Topptipset 11/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 5 september 2019

              Annons:

Damernas Champions League går in i sitt slutspel under veckan. Fyra matcher därifrån finns med på onsdagens Topptips och bland annat ska vi titta till de svenska deltagarna Piteå och Kopparbergs/Göteborg. Oerhört spännande att se vad de kan prestera. Raden kompletteras sedan med fyra tillställningar från MLS. Nu kör vi igång!

Spelstopp: 18:44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Kopparbergs/Göteborg – Bayern München 1

Göteborgs tränare Marcus Lantz säger att han förfogar över en “dyngsliten” trupp och det kanske inte är de bästa förutsättningarna när det tyska storlaget Bayern München kommer på besök. Senast blev det stryk borta mot Eskilstuna och då fick norska Risa gå av redan i den första halvleken. Hon är ytterst tveksam till spel här. Det finns dock skickliga spelare ändå. Zigiotti Olme, Roddar och Rubensson var samtliga med i det svenska landslag som gjorde succé i VM. Bayern gick till semifinal i Champions League i fjol och med spelare som skyttedrottningen Islacker och svenska försvarschefen Amanda Ilestedt i laget ska de vara klara favoriter i dubbelmötet. Inför rekordpublik på Gamla Ullevi är detta dock mer öppet än streckningen gör gällande. Gå för utdelning och strecka från vänster, även om alla tecken bör åka med.

2. Piteå IF – Bröndby 1

De regerande danska mästarna Bröndby gick till åttondelsfinal i fjol efter att bland annat ha slagit ut Juventus. Det ska dock sägas att Bröndby sedan dess tappat en hel del viktiga pjäser och nu har inlett danska serien med två förluster på sex omgångar. Piteå visar samtidigt rent usel form och har faktiskt fem raka matcher utan vinst. De regerande svenska mästarna har dock klass i spelare som Julia Karlenäs och Madelen Janogy och får gälla som knappa favoriter här. Det är en lång resa upp till Piteå för gästerna. Ettan är en tänkbar spik.

3. Juventus – FC Barcelona 2

Barcelona ska få ordentligt motstånd i den spanska ligan av Tacon är det tänkt. Det är nämligen en nykomling som satsar hårt och som kommer heta Real Madrid nästa år. Att det fortfarande skiljer en del mellan klubbarna visade dock Barca i helgen när de krossade Tacon med hela 9-1! Jennifer Hermoso var helt magnifik med tre baljor trots att hon hoppade in i den andra halvleken. Den italienska ligan har inte startat än och därför är det svårare att veta vart Juventus står. I laget finns Bonansea och Girelli som gjorde det bra för Italien i sommarens VM men spelare för spelare får de svartvita gälla som ett sämre lag än fjolårets CL-finalister Barcelona. Tvåan är en tänkbar chansspik.

4. Hibernian – Slavia Prag 2

De sista Champions League-matchen vi tittar till denna gång ska spelas i den skotska huvudstaden Edinburgh. Hibernian rankas som Skottlands näst bästa lag efter Glasgow City och består enbart av skotska spelare. Endast fyra av dessa är bra nog för att vara påtänkta för det skotska landslaget. Det säger en del om nivån de ligger på. Slavia Prag är däremot ett lag på stark frammarsch. I fjol gick de till kvartsfinal i Champions League efter att bland annat ha slagit ut Rosengård. Nu har de inlett sitt ligaspel med tre vinster på tre matcher och galna 23 gjorda mål. Gästerna är ett betydligt starkare lag och bör vinna detta ganska enkelt. Solklar tvåa till sinnessjukt bra värde.

5. New York City – Toronto 1

New York City har varit omutliga på sistone. Fem raka trepoängare i ligaspelet har gjort att de klivit upp allra högst i den östra konferensen. Svenska Anton Tinnerholm har spelat en viktig roll under säsongen men det är sydamerikanerna Castellanos, Moralez och Héber som stått för den mesta grannlåten framåt. Den sistnämnda brasilianska skyttekungen är dock småskadad och tveksam till spel. Toronto saknar samtidigt väldigt många spelare. Eriq Zavaleta är avstängd och trion Osorio, Fraser och Laryea är samtliga iväg med Kanadas landslag. Altidore och Bradley är gästernas stjärnor och det är såklart skickliga spelare som kommer ställa till med en del oreda här. Med tanke på Torontos bortfall ska ettan ritas ner först, men det bör garderas.

