Topptipset 2/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Annons:

Det stundar ett Onsdagens Topptips hämtas helt och hållet från Sveriges tredje bästa serier. Den norra och södra ettan delar broderligt på antal matcher där det vankas spännande seriefinaler och taggade derbyn. Här kommer analysen för alla matcher. Nu jobbar vi åtta rätt!

 

 

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. IF Sylvia – Vasalund 2

Först ut är mötet mellan Sylvia och Vasalund i Norrettan, tvåan och ettan i serien! Det är alltså finaldags mellan säsongens två bästa lag så här långt och allra mest har Vasalund imponerat. Gästerna har sprutat in mål och raden 11-1-2 på 14 fajter talar sitt tydliga språk. Norrköpingsgänget har inte varit mycket sämre, men mot onsdagens kombattanter har Sylvia haft det kämpigt i modern tid. Två raka inbördes segrar från föregående säsong är facit till besökarnas fördel och vi inleder därför med tvåan. Den ser dock ut att streckas väl hårt och då blir ettan ett mycket intressant komplement på större system.

2. Brommapojkarna – IFK Berga 1

IFK Berga har fått en tuff inledning på säsongen. Efter tolv omgångar är nykomlingen hopplös jumbo med fyra poäng. På bortaplan har det blivit sju raka förluster och på Grimstas konstgräs talar allt för att den åttonde kommer för Kalmargänget. Brommapojkarna har ambitioner att ta sig tillbaka upp i seriesystemet och håller en högre nivå rakt över med allsvensk rutin i spelare som Arvidsson, Helg och Sandberg Magnusson. Föregående omgång gjorde även Philip Haglund årsdebut med ett inhopp. Senast ett bottenlag (Karlslund som tagit åtta poäng mer än Berga) var på besök blev det kross med klara 4-0. Ettan är en bank.

3. IFK Luleå – IK Frej 2

Efter att ha torskat kvalspelet mot Umeå FC i fjol fick Frej ta steget ner till Superettan. I Norrettan har det gått tuffare än väntat för Täby-laget som bara fått ihop 17 poäng på 14 matcher och är långt från toppstriden. Truppen håller dock bra Division 1-nivå och bör klättra vad det lider. Unga Albin Mörfelt har fått sitt seniorgenombrott sedan han kom från Hammarby inför säsongen och redan stått för sju mål exempelvis. IFK Luleå är inne i en lite sämre period med tre raka matcher utan mål framåt. De är dock alltid svåra att tas med uppe i Norrbotten och ligger just nu före Täby i tabellen. Alla tecken åker med tidigt.

4. Sandviken – Gefle X

Vi tar oss till en riktig saftblandare på Jernvallen. Det är dags för “Derby della Pelle Olsson” mellan Sandviken och Gefle! Herr Olsson basade i många år över ett stabilt Gefle i Allsvenskan, men tiderna förändras som Bob Dylan brukar säga och nu är verkligheten en annan. Mellan orterna råder gångavstånd (nåja) och faktum är att onsdagens aktörer ligger alldeles intill varandra i tabellens mittskikt. Således kan den eventuella vinnaren här verkligen ta chansen att haka på topplagen. Värdarna ska gälla som favoriter, men det här är en fajt som kan gå precis hur som helst och då är alla tecken att föredra.

5. Utsikten – Landskrona 2

Linus Olsson har fått ögonen på sig från större klubbar efter sin strålande start på säsongen med tio mål på elva matcher för sitt Landskrona. Anfallaren har varit en bidragande orsak till att Landskrona är med och fajtas om uppflyttning. En stor konkurrent i den striden är just Utsikten som placerar sig ett snäpp upp på andraplatsen. Göteborgarna har rikligt med rutin från spel i högre divisioner och trivs bra hemma på Ruddalen där de ännu inte förlorat denna säsong. Här kommer dock deras tuffaste uppgift hittills och här ska skåningarna faktiskt vara knappa favoriter. Tvåan kompletteras tidigt med ettan i denna ovissa fight.

6. Skövde – Oskarshamn 1

I fjol var Skövde med och stred i toppen av Ettan Södra. Det var därför ingen skräll att laget skulle tappa spelare för större uppgifter. Gustaf Norlin (Varberg) och Rasmus Örqvist (Norrby) var bärande stolpar som lämnade. Det gjorde att skaraborgarna haft en lång startsträcka på denna säsong som de inledde svagt. Nu verkar dock lagdelarna hittat varandra och kvalitet har även lånats in i Amar Mushin från Jönköpings Södra. Anfallaren har redan hunnit med tre mål på fem matcher och hjälpt Skövde till att säkra starka 13 poäng på de sex senaste matcherna. Oskarshamn har istället tappat formen med ynka fyra poäng på samma sex omgångar och smålänningarna har det främst tufft på bortaplan. Skövde vann här hemma med 3-0 i fjol och ska vara klara favoriter. Den lågt streckade tvåan får dock plats om det finns pengar över då den rensar bra.

7. Karlskrona – Värnamo 2

Jonas Therns Värnamo är med raska steg på väg mot Superettan, serien de fick lämna 2018. Sju poäng ner till Utsikten på andra plats är starka papper. Michael Kargbo har med sina nio mål visat att han verkligen håller i Ettan sedan han tog klivet från Assyriska FF inför säsongen. I övrigt är Johan Lassagård nyttig med sin rutin högre upp i Falkenberg. Jumbon Karlskrona har det riktigt tufft, men har verkligen höjt sig på slutet. Nu kommer de även från säsongens första vinst borta mot Motala och det finns gammal klass i Jonas Lantto som har en bra bit över 200 allsvenska matcher under bältet. På en kupong med få givna skrällchanser kan det vara läge att gardera den troliga tvåan på större system.

8. Lunds BK – Torns IF 2

Vi avslutar med ett derby från Lund. Torns IF har tagit stora kliv framåt de senaste säsongerna och är en dark horse i kampen om avancemang till Superettan. De blågula har varit otroligt svårslagna hittills och bara förlorat en enda match av 14 möjliga. Inte konstigt att de är med och smyger bakom topptrion. Smilgroparna är inte lika djupa hos Lund som är inne i en tung period med åtta raka tävlingsmatcher utan vinst. Dessutom tappade hemmalaget viktiga backen Kalle Larsson till Trelleborg nyligen. Här ser det ut att bli fint värde på tvåan som är en bra spik.

 

Spiken! – Brommapojkarna

BP har spelare i truppen som sportchefen i IFK Berga bara kan dregla över i sina sötaste drömmar. Jumbon har sju raka förluster på resande fot och här väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher på Grimsta. Brommapojkarna vinner enkelt.

Skrällen! – Gefle

Gefle lär inte ha svårt att hitta tändvätska när det vankas derby mot Sandviken. De ljusblå har varit given storebror under en lång tid och vill givetvis visa var skåpet ska stå när de nu är reducerade till underdogs av oddssättarna.

Systemen i textform:

36 rader

1. IF Sylvia – Vasalund 12
2. BP – IFK Berga 1
3. IFK Luleå – IK Frej 1×2
4. Sandviken – Gefle 1×2
5. Utsikten – Landskrona 12
6. Skövde – Oskarshamn 1
7. Karlskrona – Värnamo 2
8. Lunds BK – Torns IF 2

144 rader

1. IF Sylvia – Vasalund 12
2. BP – IFK Berga 1
3. IFK Luleå – IK Frej 1×2
4. Sandviken – Gefle 1×2
5. Utsikten – Landskrona 12
6. Skövde – Oskarshamn 12
7. Karlskrona – Värnamo x2
8. Lunds BK – Torns IF 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100