Topptipset 15/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 15 september 2020

Annons:

Härligt blandad kompott då vi tittar till tisdagens Topptips-kupong. Champions League-kval och Ligacupen från England dominerar bongen men inledningsvis ska både Växjö och Montpellier besökas för lite ligafotboll. Cupmatcher är alltid tuffa att tippa men nog ska Newcastle få sig en rejäl match av Blackburn medan Aston Villa inte ska känna sig helt säkra på något avancemang mot League One-laget Burton. Dags att kicka igång nu!

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Öster – Trelleborg 1

Trelleborg är inne i en trist fas. En ynka pinne på de fyra senaste bataljerna ställer en hel del frågor kring skåningarnas status. När dessutom ett par av kollegorna i botten börjat röra på sig är det bara ett par futtiga poäng som skiljer “Trellehulla” från negativt kval. Oroväckande minst sagt. En av förklaringarna till TFF:s mindre angenäma trend är lagets spel inledningsvis av matcherna. I sju av de åtta senaste har de blåvita tappat in första målet. Tufft till tusen nu. Öster står nämligen som motståndare och det är ett värdlag med vind i seglen. 4-1-0 är raden på slutet och ÖIF stod dessutom för en stark prestation då 0-2 blev 2-2 borta mot svåra Akropolis i Stockholm häromsistens. Ettan känns såklart given att smacka ner först men med en trolig snedvriden streckfördelning framåt spelstopp är det minst ett kryss som bör åka med som tidig hjälp.

2. Montpellier – Lyon 2

I franska Ligue 1 har Lyon med flera tilltänkta lag i toppen nu sett sin chans. “Omöjliga” PSG är inte att känna igen och när parisarna åkte på sin andra raka torsk finns nu tidigt möjlighet för Les Gones att lösa ett tydligt avstånd ner till Neymar och company vid seger mot Montpellier. Om än tillfälligt. En uppgift som dock knappast bara är att vinka in för Lyon. Veteranen Daniel Congré slog till med dubbla strutar i vinsten mot Nice för sitt Montpellier. En minst sagt ovan målskytt som i fjol inte lyckades näta på 24 ligaförsök. Gästerna har haft en del bekymmer på Stade de la Mosson och fått lämna utan seger de tre senaste besöken. Nytt poängtapp nu månne? Tvåan ska garderas i ett tidigt skede.

3. Dynamo Kiev – AZ Alkmaar 1

AZ Alkmaar kommer få en rejält tuff resa mot Champions Leagues gruppspel. Det stod klart sedan de holländska osthuvuderna drog Dynamo Kiev på sin lott. Ukrainarna löste 3-1 i den inhemska cupfinalen mot svåra Shakhtar häromsistens där den spanske trollkarlen, Fran Sol, bland annat stod för ett av målen. Hemma i Kiev är det minst sagt ovanligt att värdarna kliver av planen utan ett positivt resultat. Utan större avbräck nu ska ettan plitas ner först. Möjligen kan Dynamon få ett något för stort förtroende från svenska folket och lyser tvåan av värde är gaffeln (etta-tvåa) ett småspännande drag i jakten på större stålar.

4. PAOK – Benfica 2

Nästa CL-kvalkamp hämtas från Grekland. PAOK från Thessaloniki slutade tvåa bakom Olympiakos i fjol i den inhemska ligan och har blivit ett lag att räkna med både nationellt och internationellt på senare år. I fronten är det starka gubbar som levererar med Swiderski, Akpom och underbarnet Tzolis. Grekerna fick dock en av de kanske allra tuffaste lottningarna nu då Benfica ska försöka besegras. Portugiserna gick igenom ett stålbad i fjol efter en bedrövlig sommar sett till de extrema förväntningar som ställs på Örnarna från Lissabon. Nu verkar det råda viss harmoni i klubben och truppen med klass i bland annat Vinicius, Seferovic och Pizzi. Hela vägen upp till 60 procent är gästerna en riktigt bra spik.

