Topptipset 16/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 16 september 2019

              Annons:

Veckan rivstartar med ett par av de största europeiska ligorna samtidigt som den allsvenska guldstriden rullar vidare. Kan Djurgården koppla ett nytt grepp om Lennart Johanssons pokal?

Spelstopp: 18.59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Djurgården – Helsingborg 1

Inför omgång 23 är det Djurgården som toppar den allsvenska tabellen. Oerhört imponerande med tanke på att både tränarstaben och stora delar av spelartruppen har bytts ut. Blåränderna gick dock på en mina senast då AIK segrade i derbyt på Friends. En annan av årets få blårandiga poängtapp kom på Olympia mot måndagens kombattant. Helsingborg ser trots sina bekymmer ut att bärga nytt kontrakt efter segern senast mot Östersund. Nu har den forne landsfadern Olof Mellberg tagit över som ledare för skåningarna och det kan mycket väl bli en effekt direkt på Tele2. Given utgångsetta men det är inte fel att pilla med ett skrällkryss.

2. AFC Eskilstuna – Elfsborg 2

Vad gäller lag som har bekymmer står AFC Eskilstuna långt fram i ledet. Nästjumbon har bara vunnit tre av sina 22 allsvenska strider och nu börjar det brinna rejält i knutarna. Trygg mark ser ut som en utopi, nu gäller det att komma ikapp Falkenberg för att få kvala. Det finns dock en hög högstanivå, det visade de orangeklädda genom att gå till final i Svenska Cupen. Elfsborg hade en tung vår men har repat sig rejält sista tiden och går mot en plats på övre halvan. Vårens inbördes slutade med seger för västgötarna. Strecka från höger.

3. Västerås – Brommapojkarna 1

På Solid Park Arena möts två gäng på den nedre halvan av den svenska andradivisionen. Värdarna, som är nykomlingar från Division 1 Norra, har skött sig helt okej och om inget oförutsett händer kommer det bli spel i Superettan även nästa säsong. De meriterade gästerna har det desto tuffare. Brommapojkarna är nästjumbo efter att ha spelat oavgjort i fyra av sina senaste sex strider. Till saken hör att Västerås nu har båda sina försvarare Jesper Florén och Ravy Tsouka Dozi avstängda. Strecken ser ut att landa där de ska och här är det en god idé att låta tecknen hagla friskt!

4. Aston Villa – West Ham 2

Premier League har avverkat fyra omgångar inför detta klassiska möte i Birmingham. Aston Villa lirade visserligen i The Championship förra säsongen men har ändå rustat såpass under sommaren att de ska kunna växa in i PL-kostymen igen. Av inledningen att döma ser det ut att ta ett tag, tre av de första fyra fighterna har slutat med förlust. För West Ham har serien startat desto ljusare, efter premiärtorsken mot Man City har The Hammers gått obesegrade. 2-0-segern senast mot svårspelade Norwich är en fjäder i gästernas hatt. Halvgarderingen till höger räcker på Villa Park.

5. Torino – Lecce X

I Italien har man endast avverkat två omgångar av årets Serie A. Torino har vunnit båda sina tillställningar med uddamålet, först 2-1 hemma mot Sassuolo och sedan 3-2 borta mot Atalanta. Dock hade inte värdarna något att sätta emot Wolverhampton utan fick ge sig både hemma och borta i EL-kvalet. Lecce har ännu inte börjat bygga sitt poängkonto, att förlora borta mot Inter i premiären är inget att skämmas över men hemma mot Verona borde det ha blivit bättre utdelning. Gästerna bör kunna resa sig framöver, de gjorde ett riktigt vasst nyförvärv i sista minuten. Khouma Babacar har över 140 Serie A-matcher under bältet, mestadels i anfallet hos Fiorentina. Kanske dags för nyförvärvet att debutera nu? Torino är givna favoriter men här har streckningen spårat ur kapitalt. Alla tecken i hopp om något av rensartecknen.

6. Silkeborg – Odense 2

Förra säsongen lirade Silkeborg i den danska andradivisionen och de ser fortfarande ut att höra hemma där. Segerkolumnen är tom efter åtta omgångar och förlusten mot beskedliga Randers senast var inget steg i rätt riktning. Besökarna från rikets tredje största stad är av en helt annan kaliber och ligger på den övre halvan av Superligan. Svenskbekanta nyförvärvet Sander Svendsen har fått kaptensbindeln direkt och har smällt in fyra strutar på sex starter. Tvåa utan snack.

7. Sarpsborg – Vålerengen 1

I det norska finrummet har Sarpsborg 08 haft det förvånansvärt svårt i år. Förra säsongen rosade värdarna marknaden i Europa League med ett flertal fina prestationer men nu ser det mörkt ut. S08 är nästjumbo med den extrema resultatraden 2-10-8. Vålerengen ligger på sjunde plats efter 20 omgångar. Herrarna från huvudstaden har dock också bedrövlig form, sex raka utan viktoria. Motsvarande möte slutade hela 3-0 förra säsongen och även om streckningen talar för spikettan känns den tämligen instabil.

8. St. Pauli – Hamburg 2

Sista stoppet på veckans första färd sker i Hamburg där det vankas maffigt derby! Värdföreningen, som kallar sig “The Pirates of the League”, har inte varit så värst sturska den här säsongen. En seger har bärgats efter fem omgångar. För storebror har det som väntat gått desto bättre, gästerna är obesegrade efter att ha satsat stenhårt på att studsa tillbaka till Bundesliga. Motsvarande möte slutade hela 4-0 till Hamburg förra säsongen och när nu Sonny Kittel är stekhet finns ingen anledning att tveka. Bergtvåa!

 

Spiken! – Hamburg

Derby är derby, brukar det heta. Men förra säsongen var derbyt en ren defilering från Rothosens sida. 4-1-0 är en seriestart som borgar för en ny defilering på Millerntor-Stadion.

Skrällen! – Lecce

Det är korrekt att Torino ska vara tydliga favoriter hemma i Turin men inte till vilket pris som helst. Här dras på tok för stora växlar av blott två spelade omgångar. Hugg dundervärdet!

36 rader
1. Djurgården – Helsingborg 1x
2. Eskilstuna – Elfsborg 2
3. Västerås – BP 1×2
4. Aston Villa – West Ham x2
5. Torino – Lecce 1×2
6. Silkeborg – Odense 2
7. Sarpsborg – Vålerengen 1
8. St. Pauli – Hamburg 2

144 rader
1. Djurgården – Helsingborg 1x
2. Eskilstuna – Elfsborg x2
3. Västerås – BP 1×2
4. Aston Villa – West Ham x2
5. Torino – Lecce 1×2
6. Silkeborg – Odense 2
7. Sarpsborg – Vålerengen 1x
8. St. Pauli – Hamburg 2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100