Topptipset 12/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 12 september 2019

              Annons:

Precis som under onsdagen ska det under torsdagen spelas Champions League-matcher för damerna. Två av dessa tar plats på Topptipset där bland annat det engelska storlaget Arsenal ska in i elden. Raden avslutas sedan under fredagen där vi ska titta till en del svenska matcher från olika divisioner.

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Fiorentina – Arsenal 2

Arsenal vann den engelska Superligan i fjol och la därför beslag på en plats i Champions League. The Gunners inledde sin ligasäsong i helgen och besegrade då West Ham med 2-1. Skyttedrottningen Bethany Mead stod då för en av baljorna och hon vet verkligen vart målet står. I övrigt kommer Kim Little, Katie McCabe och Daniëlle van de Donk bli vitala i jakten på en Champions League-framgång. Fiorentinas klart mest lysande stjärna är australiensiska krutpaketet Lisa De Vanna. På det stora hela är dock värdarnas trupp klart sämre än Arsenals. Erbjuds tvåan under 70 procent är det absolut värde i att spika Londongänget.

2. Anderlecht – BIIK Kazygurt 2

Kazygurt, eller Shymkent som de också kallas för ibland då de kommer från den staden, är Kazakstans dominant inom damfotbollen. Det är ett lag som har vanan av att spela Champions League. I fjol pressade de faktiskt finalisten Barcelona efter att ha vunnit hemmamatchen med 3-1. Det visar på vilken kvalité som finns här. I truppen finns inte mindre än fem amerikanska spelare. Anderlecht har tagit sig hit genom att bland annat besegra norska LSK Kvinner och ligaspelet har inletts med två raka segrar. Deras trupp, som enbart består av belgiska spelare, är dock på pappret inget speciellt. Här blir hemmalaget brutalt överstreckat och då är det tjänstefel att inte spela X2.

3. Ponte Preta – Vila Nova 1

Vi tar en avstickare till Brasilien och deras andradivision, Série B. Ponte Preta ligger i mitten av tabellen efter 21 spelade omgångar men det är väldigt tajt. Det skiljer faktiskt bara tre poäng upp till uppflyttning så det finns i allra högsta grad mycket att spela för fortfarande. På hemmaplan har de raden 5-4-2 under 2019. Vila Nova har tagit tio poäng färre och ligger på nedflyttningsplats. Gästerna har fem raka omgångar utan vinst och har heller aldrig vunnit borta mot Ponte Preta. Med det i åtanke känns ettan som ett givet kort.

4. Sirius – Falkenberg X

I Uppsala ska Allsvenskan starta om med en otroligt viktig bottenbatalj. Sirius visar usel form och har tre oavgjorda och sex förluster på sina nio senaste matcher. Det innebär att det nu bara skiljer tre poäng ner till negativ kvalplats. Som vanligt denna säsong har de blåsvarta en lång skadelista där bland andra Jesper Arvidsson och Daniel Jarl är tveksamma till spel. Falkenberg är det lag som ligger tre poäng bakom Sirius och även de har haft svårt på sistone med två poäng på de fem senaste. Dessutom har FFF fortfarande inte vunnit en enda bortamatch i serien denna säsong. Hemmalaget får favoritskapet men streckas lite väl hårt. Då blir valet att plocka med samtliga tecken.

5. GAIS – Halmstad 2

Halmstad visade sig från sin sämsta sida i sin senaste match. Visserligen blev det bara stryk med 1-2 borta mot Degerfors men rent spelmässigt var hallänningarna helt blåsta av stolen, speciellt i den första halvleken. Märkligt att spelare som Djuric, Allansson och Boman inte får ut mer av sitt spel. Nu ska dock de blåklädda ses med fin chans att ta tre poäng och därmed distansera sig från bottenstriden. GAIS har visserligen fyra poäng på sina två senaste omgångar men 1-1 mot Brage var rena rånet. Där var masarna spelmässigt överlägsna. Nu får grönsvart, som bara har en pinne ner till kvalplats, klara sig utan avstängda Alexander Angelin. Gästerna är ett betydligt bättre fotbollslag och ska ses med störst chans här. Tänkbar spik.

