Topptipset 19/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 19 oktober 2020

Annons:

Måndagen känns väsentligt mycket lättare med ett Topptips som detta. Spännande matcher för toppen och botten i Allsvenskan, vacklande storlag i Turkiet, vilda nykomlingar i Premier League, samt smått och gott från Portugal, Italien och Danmark. Åtta rätt kryper närmare!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Djurgården – Malmö FF 1X

Igångsättningen av tipset sker uppe i huvudstaden, och även om Blåränderna inte kommer att försvara sin mästartitel finns chanserna till en plats på podiet kvar. Djurgården räddade hedern i derbyt innan uppehållet, och konstgräset i kombination med en elva där spelare som Ulvestad hade gått in i vilket allsvenskt lag som helst ger stockholmarna goda chanser mot skåningarna. MFF har gått segt när “Di Blåe” tvingats lämna Skåne, och även om Christiansen är tillbaka på heltid har de senaste årens fajter i Stockholm slutat med sura skånska miner. Inled med ettan där värdet finns.

2. Helsingborg – Häcken 1X2

Olympia är nästa hållplats där luften blir allt tunnare. Helsingborgarna ska emellertid inte stirra sig blinda på resultaten då prestationerna ändå varit bra. Max Svensson, som även nätade för U21-landslaget, bildar tillsammans med Anthony van den Hurk och Alex Timossi Andersson en offensiv kraft som håller hög allsvensk klass. Om endast bortatabellen räknades hade Häcken legat på nionde plats då Getingarna bara vunnit tre av elva matcher utanför Hisingen. Jasse Tuominen är borta resten av säsongen, och göteborgarna må vara favoriter men magkänslan säger att ettan går först i Skåne!

3. Leeds – Wolverhampton 1

Leeds United har varit lika galna som sin tränare på de fyra omgångar som The Whites har avverkat. En enormt meriterande pinne mot City tillkom efter att Rodrigo, värdarnas dyraste värvning någonsin, kvitterat och tillsammans med Patrick Bamford har hemmalaget spelare som rår på alla lag. Upp och ner för Wolves under hösten, och även om den befarade coronasmittan via Cristiano Ronaldo från landslaget uteblivit i den portugisiska kolonin kan Nuno inte slappna av helt. Vänsterbacken Marçal uteblir, och The Wanderers kan bli överrumplade av nykomlingen. Ettan först!

4. Nordsjälland – Randers X2

På Själland har humöret blivit marginellt bättre efter cupsegern mot Graessrödderne, men triumfen överskuggas av den i övrigt svaga starten. Mittlåset Ulrik Yttergård Jenssen-Kian Hansen har inte fungerat som önskat, och det ännu tveksamt om meriterade Johan Djourou kommer att starta för “Tigrene”. FC Randers säsong speglar till stora delar FCN:s, men nyförvärvet Bassala Sambou från Sittard kan bli tungan på vågen på Right to Dream Park. “Hästarna” galopperar mot en överraskande seger som rensar fint. Bättra på med krysset.

5. Hellas Verona – Genoa X2

I Romeos och Julias hemstad är målen lika sällsynta som kebab på en italiensk pizza. 3-0 (0-0 på planen) mot Roma kom som bekant på grund av en registreringsmiss och därmed är Andrea Favillis mål mot Udinese för snart en månad sedan den enda riktiga struten de Verona åstadkommit. Nu råder dessutom mittbackskris i Hellas då Gunter och Cetin inte är tillgängliga. Besökarna från Ligurien får tillbaka en drös spelare som testat negativt för Covid-19, bland annat Pellegrini och Behrami vilket torde ge Genoa en ordentlig boost. Gripen ryter ifrån – skippa ettan på Bentegodi!

6. Galatasaray – Alanyaspor 1X2

Galatasaray slutade på en svag sjätteplats i den turkiska ligan i fjol. Fatih Terim har ännu inte lyckats få igång truppen som egentligen borde kunna mer med namn som Falcao och Babel. Musleras frånvaro sätter sina spår i de bakre leden, och här måste en lösning hittas. 11-1 på fyra omgångar för Alanyaspor är riktigt bra. 6-0 på Hatayspor innan uppehållet skickade en tydlig signal, och även om Karaca nu saknas finns Davidson da Luz Pereira på den andra kanten. Virvelvinden satte tre senast och kanske sänker brassen även Gala. Helgardera och jobba in skrällen till höger.

7. Genclerbirligi – Denizlispor 1

Kristoffer Nordfeldts Genclerbirligi har precis som Denizlispor förtvivlat svårt med målskyttet, men har i alla fall ett försvar som håller högre klass. Lagets nia Bogdan Stancu var lyckosam mot Besiktas vilket betyder att hemmalagets form pekar uppåt. Kommer dessutom Pierre-Yves Polomat igång kommer det att bli en rolig höst för “Ankaras vind”. Gästerna slutade tre poäng ovanför strecket, och sex halvlekar har nu gått sedan Denizlispor senast målade. Paniken kommer krypande hos “Tupparna” som inför omgången är nästjumbo. Tvåan är en fin spik upp till 50 procent.

8. Boavista – Guimaraes X2

Sist men inte minst ska portvinets hemvist besökas. På Estádio do Bessa har inget segerjubel ekat sedan juni, och läckaget har i vissa ligakamper (Porto, Nacional) varit genant. Att mittbackarna Chidozie (Nigeria) och Jesús Gómez (Mexico) testat negativt för corona betyder att de tränar med laget igen, men frågan är om de startar. Guimaraes är Boavistas motsats då fem av sex halvlekar i ligaspelet varit utan baklängesmål. Trots det sparkades Tiago Mendes och João Henriques lär knappast göra större förändringar i defensiven. Dock kan den nya stämman väcka den sovande offensiven. Tvåans värde får inte missas. X2 om pengar finns till hands.

 

Spiken! – Cenclerbirligi

Svenskkolonin har kanske inte rosat marknaden, men har åtminstone en stabil defensiv och ett inkört grundspel. Besökarna är impotenta och ska inte ta sig förbi Mattias Johansson och de andra i försvaret. Go, Gencler!

Skrällen! – Alanyaspor

Efter en strålande säsong 2019/20 har Alanyaspor inlett magnifikt. Nu kommer det första riktiga provet, och tajmingen är på gästernas sida; Gala är inte i bra form, och skulle verkligen behöva sin publik. Skräll på ingång!

Systemen i textform:

36 rader

1. Djurgården – Malmö FF 1x
2. Helsingborg – Häcken 1×2
3. Leeds – Wolverhampton 1
4. Nordsjälland – Randers x2
5. Hellas Verona – Genoa 2
6. Galatasaray – Alanyaspor 1×2
7. Genclerbirligi – Denizlispor 1
8. Boavista – Guimaraes 2

144 rader

1. Djurgården – Malmö FF 1x
2. Helsingborg – Häcken 1×2
3. Leeds – Wolverhampton 1
4. Nordsjälland – Randers x2
5. Hellas Verona – Genoa x2
6. Galatasaray – Alanyaspor 1×2
7. Genclerbirligi – Denizlispor 1
8. Boavista – Guimaraes x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100