Topptipset 21/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 21 september 2020

Annons:

Det är en underhållande fotbollsmåndag vi har att se fram emot. Topptipset erbjuder matcher från Premier League, Serie A och Allsvenskan. Zlatan Ibrahimović Milan ska inleda sin säsong och det finns 250 000 kronor extra att slåss om i potten! Vi har finslipat analysen, nu prickar vi åtta!

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Wolverhampton – Manchester City 2

Hur ska Pep Guardiola och hans himmelsblåa Manchester City svara på fjolårets “besvikelse”? Att Aymeric Laporte håller sig skadefri är en bra start och sedan har ju spanjoren fått välbehövlig förstärkning på mittbacks-fronten i form av Nathan Aké. Att spanjoren får ordning på försvaret kommer vara en nyckelfaktor då offensiven knappast lär innehålla några större frågetecken. Ett varningens finger bör däremot höjas i premiären. Wolves vann båda inbördes i fjol och kommer med något bättre förutsättningar sett till förberedelser. Strecka från höger.

2. Aston Villa – Sheffield United 2

Efter en blytung fjolårssäsong har Aston Villa fått en lovande “försäsong”. Förra helgen besegrades Manchester United i en träningsmatch och i tisdags avancerade Birmingham-klubben i Ligacupen då The Villans vann med 3-1 mot Burton. Inte minst har nyförvärvet Ollie Watkins imponerat under dessa möten och 24-åringen kan mycket väl visa sig vara ett fynd. Än viktigare är däremot att Dean Smith får ordning på defensiven och möjligtvis kan Emiliano Martínez styra upp detta något. Sheffield United kommer från en betydligt starkare säsong och Chris Wilder har fått behålla sin kärntrupp samtidigt som försvaret fått en rejäl bredd. Årets upplaga inledde däremot på sämsta möjliga vis och The Blades kommer få svårt att replikera fjolårets succé. På Villa Park bör gästerna dock få med sig poäng – X2!

3. Milan – Bologna X

Milan vann racet om Sandro Tonali och fyller på sin talangfyllda trupp med en av Italiens mest spännande ynglingar. De rödsvartas framtid ser alltmer lovande ut men i dagsläget ska värdskapet inte råda som så stora favoriter som spelarpoolen indikerar. Bologna stod för ännu en solid säsong i fjol där såväl Musa Barrow som Riccardo Orsolini imponerade. Defensivt finns det visserligen en hel del frågetecken att reda ut, vilket inte minst syntes i 5-1-nederlaget här på San Siro under säsongsavslutningen. Att Milan går segrandes ur premiäromgången är sannolikt men spelvärdet österut är på tok för bra för att undgå. Det är bara att måla på tvärs över brädan.

4. Elfsborg – Häcken 2

Elfsborg står för en rejäl utmaning att bibehålla sin Europaplats med Jesper Karlsson snart ute ur bilden. Efter en strålande säsong belönades 22-åringen nyligen med en flytt till AZ Alkmaar, men har två matcher kvar i Ellos-dressen. Kanske rusar tankarna på anfallaren för tillfället. Självförtroendet kan knappast vara på topp för boråsarna som dessutom gått segerlösa från de senaste fem omgångarna. Mer optimistiskt är det i Häcken-lägret där en formstarkt Leo Bengtsson och det ständiga hotet från ytterbackarna Zuta/Ekpolo resulterat i 13 poäng på de senaste fem omgångarna. Det har fört göteborgarna till en andraplats och då Malmö hamnat i en formdipp är förstaplatsen aktuell i högsta grad. Spiktvåan är väldigt intressant.

