Topptipset 11/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 11 oktober 2019

              Annons:

Tre heta matcher från EM-kvalet inleder fredagens kupong innan två bottenmöten från samma kval tar vid. Därefter är det irländska Premier Division och spanska Segunda División som gäller i jakten på åtta rätt. Nu går vi för fyrsiffrigt!

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Tjeckien – England 2

England går från klarhet till klarhet under Gareth Southgate och dessutom knackar en drös med oerhört spännande talanger på dörren. “The Three Lions” har vunnit de inledande fyra mötena komfortabelt och kommer av allt att döma vinna denna grupp på samma manér. Tjeckien slåss tillsammans med Kosovo om den återstående biljetten till EM-festen nästa sommar. Att värdarna skulle lyckas överraska mot britterna, som vann med hela 5-0 på Wembley Stadium i våras, känns däremot tveksamt. Då tvåan även erbjuder mycket fint spelvärde råder det ingen tvekan om att gästerna ska spikas.

2. Island – Frankrike 2

Även på Laugardalsvöllur stundar ett toppmöte då världsmästarna Frankrike flyger över till Reykjavik. “Les Bleus” har, bortsett från plattmatchen mot Turkiet, motsvarat de skyhöga förväntningarna som såklart följer med VM-titeln. Nu har Didier Deschamps dock enorma skadebekymmer där en elva som skulle kunna ersätta vilket landslag som helst saknas. Bland dessa är Lloris, Laporte, Pogba samt Mbappé och även om Frankrike har en absurd bredd så är dessa spelare självklart oerhört tunga avbräck. Nu väntar dessutom ett hemmastarkt Island som vunnit samtliga tre möten på ön under kvalet. Erik Hamréns manskap får inte bättre förutsättningar för att skrälla mot denna franska upplaga och här ska tvåan kompletteras med samtliga tecken.

3. Turkiet – Albanien 1

Turkiet har varit mäkta imponerande under detta kval och toppar Grupp H, där inbördes möte skiljer turkarna och Frankrike. “The Crescent-Stars” enda poängtapp kom borta mot Island där de rödklädda förlorade med 1-2. I hemmaborgen har Turkiet visat upp fina resultat där inte minst 2-0-viktorian mot Frankrike imponerar. Albanien är klart bättre än jumbon Andorra samt nästjumbon Moldavien men håller inte tillräckligt hög nivå för att kunna utmana de resterande i gruppen. Senast nationerna möttes vann Turkiet med 2-0 efter en blek insats på Loro-Borici Stadium, och i hemmaborgen är en bättre prestation att räkna med. Utgå från ettan.

4. Montenegro – Bulgarien 1

På Stadion Pod Goricom stundar ett bottenmöte när jumbon Montenegro tar emot Bulgarien. “The Brave Falcons” har varit oerhört bleka under detta kval och har problem såväl defensivt som offensivt. Under senaste samlingen väntade ett dubbelmöte mot Tjeckien och värdarna förlorade med 3-0 både i hemmaborgen och på resande fot. Stevan Jovetić är fortfarande borta med den skada som 29-åringen drog på sig i april och missade därmed även denna uttagning. Även Bulgarien har det mycket kämpigt och “The Lions” är inte i närheten av att kunna utmana om avancemang. När lagen ställdes mot varandra på Nacionalen Stadion Vasil Levski blev det delad ära och ännu en jämn batalj är att vänta. Det ska dock vara fördel hemmalaget. 1X!

5. Andorra – Moldavien 2

Grupp H återigen och denna gång är ett bottenmöte som stundar på Estadi Nacional. Urusla Andorra har fått agera slagpåse i denna grupp och efter sex spelade omgångar har värdarna ännu inte mäktat med ett enda mål. Då fick “Tricolors” ändå spela med en man mer i 45 minuter senast dessa lag möttes på Stadionul Zimbru. Moldavien var väl medvetna om att de skulle befinna sig på undre halvan i detta kval men gästerna är åtminstone tillräckligt vassa för att undvika jumboplatsen. X2 blir bra.

6. Bohemians – Dundalk X

Irländska Premier Division går mot sitt slut och där har giganterna Dundalk säkrat ligatiteln sedan länge. Bohemians, som pressade IFK Norrköping i Europa League-kvalet, har däremot alltjämt massvis att spela för. Hemmalaget ligger just nu på en tredjeplats, en placering som innebär spel i Europa även nästa sommar. Hemma i Dublin har de varit vassa hela säsongen med nio vinster på 16 försök. Dundalk har som sagt inget att spela för och det bör spela en avgörande roll denna fredag, även om det ska sägas att gästerna i grunden är klart bättre. Måla på hela vägen!

7. Cork City – U.C.D 1

Vi riktar fokus mot botten där spiken i den berömda kistan kan smällas dit för jumbon UC Dublin. Förlust denna fredag och det blir hissen tillbaka till andradivisionen efter bara ett år i finrummet. Det mesta talar för att så blir fallet. Även om Cork gör en bedrövlig säsong med deras mått mätt finns ändå massvis med klass på denna nivå, inte minst i form av den meriterade målvakten Mark McNulty. U.C.D har varit katastrofala på bortaplan med inte en enda seger på 16 försök. Målskillnaden 4-45 på dessa matcher visar på att gästerna inte har något i denna serie att göra. Ettan ser ut att bli spelvärd och spikas hela vägen upp till 65 procent.

8. Rayo Vallecano – Tenerife 1

Till skillnad från på Irland är spanska Segunda División i inledningsfasen av säsongen. Rayo Vallecano spelade i La Liga i fjol men räckte då inte hela vägen som nykomlingar. Sedan dess har storstjärnan Raul De Tomas lämnat men överlag är truppen stark med på denna nivå. Inför fansen i Madrid har Rayo ett mäktigt stöd vilket föga förvånande gör att de är ett erkänt starkt hemmalag. Här på Campo Futbol de Vallecas är de ännu obesegrade även om flertalet matcher kryssats. Faktum är att Rayo spelat oavgjort sju av sina inledande tio omgångar. Tenerife, som hör hemma på Kanarieöarna, är också ett lag som normalt sätt trivs som allra bäst inför sina fans. På denna arena har de exempelvis inte vunnit i ligasammanhang under 2000-talet. Utgångsetta där 1X bör betraktas som en helgardering.

 

Banken! – England

England har varit i en klass för sig i Grupp A och även om nu den hittills tuffaste matchen väntar lär Southgates manskap inte ha några som helst problem att knipa tre pinnar. Säker tvåa i Prag.

Skrällen! – Island

Frankrikes skadelista liknar snarare någons val av “drömelva” vilket ger ett hemmastarkt Island utmärkta förutsättningar att skrälla. Skrällen ska synas!

36 rader
1. Tjeckien – England 2
2. Island – Frankrike 1×2
3. Turkiet – Albanien 1
4. Montenegro – Bulgarien 1x
5. Andorra – Moldavien x2
6. Bohemians – Dundalk 1×2
7. Cork City – U.C.D 1
8. Vallecano – Tenerife 1

144 rader
1. Tjeckien – England 2
2. Island – Frankrike 1×2
3. Turkiet – Albanien 1x
4. Montenegro – Bulgarien 1x
5. Andorra – Moldavien x2
6. Bohemians – Dundalk 1×2
7. Cork City – U.C.D 1
8. Vallecano – Tenerife 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100