5. Gent – Rapid Wien 1

Rapid Wien går som tåget just nu. 4-1 i den österrikiska ligapremiären, 5-0 i den inhemska cupen dessförinnan och dagarna innan fick Lokomotivet från Zagreb stanna på perrongen och vinka hejdå till fortsatt spel i Champions League efter en 1-0-skalp av Rapid. Gents sommar har inte varit till belåtenhet. Belgarna har bara löst en seger på de fem inledande matcherna i Jupiler League. Spelbolagen anser ändå att hemmalaget ska stå som rätt klara favoriter, något som svenska folket verkar ha svårt att hålla med om. Den belgiska ligan är dock högre rankad än motsvarande i alplandet och med en värdemässigt fin etta till synes är det spelvärt att måla ner Gent först.

6. Newcastle – Blackburn 2

Engelska Ligacupen nu. På St. James’ Park inleder vi då Newcastle ställs mot Championship-laget Blackburn. Callum Wilson är ny i den vitsvarta dressen inför säsongen och han presenterade sig direkt med att skjuta in ett av två mål i Skatornas segermöte med West Ham. Överlag såg hemmalaget rätt fina ut och skapade en hel drös med chanser på Londons Olympiastadion. Rovers pressade Bournemouth i sin ligapremiär ett steg ner i hierarkin. 2-3 mot Körsbären från Sydkusten får ändå anses klart godkänt. Adam Armstrong gjorde precis som vanligt, mål, medan Holtby och Johnson var stabila på mitten. Räkna med en mindre rotation i hemmalägret åtminstone och tvåan känns rätt given att få med på ett eller annat sätt.

7. Bournemouth – Crystal Palace 2

Båda lagen vann sina respektive premiärer i Premier League respektive The Championship och för Londons Örnar var skalpen mot Southampton minst sagt välkommen. Hodgsons och hans lag har under tid varit ifrågasatta men i helgen visade laget att man blir att räkna med även denna säsong. Ferguson, Eze och Batshuayi är en trio som kommer behöva leverera hos Palace. Frågan är dock huruvida Hodgson väljer att ställa en PL-elva på Vitality Stadiums gräs eller om det blir rotation och därmed vila för en del av nyckelspelarna. Körsbären å sin sida har sålt av en handfull spelare sedan degraderingen. Aké är i Man City numera och Callum Wilson ska testa lyckan hos Skatorna från Newcastle. Trots allt känns inte de rödsvarta så mycket sämre och en tät tillställning väntar. Gardera tvåan åtminstone på större system.

8. Burton – Aston Villa X

Sisten ut denna tisdag blir Burton, till vardags i League One, och Aston Villa. Gästerna tog sig hela vägen till finalen i Ligacupen under fjolåret men väl där blev det 1-2 mot Manchester City. Lejonen från Birmingham får på pappret en enkel uppgift i sin resa mot en ny final. Burton föll mot Fleetwood i sin ligapremiär (1-2) efter att bland annat den irländske flåbusen med det magiska namnet, John-Joe O’Toole, fått syna det röda kortet. The Brewers har dock i nutid chockat i Ligacupen. Så sent som för två säsonger sedan var faktiskt hemmalaget i en mäktig semifinal. Väl där tog det stopp mot nyligen nämnda Manchester City. Cupmatcher har ofta en tendens att leva sina egna liv i England och nog är det läge för garderingar även här. 1X2 redan från första början därmed.

 

Spiken! – Benfica

Lissabons rödklädda gäng har en del att bevisa i år. Benfica fick en tuff lottning då PAOK har kapaciteten att rubba Örnarna. Nu blir det dock inte så. Tvåan är värdemässigt bra och klart singelbar.

Skrällen! – Blackburn

Newcastle ser bättre ut i år än i fjol men även Blackburn känns spännande. Rovers har plusstatistik inbördes under 2000-talet och kan mycket väl skrälla nu. Bra tvåa.

Systemen i textform:

36 rader

1. Öster – Trelleborg 1x
2. Montpellier – Lyon x2
3. Dynamo Kiev – AZ 1
4. PAOK – Benfica 2
5. Gent – Rapid Wien 1
6. Newcastle – Blackburn 1×2
7. Bournem. – Crystal P 2
8. Burton – Aston Villa 1×2

144 rader

1. Öster – Trelleborg 1x
2. Montpellier – Lyon x2
3. Dynamo Kiev – AZ 12
4. PAOK – Benfica 2
5. Gent – Rapid Wien 1
6. Newcastle – Blackburn 1×2
7. Bournem. – Crystal P x2
8. Burton – Aston Villa 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100