6. Houston – Minnesota X

Härnäst ska vi titta till botten mot toppen i den västra konferensen. Det är inte så jättemycket kvar av grundserien och det verkar inte bli något slutspel för Houston Dynamo. Det usla bortaspelet med raden 2-0-12 har inte räckt till. Hemma i Texas är däremot Dynamo inte så pjåkiga, men nu är formen allt annat än god med en poäng på de sju senaste ligamatcherna. Figueroa, Elis och Struna är dessutom alla på landslagsuppdrag. Minnesota besegrade faktiskt omöjliga LAFC på bortagräs senast och visar gott gry. De har dock haft Lod, Schüller och Gregus iväg med sina landslag och det är tveksamt om de hinner hem i tid för att spela här. Svårtippat helt klart. Plocka med alla tecken.

7. Colorado – LA Galaxy 1

Zlatan fortsätter att göra mål för Galaxy, 23 totalt nu, men laget gör ingen glad. Med en handfull omgångar kvar att spela ligger de faktiskt under slutspelsstrecket. Sebastian Lletget, Rolf Feltscher, Jonathan dos Santos och Uriel Antuna saknas alla här på grund av landslagsuppdrag och det är avbräck gästerna inte har råd med. Colorado har en bit upp till slutspelsplats men kommer närmast från två raka segrar mot starka Seattle och NY Red Bulls. Kamara har varit iväg med har varit iväg med Sierra Leones landslag och är tveksam till spel här, dessutom saknas Diego Rubio garanterat. Det är lagets två bästa målskyttar. Många avbräck i de båda lagen alltså. Värdarna visar dock bäst form och har tre raka hemmavinster. Det tippar över vågskålen så att ettan ritas ner först.

8. Real Salt Lake – San Jose 1

Vi avslutar med en match mellan två lag som båda ligger på slutspelsplats i den västra konferensen. Det skiljer dock bara någon ynka pinne ner till de jagande lagen så de behöver verkligen fortsätta plocka poäng. Det är två lag som båda saknar väldigt många spelare som varit iväg på landslag och det lär påverka matchbilden. Värdarna är normalt riktigt starka på hemmaplan där de har raden 10-1-3 denna säsong. San Jose har faktiskt inte vunnit här på sex år. När gästerna dessutom har tre raka bortaförluster i ryggen och bara vunnit tre av 13 på resande fot totalt sett under 2019 bör ettan ritas ner först. Med tanke på alla avbräck är det dock inte fel att gardera.

 

Spiken! – Slavia Prag

Slavia Prag borde streckas som solklara favoriter mot skotska Hibernian men så är inte alls fallet. Det gör att värdet på tvåan är magiskt bra och således är tjeckerna kupongens klart bästa spik.

Skrällen! – Kopparbergs/Göteborg

Göteborgarna må vara slitna men med spelare som Rubensson, Roddar och Zigiotti Olme finns här tillräckligt med kvalité för att störa Bayern, åtminstone på hemmaplan. Ettan måste med.

Systemen:

36 rader
1. Kopparbergs/G. – Bayern M. 1×2
2. Piteå IF – Bröndby 1
3. Juventus – Barcelona 2
4. Hibernian – Slavia Prag 2
5. New York City – Toronto 1x
6. Houston – Minnesota 1×2
7. Colorado – LA Galaxy 1
8. Salt Lake – San Jose 1x

144 rader
1. Kopparbergs/G. – Bayern M. 1×2
2. Piteå IF – Bröndby 1x
3. Juventus – Barcelona 2
4. Hibernian – Slavia Prag 2
5. New York City – Toronto 1x
6. Houston – Minnesota 1×2
7. Colorado – LA Galaxy 1x
8. Salt Lake – San Jose 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100