Topptipset 16/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 16 oktober 2019

              Annons:

Då var det slut på landslagsuppehållet för den här gången vilket gör att veckans Topptips inte ser speciellt upphetsande ut. Under onsdagen ska vi titta till en match från Segunda och hela sju stycken från brasilianska Série A. Flera överstreckade favoriter hittas och visst behöver någon av dessa falla för att utdelningen ska bli god. Följ med i vägen mot åtta rätt!

Spelstopp: 20.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Fuenlabrada – Real Zaragoza 1

Vi inleder med den spanska andradivisionen som avverkat tio omgångar. Fuenlabrada har svarat för en imponerande inledning genom att plocka 17 pinnar som nykomling. Värdarna är obesegrade på hemmabana efter att ha slagit Gijon med 2-0 i senaste striden på Estadio Fernando Torres. När det gäller de mer meriterade gästerna står kontot på 19 för närvarande. Real Zaragoza hade en suverän start på säsongen men därefter har gästerna mattats av. Blott en seger på de fem senaste omgångarna gör den hårt streckade tvåan tämligen ointressant. Ettan är en spännande chansspik.

2. CSA – Atlético MG 1

Atlético MG har under en period varit ganska rejält skadedrabbade och det märks på resultaten. En poäng på de senaste fyra gör att det nu bara skiljer sex poäng ner till nedflyttningsplats. Där hittar vi CSA som däremot går ganska starkt för tillfället. Visserligen blev det stryk allra senast mot Goias men klubben från Maceió har faktiskt fyra raka hemmasegrar. Då gästerna har frågetecken kring Rómulo Otero, som varit iväg med Venezuelas landslag, känns ettan ännu bättre. Tänkbar spik.

3. Gremio – Bahia 2

Trots ganska tunga skador och en hel del spelare på landslagsuppdrag lyckades Gremio bortabesegra Atlético MG med hela 4-1 senast. Imponerande, men det ska sägas att det resultatet blev ett par mål för stort. Spelmässigt var det en helt jämn kamp. Nu är det fortfarande osäkert om Kannemann, Weverton och Everton kan delta efter sina landslagsuppdrag. Bahia har bara en poäng på sina tre senaste och har inte vunnit borta mot Gremio på hela 2000-talet. De kan dock ställa en betydligt mer ordinarie elva på benen med spelare som Gilberto och Elber. Då lockar den gravt understreckade tvåan klart mest. Börja med skrällen och gardera efter storleken på plånboken.

4. Fortaleza – Flamengo X

Flamengo går med stormsteg mot den brasilianska titeln. Efter 25 spelade omgångar skiljer det åtta poäng ner till jagande Palmeiras. Truppen ser riktigt vass ut och de rödsvarta har inte förlorat på 15 raka tävlingsmatcher. Senast saknades Rodrigo Caio och Gabriel Barbosa, som båda var iväg med det brasilianska landslaget, samt Giorgian da Arrascaeta som var skadad. Det är ytterst tveksamt om någon av denna trio kan delta här. Läge således för Fortaleza att skrälla? Värdarna ligger på den undre halvan, men är inte alls speciellt dåliga på hemmagräs. Till rådande streck är det bara att helgardera och jobba in den väldigt lågt streckade ettan.

5. Cruzeiro – Sao Paulo X

För oss européer har Sao Paulo en av de mest intressanta trupperna. Som ytterbackar finns nämligen Dani Alves och Juanfran och längst fram springer Pato runt. Det är dock oklart om den förstnämnda duon kan delta då Juanfran dras med skadebekymmer och Dani Alves varit iväg med det brasilianska landslaget. Gästerna har gjort en fin säsong hittills och ligger med i toppen av tabellen. Bortaspelet har dock varit sisådär, endast fem av tolv kamper på resande fot har slutat med seger. Cruzeiro ligger faktiskt på nedflyttningsplats med ynkliga fyra segrar på 25 omgångar. Hela tio har slutat oavgjort. Här blir dock värdarna undervärderade. 1X har mest värde i sig och bör rama in matchen väl.

6. Palmeiras – Chapecoense 1

Kupongens största favorit hittas i Sao Paulo där ligatvåan Palmeiras tar emot jumbon Chapecoense. Värdarna har varit ett topplag i flera år och är också regerande mästare. I laget hittas rutinerade spelare som Luiz Adriano och Ramires, men båda dessa känner av skador och åtminstone den förstnämnda är garanterat borta här. Tur då för Palmeiras att truppen är bred och fin. Deyverson och Henrique Dourado kan båda ta platsen längst fram. Chapecoense har 1-3-8 på bortaplan och har sju förluster och tre oavgjorda på de tre senaste omgångarna. Samtidigt har palmeiras inte förlorat en enda hemmamatch på hela säsongen. Ettan är väldigt trolig, men då den streckas över 80 procent är det inte fel att ta med krysset på större system.

7. Goias – Corinthians 1

Corinthians från Sao Paulo är tveklöst en av Brasiliens allra mest populära klubbar. 2017 vann de ligan och även denna säsong tillhör de toppen med en fjärdeplats efter 25 omgångar. Det har dock gått lite grus i maskineriet då gästerna bara plockat två pinnar på de tre senaste omgångarna. Kan Vagner Love ändra på den dåliga trenden? Tveksamt, Goias är ett lag i rejäl medvind. Värdarna har vunnit fem av de sex senaste ligaomgångarna och hållit nollan i samtliga vinstmatcher. På hemmaplan har de varit omutliga och mot ett Corinthians som bara vunnit tre av tolv bortamatcher ska värdarna ges en mycket fin chans till ännu en trea. När ettan blir lågt streckad är det där utgången läggs.

8. Vasco da Gama – Botafogo 1

Kupongen avslutas som sig bör med ett riktigt Rio de Janeiro-derby. Lagen är inte bara grannar rent geografiskt, de ligger även precis bredvid varandra på den undre halvan av tabellen. Botafogo har haft två spelare borta på landslagsuppdrag och frågan är om de kan delta här. Om inte lär det märkas. Gästerna visar faktiskt usel form med fem förluster på de sex senaste. Vasco har inte vunnit på fem raka derbyn mot Botafogo men nu kan det vara dags. Formen är helt okej och med spelare som Rossi och supertalangen Marcos Junior finns det kvalité till att avgöra matcher. Ettan är en mycket trevlig värdespik.

 

Banken! – Vasco da Gama

Botafogo är formsvaga och kommer inte in med något vidare självförtroende till den här tillställningen. Supervärde på Vasco innebär att ettan bara är att spika av.

Skrällen! – Bahia

Raden bjuder på ett par överstreckade favoriter och Gremio är en av dessa. De har trots allt haft viktiga nyckelspelare borta med landslagen och möter ett ganska fint Bahia. Den lågt streckade tvåan måste med på alla system.

36 rader
1. Fuenlabrada – Zaragoza 1
2. CSA – Atlético MG 1
3. Gremio – Bahia 1×2
4. Fortaleza – Flamengo 1×2
5. Cruzeiro – Sao Paulo 1x
6. Palmeiras – Chapecoense 1
7. Goias – Corinthians 1x
8. Vasco da Gama – Botafogo 1

144 rader
1. Fuenlabrada – Zaragoza 1
2. CSA – Atlético MG 1x
3. Gremio – Bahia 1×2
4. Fortaleza – Flamengo 1×2
5. Cruzeiro – Sao Paulo 1x
6. Palmeiras – Chapecoense 1x
7. Goias – Corinthians 1x
8. Vasco da Gama – Botafogo 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100