Topptipset 20/7: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 20 juli 2020

Annons:

Engelsk och inhemsk fotboll står för majoriteten av bidragen på måndagens Topptips. Två ligor som svenska folket har bra koll på och det syns på streckningen som är oroväckande sunt fördelad. Av den anledningen är det rimligt att göra i ordning en mindre systemrad och öka på radinsatsen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp: 18.59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Juventus – Lazio 1

För den neutrala är det väldigt synd att detta toppmöte inte spelades förra månaden. Efter en strålande säsong går Lazio på reservtanken och har endast plockat en poäng på de senaste fyra omgångarna. Champions League-platsen är i praktiken redan säkrad och Juventus kommer av allt att döma få bära scudetton på sitt bröst för nionde säsongen i följd. Därmed får denna batalj inte alls lika höga förväntningar och finns det ingen dunk med bränsle i bagaget för gästerna tar “Den gamla damen” ett steg närmare ligatiteln. Etta!

2. Wolverhampton – Crystal Palace X

Wolverhampton var nyligen med och slogs om en Champions League-plats. Men med blott fyra inkasserade poäng på de senaste fyra omgångarna riskerar de orangesvarta att missa Europaspel helt och hållet. Nu väntar ett formsvagt Crystal Palace som har åkt på sex raka nederlag. Men det ska tilläggas att Roy Hodgsons manskap likaväl kunde plockat poäng mot såväl Chelsea som Manchester United under denna period. Kommer Örnarna från London upp i en liknande nivå här är spelvärdet österut ett kap. Kupongens bästa skrälldrag ska självklart synas!

3. Sheffield United – Everton 1

En av klubbarna som är på jakt efter Wolverhamptons sjätteplats är Sheffield United. Chris Wilder har onekligen gjort underverk med The Blades och trots en väldigt stram budget slåss United om en Europa League-biljett. John Lundstram, hans namne Fleck och Oliver McBurnie är knappast några namn på topplagens önskelista men i Wilders sammansvetsade truppbygge är dessa spelartyper fundamentala. Everton har endast äran att spela för och det har fått Merseysideklubben att gå segerlösa från de senaste fyra omgångarna. Med det spelarmaterial Carlo Ancelotti förfogar över är det däremot klokt att plocka med den spelvärda tvåan. Gaffeln (etta-tvåa) passar bäst.

4. Brighton – Newcastle 1

Det är ett omotiverat Newcastle med enorma skadebekymmer som reser till den engelska sydkusten. Hårdast drabbat är tveklöst försvaret och specifikt mittbackspositionerna där kvartetten Clark, Schär, Lejeune samt Lascelles missar detta möte. Därtill får Steve Bruce klara sig utan den formstarka kreatören Allan Saint-Maximin. Brighton behöver plocka en poäng för att officiellt säkra en plats till nästa års upplaga. Mycket bättre förutsättningar än såhär får inte Graham Potters manskap. Halvgarderingen västerut är klockren.

5. Hammarby – IFK Göteborg 1

Två lag med mycket att bevisa gör upp på Tele2 Arena. Hammarbys offensiv var ostoppbara under stora delar av fjolårssäsongen. Den dominansen har varit som bortblåst under säsongsinledningen. Tomrummet efter Nikola Djurdjic är klart märkbart och Muamer Tankovic har varit osynlig under stora delar av upptakten. Mötet mot Kalmar gav åtminstone ett litet ljus i tunneln och frågan är om Billborn inte har hittat sin nya offensiva uppställning. IFK Göteborg har ingen renodlad anfallare att tillgå sedan Robin Söder ådragit sig en långtidsskada. Istället är det yttrarna Aiesh och Kharaishvili som kommer bära ett tungt offensivt lass framöver. Utgå från höger och gardera vid större system.

6. Örebro – Mjällby 2

Ack så tungt det går för Axel Kjälls Örebro. Det är uppenbart att Jake Larsson saknar fjolårets kumpaner i form av duon Rogic/Strandberg. Ersättarna plockades in från Superettan där både Robin Book och Erik Björndahl gjorde succé. Den förstnämnda är en av få spelare som imponerat för ÖSK under säsongsinledningen medan skytteligavinnaren Björndahl ännu inte öppnat upp sitt målkonto. Nu blir det familjärt motstånd för nyförvärven då nykomlingarna Mjällby gästar på Behrn Arena. MAIF har fått en smakstart på säsongen, endast Norrköping hade plockat fler poäng än gästerna inför den nionde omgången. Inte minst har mittfältsduon Löfquist/Batanero imponerat. De gulsvarta har goda möjligheter till ytterligare poäng i Närke. Strecka från höger.

7. Akropolis – Västerås X

Inte för att Västerås har dominerat på något sätt under säsongsinledningen men Thomas Askebrands manskap är svårspelade. Karwan Safari är i vanlig ordning en pålitlig målskytt och trots ganska begränsad speltid har 28-åringen mäktat med tre baljor. Nykomlingarna Akropolis har fått en mjukstart på säsongen med ett ganska behagligt spelschema. Tuffare blir det hädanefter och under den kommande månaden får vi se vad värdskapet verkligen går för. Hemma på Grimsta IP är de blåvita alltjämt obesegrade och för att slippa huvudvärk från detta intrikata möte plockar vi med samtliga tecken.

8. Tondela – Braga 2

Ska det bli något nytt kontrakt för Tondela? Sett till den urusla formen värdskapet visat upp sedan årsskiftet kan svaret på den frågan mycket väl visa sig vara nej. Endast bättre målskillnad håller de gulgröna på rätt sida av nedflyttningsstrecket och någon poäng lär det inte heller bli när topplaget Braga besöker Estádio Joao Caroso. Micael Sequeiras manskap har producerat 15 baljor på de senaste fem omgångarna där inte minst Paulinho varit fenomenal. Mot ett av ligans formsvagaste lag ska brassen ha lekstuga. Tvåa!

 

Banken! – Braga

Tondela ser ut att få förlita sig på att även Vitoria Setubal avslutar säsongen svagt. Mot ett formstarkt Braga ska de gulgröna inte ha något att säga till om.

Skrällen! – Crystal Palace

Crystal Palace svaga form är aningen missvisande. Mot Manchester United senast föll The Eagles oturligt och samma visa var det i Londonderbyt mot Chelsea drygt en vecka tidigare.

Systemen i textform:

36 rader

1. Juventus – Lazio 1
2. Wolves – Crystal P 1×2
3. Sheffield U – Everton 12
4. Brighton – Newcastle 1x
5. Hammarby – Göteborg 1
6. Örebro – Mjällby 2
7. Akropolis – Västerås 1×2
8. Tondela – Braga 2

144 rader

1. Juventus – Lazio 1
2. Wolves – Crystal P 1×2
3. Sheffield U – Everton 12
4. Brighton – Newcastle 1x
5. Hammarby – Göteborg 1x
6. Örebro – Mjällby x2
7. Akropolis – Västerås 1×2
8. Tondela – Braga 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100