6. Eslöv – Halmia X

Vi fortsätter på Halmstadspåret när vi tittar till stadens andra lag, nämligen Halmia. De ligger i mitten av Division 2 Västra Götaland och har ganska långt till båda ändarna av tabellen. Ett lag som kan spela helt avslappnat således. Närmast kommer de från en knapp förlust mot Hittarps men innan dess hade Halmia två raka vinster. Sommarens hemmamöte mot Eslöv slutade också med seger. Värdarna ligger sju poäng efter hallänningarna i tabellen och har faktiskt bara sex pinnar ner till strecket. Formen är dock fin med tre segrar på de fem senaste och på hemmagräs tar skåningarna poäng i mer än hälften av sina matcher. Ovisst här. Plocka med samtliga tecken.

7. IFK Lidingö – Täby FK 2

Börjar vi se lite uppflyttningsfrossa hos Täby? I deras senaste seriematch borta mot Kvarnsveden fick serieledarna bara med sig en poäng. En missräkning såklart. Det ska dock sägas att innan dess hade gästerna helt galna 15 raka segrar. Med fem omgångar kvar skiljer det åtta poäng till tvåan Stocksund. Det lär bli uppflyttning till ettan för Täby. Lidingö är däremot formsvaga och har fem raka seriematcher utan vinst. De pressade dock GIF Sundsvall i Svenska Cupen i en match som fick avgöras i förlängning. Överlägsna serieledarna Täby ska givetvis gälla som favoriter i alla sina matcher men här blir streckningen för högervriden. Krysset bör plockas med omgående.

8. Linköping – Eskilstuna United 1

Vi avslutar i Östergötland där Linköping tar emot Eskilstuna i Damallsvenskan. Hemmalaget har ett stjärnfyllt lag med spelare som Lina Hurtig och Stina Blackstenius. Ändå förlorade de omstarten efter uppehållet borta mot lilla Växjö. Nio poäng upp till ettan Rosengård nu och ska Linköping blanda sig i toppstriden i höst krävs det seger här. Eskilstuna visar motsatt formkurva och har, anförda av Lisa Dahlkvist, tagit tio poäng på sina fyra senaste omgångar. De har dock endast vunnit tre av sina åtta bortamatcher under säsongen samtidigt som värdarna fortfarande inte förlorat hemma i Linköping. Med det i åtanke känns ettan bäst om den håller sig under 60 procent.

 

Spiken! – Arsenal

Arsenal har ett intressant lag som ska ses med möjlighet att ta sig en bit i Champions League. Den italienska ligan är snäppet sämre än den engelska och Fiorentina ska inte kunna hota här. Tvåan ser bra ut.

Skrällen! – Kazygurt

Kazygurt har rutin från de här sammanhangen och visade i fjol att de kan störa även de största lagen. Anderlechts trupp är inget extra och här blir de alldeles för stora favoriter.

Systemen:

36 rader
1. Fiorentina – Arsenal 2
2. Anderlecht – Kazygurt x2
3. Ponte Preta – Vila Nova 1
4. Sirius – Falkenberg 1×2
5. GAIS – Halmstad 2
6. Eslöv – Halmia 1×2
7. IFK Lidingö – Täby FK x2
8. Linköping – Eskilstuna 1

144 rader
1. Fiorentina – Arsenal 2
2. Anderlecht – Kazygurt x2
3. Ponte Preta – Vila Nova 1x
4. Sirius – Falkenberg 1×2
5. GAIS – Halmstad 2
6. Eslöv – Halmia 1×2
7. IFK Lidingö – Täby FK x2
8. Linköping – Eskilstuna 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100