5. Mjällby – Örebro 1

Ett relativt svårtippat möte väntar på Strandvallen. Örebro reser till Blekinge fulla av självförtroende. Senast blev det en pinne mot ett formstarkt Östersund och dessförinnan besegrades såväl Malmö som Norrköping. Det är återvändaren Nahir Besara som visar vägen och nytillskottet Deniz Hummet har fått en kanonstart i sin klubb, här saknas dock den sistnämnde ihop med Wright. Gästerna har däremot haft stora bekymmer med kontinuiteten och formdippen har alltid funnits nära inpå. Mjällby har imponerat denna säsong och trots att det knappast haglat segrar över nykomlingarna på senare tid har MAIF stått för fina prestationer mot lag som Elfsborg, Malmö, Sirius och Norrköping. En spelvärd etta måste synas. Strecka från vänster.

6. Sirius – Falkenberg 1

Sirius har, tillsammans med Elfsborg, varit ligans stora utropstecken denna säsong. Yukiya Sugita och Stefano Vecchia har varit fullständigt briljanta och att den förstnämnda blivit en del av de blåsvarta på permanent basis är fantastiska nyheter för Uppsalagänget. Falkenbergs säsong har varit desto tyngre och frågan är om hallänningarna kan kriga till sig ett nytt kontrakt för andra året i följd. Gästerna är ett av ligans sämsta bortalag och lär knappast få med sig några poäng från detta möte. Etta!

7. Varberg – Helsingborg 1

Varberg kommer närmast från en svag insats borta mot Falkenberg men på det stora hela har Joakim Perssons gäng imponerat denna säsong. Lagkaptenen Astrit Selmani har varit strålande och Gustaf Norlin likaså. Dessutom har Robin Book, som briljerade för nykomlingarna i Superettan i fjol, återvänt på lån. Helsingborg har i sin tur ännu inte segrat på resande fot (0-5-5). Varberg får dock se upp med den formstarka duon Max Svensson och Anthony van den Hurk. Ettan är en given utgång.

8. GAIS – Västerås X

Kupongen avrundas med ett mycket svårtippat möte på Gamla Ullevi. Spelvärdet ligger solklart åt höger men det är svårt att inte hoppa på GAIS-tåget. Trots lagets svårigheter under säsongen har spelet i hemmaborgen imponerat vilket resultatraden 4-4-1 indikerar. När värdskapet nu äntligen fått ordning på anfallsspelet är det svårt att inte tro att lagets fina hemmastatistik fortlöper. Richard Yarsuvat har slutligen fått igång målskörden och tillsammans med Mervan Celik är duon ett hot för samtliga försvar. Västerås har i grund och botten ett starkt lag men gästerna har inte alls fått det att stämma på senare tid och senast förlorade VSK med 1-0 hemma mot AFC Eskilstuna. En understreckad tvåa måste ändå följa med och fullbordar helgarderingen.

 

Spiken! – IK Sirius

Henrik Rydström har verkligen fått till något speciellt med Sirius som varit en fröjd att följa denna säsong. Mot ett svagt Falkenberg med stora problem på resande fot ska tre poäng inkasseras utan problem.

Skrällen! – Bologna

En premiäromgång är alltid oviss och Milan streckas upp som om dom vore Juventus. Visst har de rödsvarta något på gång men Stefano Piolis manskap har en lång väg att vandra innan de kan mäta sig med den absoluta toppen. Bologna är inte på något vis ett dålig lag och kan mycket väl skrälla på San Siro.

Systemen i textform:

36 rader

1. Wolves – Man City 2
2. Aston Villa – Sheff U x2
3. Milan – Bologna 1×2
4. Elfsborg – Häcken 2
5. Mjällby – Örebro 1x
6. Sirius – Falkenberg 1
7. Varberg – Helsingborg 1
8. GAIS – Västerås 1×2

144 rader

1. Wolves – Man City x2
2. Aston Villa – Sheff U x2
3. Milan – Bologna 1×2
4. Elfsborg – Häcken 2
5. Mjällby – Örebro 1x
6. Sirius – Falkenberg 1
7. Varberg – Helsingborg 1x
8. GAIS – Västerås 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100