Topptipset 2/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Spelbloggare Publicerat: 2 september 2019

              Annons:

Veckans första upplaga av Topptipset innehåller fotboll från både Sverige, övriga Europa och dessutom Sydamerika. Och kupongen innehåller både herr- och damfotboll. Åtta rätt hänger i luften!

Spelstopp: 18:59

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Stuttgart – Bochum 1

Måndagens resa inleds i den tyska andradivisionen, kallad Zweite Bundesliga. Fyra omgångar har avverkats och Stuttgart är alltjämt obesegrade. Mållöst senast mot Erzgebirge Aue lämnade dock en del i övrigt att önska från klassikerklubbens sida. Även gästerna kommer från en oavgjord historia, 3-3 slutade jumbofinalen mot Wehen. Bochum lär trots allt resa sig under säsongens gång, här på Mercedes Benz Arena underskattas bortalaget på grund av den bleka inledningen. Båda de två senaste inbördes har renderat i delad pott, här ska det målas hela vägen i hopp om skrällen till höger.

2. Paris FC – Chambly X

I den franska huvudstaden ska det sparkas boll på Stade Sébastien Charléty. Här huserar den franska andradivisionens jumbo, efter fem fighter är värdarna segerlösa. Paris FC kommer nu från spel i Ligacupen där de ändå gått från klarhet till klarhet, efter att Sochaux slagits ut var det nu Ajaccios tur att lämna turneringen. Chambly har åkt ur nämnda cup, mot just nämnda Ajaccio. I seriespelet har det gått desto bättre för bortalaget som sätter försvaret framför allt, 0-0 i tre raka matcher vittnar tydligt om detta. Krysset ligger onekligen närmast till hands även denna gång.

3. Grenoble – Lens 2

Nästa fight från Ligue 2 sker mellan två klubbar på den nedre halvan i den tidiga tabellen. Värdföreningen är segerlösa efter fem rundor och tycks, i likhet med Chambly, vara både försvarsinriktade och kryssbenägna. Tre av de första fem seriestriderna har slutat oavgjort, varav två mållösa, och i tisdagens Ligacup blev det också 0-0 innan Niort avancerade via straffläggning. Lens kommer från avancemang via just straffar i Ligacupen, i seriespelet står de rödgula noterade för sju poäng hittills. Motsvarande möte slutade med bortaseger förra säsongen och pennan bör fattas från höger även denna gång.

4. Cork City – Waterford 1

I den irländska högstaligan har man kommit desto längre med sin säsong. Klubbarna som drabbar samman på Turners Cross har avverkat 28 respektive 29 omgångar när de nu är tabellgrannar. Cork City har haft stora problem med sitt målskytte, i synnerhet här på hemmaplan. Endast elva gjorda kassar i den egna borgen är inte godkänt. Dock brukar City trivas fint när just Waterford kommer på besök, 2018 års två möten på denna arena slutade 3-0 och 2-0. Gästande förening producerar mer mål både framåt och bakåt, så att säga. På resande fot har Waterford bara vunnit tre av 14 matcher denna ligasäsong, med det i åtanke är det svårt att förstå streckningen denna måndagsafton. Värdet till vänster lockar som spik.

5. Sligo Rovers – Dundalk 2

Nästa irländska batalj går mellan två starkare manskap, i synnerhet gästerna. Dundalk toppar tabellen, framförallt har The Lilywhites varit fullkomligt omutliga på Oriel Park. 12-2-0 är en resultatrad som inte skojas bort i första taget. Men nu ska serieledarna resa till Showgrounds och bortaspelet är inte på långa vägar lika fläckfritt. Dessutom har värdarna suverän statistik på denna arena, elva raka tävlingsmatcher utan torsk lär åtnjuta respekt till och med hos tabellens härskare. Sligo Rovers ska respekteras av både Dundalk och topptipparna, här kan det vara läge att få till lite friska vindar i kuponghögen!

6. IFK Malmö – Prespa Birlik 1

Vi vänder hem till gamla Svedala där Division 2 Västra Götaland ska fullborda omgång 20 med ett derby i rikets tredje största stad. IFK Malmö ligger elva med 20 poäng, senast inkasserades en 2-1-viktoria mot topplaget Olympic efter en finfin andra halvlek av kamraterna. Även Prespa Birlik kommer från ett möte med ett topplag, även för dem blev det seger när Ängelholm lades på rygg med 1-0. Det var dock på hemmaplan, i bortaspelet har Prespa bara vunnit en enda ligakamp på hela säsongen. Vad gäller inbördes möten har IFK Malmö vunnit fyra raka. Spiketta utan snack.

7. Island D – Slovakien D 1

En dammatch letar sig in på kupongen när det ska spelas EM-kval. Endast en match har hunnits med i Grupp F, den utspelade sig mellan Island och Ungern i torsdags. 4-1 vann de nordiska damerna med efter att den notoriska målskytten Elin Jensen visade vägen med dubbla kassar. I klubblaget Valur har Jensen svarat för 15 mål på säsongens åtta ligafighter, det får sägas vara starkt jobbat. Slovakien begår alltså kvalpremiär på vulkan-ön, sommarens två träningsmatcher mot Österrike och Polen slutade med kryss respektive slovakisk seger. Det råder ingen tvekan om att isländskorna bör vinna även sin andra match i detta kval men sett till streckningen är det inte fel att peta med det undervärderade rensarkrysset.

8. Fluminense – Avaí 1

Sista budet denna måndag hämtas från Sydamerika och närmare bestämt mäktiga Maracana i Brasilien. Svårslaget stilig avrundning på en fotbollsmåndag. Fluminense kommer från två raka oavgjorda resultat i Copa Sudamericana, vad gäller ligaspelet har värdarna endast samlat ihop tolv poäng på 15 kamper. Det fina i hemmalagets kråksång är att tre nya poäng är i antågande. Man kan nämligen inte få en bättre vinstchans än att spela hemma mot Avaí. Gästerna placerar sig som jumbo efter att inte ha vunnit en enda av sina 16 ligakamper. Resultatraden på resande fot är 0-1-7 för Avaís del. När ettan till råga på allt erbjuder värde så finns inget annat än att spika ettan!

 

Spiken! – Fluminense

Att gästas av ett gäng som bara gjort tre mål på hela säsongens samtliga bortamatcher är naturligtvis ett drömläge. Flu är numret för stort i Rio de Janeiro.

Skrällen! – Bochum

Bochum har stulit poäng mot Stuttgart i båda de senaste två inbördes mötena. Att tvåan nu streckas till en ensiffrig procent är både galet och glädjande. Hugg!

Systemen:

36 rader
1. Stuttgart – Bochum 1×2
2. Paris FC – Chambly 1x
3. Grenoble – Lens 2
4. Cork – Waterford 1
5. Sligo Rovers – Dundalk 1×2
6. IFK Malmö – Prespa B. 1
7. Island D – Slovakien D 1x
8. Fluminense – Avaí 1

144 rader
1. Stuttgart – Bochum 1×2
2. Paris FC – Chambly 1x
3. Grenoble – Lens x2
4. Cork – Waterford 1x
5. Sligo Rovers – Dundalk 1×2
6. IFK Malmö – Prespa B. 1
7. Island D – Slovakien D 1x
8. Fluminense – Avaí 1

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100