade i botten av tabellen i League One. Den här säsongen lär inte bli lättare och tufft motstånd väntar redan här. Charlton trillade ur The Championship, men i sina bästa stunder lotsar Lee Bowyer sitt manskap till riktigt fin fotboll och dessutom är han älskad av fansen. Gästerna vinner detta klart, tvåa!

2. Carlisle – Fleetwood 2

Fleetwood Town lär ha grämt sig enormt över att den förra säsongen avbröts. Joey Bartons mannar hade vittring på direktuppflyttningsplats, men förbundet bestämde sig för att flytta upp de två lag med högst poängsnitt och de fyra efterföljande fick kvala. Där blev det respass mot Wycombe Wanderers, men nu siktar Barton och company på att gå direkt upp. Mot Carlisle från League two lär inte gästerna från League One ha några större problem. X2 är att betrakta som heltäckt.

3. Haka – FC Ilves 2

Säsongsinledningen har varit svajig för topptippade FC Ilves. Att stjärnan Lauri Ala-Myllymäki kommit igång på allvar är däremot glädjande nyheter för gästerna. Nu väntar nykomlingarna Haka, som haft svårigheter att anpassa sig till spelet i högstadivisionen. Med endast en seger på de inledande tolv omgångarna ligger de vitsvarta näst sist i tabellen. Den före detta AIK-anfallaren Eero Markkanen är dock ett spännande nyförvärv och 29-åringen har inlett säsongen lovande. Defensiven lämnar däremot mycket att önska och det är något Haka måste hitta en lösning på om det ska bli någon klättring i tabellen. Tvåan räcker gott och väl.

4. FC Honka – HIFK X

Kupongen fortsätter på Tapiolan Urheilupuisto där ett svårspelat Honka tar emot HIFK. En arena gästerna aldrig har vunnit på och faktum är att Helsingforsklubben endast vunnit ett av åtta inbördes möten totalt sett. Värdarna är dessutom obesegrade efter elva spelade omgångar, mycket tack vare ett ruskigt starkt försvar. IFK kommer med tre raka nederlag i bagaget och lämnade mållösa mot ligans två nykomlingar Haka samt TPS. Det är inte särskilt övertygande när ligans bästa försvar står på tur. Krysset får tidigt sällskap av ettan.

5. Toronto – Montreal X

Toronto går starkt i MLS och är inför kampen med Montreal högst upp i tabellen. Pozuelo tillhör ligans bästa spelare och spanjoren var inte oäven heller när han var i Swansea och snurrade under Michael Laudrup. Värdarna har bland annat segrat i tre raka tävlingsmatcher mot Montreal, men det har varit jämna kamper där varje seger kommit med uddamålet. Impact, med Arsenal-legendaren Thierry Henry på tränarbänken, blandar och ger en del i resultatväg, men har de sin dag går ingen motståndare säker. Ettan är hårt ansatt och vi utesluter inte skrällen.

6. IF Sylvia – Vasalund 2

Så till Svedala där Norrettan tar vid och guidar oss hela vägen in i mål. Först ut är mötet mellan Sylvia och Vasalund, tvåan och ettan i serien! Det är alltså finaldags mellan säsongens två bästa lag så här långt och allra mest har Vasalund imponerat. Gästerna har sprutat in mål och raden 11-1-2 på 14 fajter talar sitt tydliga språk. Norrköpingsgänget har inte varit mycket sämre, men mot onsdagens kombattanter har Sylvia haft det kämpigt i modern tid. Två raka inbördes segrar från föregående säsong är facit till besökarnas fördel och vi inleder därför med tvåan. Den ser dock ut att streckas väl hårt och då blir ettan ett mycket intressant komplement på större system.

7. Karlstad – Täby FK 1

Karlstad har haft en fin sensommar och kommer till spel mot Täby rejält formtoppade. Värmlänningarna har plockat tio poäng av de senaste tolv möjliga och det har inneburit ett lyft till tabellens mittskikt. Täby är nykomlingar i serien sedan de vann sin Division 2-serie i fjol, men mot ett Karlstad som siktar ännu högre än mitten lär gästerna få det hett om öronen. Stannar ettan under 50 procent är det en mycket fin värdespik, men det är heller inte hela världen om den går lite högre än så.

8. Sandviken – Gefle X

Kupongen avrundas med en riktig saftblandare på Jernvallen. Det är dags för “Derby della Pelle Olsson” mellan Sandviken och Gefle! Herr Olsson basade i många år över ett stabilt Gefle i Allsvenskan, men tiderna förändras som Bob Dylan brukar säga och nu är verkligheten en annan. Mellan orterna råder gångavstånd (nåja) och faktum är att onsdagens aktörer ligger alldeles intill varandra i tabellens mittskikt. Således kan den eventuella vinnaren här verkligen ta chansen att haka på topplagen. Värdarna ska gälla som favoriter, men det här är en fajt som kan gå precis hur som helst och då är alla tecken att föredra.

 

Spiken! – Charlton

Charlton lyckades inte etablera sig i Championship men med hyllade Lee Bowyer kvar vid rodret råder ändå gott hopp inför stundande säsong. Här inleder Charlton med en seger i EFL Trophy mot AFC Wimbledon.

Skrällen! – Montreal

Toronto ångar på i toppen, men i den jämna MLS-serien kan det vända fort. Montreal har stått upp bra mot just Toronto i modern tid och nu är det dags för Henry och company att fälla värdarna!

Systemen i textform:

36 rader

1. AFC Wimb. – Charlton 2
2. Carlisle – Fleetwood x2
3. Haka – FC Ilves 2
4. FC Honka – HIFK 1x
5. Toronto – Montreal 1×2
6. IF Sylvia – Vasalund 2
7. Karlstad – Täby FK 1
8. Sandviken – Gefle 1×2

144 rader

1. AFC Wimb. – Charlton 2
2. Carlisle – Fleetwood x2
3. Haka – FC Ilves x2
4. FC Honka – HIFK 1x
5. Toronto – Montreal 1×2
6. IF Sylvia – Vasalund 12
7. Karlstad – Täby FK 1
8. Sandviken – Gefle 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100