Topptipset 26/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 26 oktober 2020

Annons:

Den traditionsenliga starten på veckan innebär italienskt, engelskt, tyskt och svenskt. Jämnt skägg i striderna mellan Västsverige och Norrland, men det mesta av värdet finner vi på kontinenten. Den hissnande resan mot åtta rätt, kryddat med 250.000 extrakronor börjar här!

 

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 18:59/p>
  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Milan – Roma 1X2

Fotbollens La Scala öppnar raden, och matchen i matchen är mellan ex-jugoslaverna (nåja) Zlatan Ibrahimovic och Edin Dzeko. Herr Z har det skrivits spaltkilometer om, och nu behöver han vara extra dominant. Calhanoglu och Rebić är bägge mycket tveksamma till spel, så frågan är vem som förser Malmö-sonen med spelbara bollar. Dzekos blotta närvaro i Roma gör oerhört mycket för Giallorossi vilket syntes i bosnierns inhopp mot Young Boys i ett pressat läge. Kan grovt understreckade ASR isolera Zlatan och kontra lika bra som i Schweiz kan Milan bli ett relativt lätt byte för hungriga vargar. Samtliga tecken radens knivigaste match!

2. Burnley – Tottenham 2

Kupongens klaraste spik är lika vit som Tottenhams tröjor. Gareth Bales efterlängtade start kom mot LASK Linz i vad som var en övertygande seger. Mourinhos rotationstaktik har så här långt varit mitt i prick, och målskörden för tankarna till Barcelona och City när de var som bäst. En ynka pinne på fyra omgångar för Burnley, och nu står The Clarets utan coronasmittade Jack Cork och Ben Mee. En munsbit för Spurs som trots överstreckningen spikas.

3. Bayer Leverkusen – Augsburg 1X2

Inte sedan maj har Augsburg bortaförlorat i seriespelet, och Die Fuggerstädter fick ett positivt besked i den väntade förlusten i Leizpig; Florian Niederlechner som vann den interna skytteligan gjorde comeback efter sin skada och är aktuell för start. Seger i torsdagens Europa Leaguekamp, men Bayer 04 Leverkusen kommer till start utan en rad spelare. Succén Patrick Schick är det största avbräcket, men att Paulinho och Santiago Arias är borta ett tag till gör inte saken bättre. Charles Aranguiz och Tim Jedvaj testas sent. Huvudbry för coach Heiko Herrlich. Upplagt för en överraskande tvåa på BayArena – samtliga tecken gäller!

4. IFK Norrköping – AIK 1X

Tar AIK:s formstopp slut på Östgötaporten? Gnagarna har stormat fram som utsvultna kloakråttor, men tre kamper hemma på Friends mot ofta beskedligare motstånd och en seger mot hemmasvaga ÖFK maskerar inte det faktum att solnaiterna harvat i botten nästan hela året. Pekings offensiva resurser verkar nästan vara outtömliga. Är det inte Nyman som pangar in bollarna, kliver Levi eller någon annan in och löser biffen. Det luktar etta i Östergötland.

5. Varberg – Elfsborg 1X

Västsvensk batalj med lag från olika ändar av tabellen. Västkusten har så här långt varit mindre lyckosam för boråsarna. Den senaste fullpoängaren på väster om Borås kom i premiären mot Blåvitt (1-0), och nu väntar riktigt gräs. Den svaga trenden ser därmed ut att fortsätta för Elfsborg. Ska Varberg fixa nytt kontrakt är det på Påskbergsvallen poängen ska erövras. Gustaf Norlin är avstängd, men det finns ett stort namn att tillgå för att få fart på offensiven; Astrit Selmani. Den grönsvarte strikern ämnar näta fler gånger innan han med största sannolikhet lämnar Varberg för en större klubb. Spåkulan rullar åt vänster – 1X i Halland!

6. Brage – Jönköpings Södra 2

Uppåt i landet, men nedåt i seriesystemet. Brages hopp om att nå Allsvenskan fick sig en ordentlig törn efter att Ljungskile åsamkat dalmasarna deras andra raka nederlag. Minst tolv poäng på sex omgångar upp till J-Södra är på gränsen till science fiction för BIK vars motivation lämnar värdarna i rasande fart. För gästerna gäller det att hålla Öster och de andra bakom sig för att inte tappa greppet om tredjeplatsen. Styrkebeskedet rent mentalt mot Gais (1-0) där två brända straffar inte knäckte de grönvita. Ruggigt värde på besökarna, så spika smålänningarna!

7. Umeå FC – GAIS 1X

Ännu en bit upp i vårt avlånga land för att se om Umeå FC har vad som krävs för att hänga kvar. När göteborgare och bohusläningar besökt Björkarnas Stad har UFC faktiskt varit riktigt vassa. Enis Ahmetovic trivdes särskilt bra, och kanske kan svensk-bosniern lösa upp norrlänningarnas nervknutar denna gång. Inget Bohuslän och inget Göteborg betyder max en pinne för Grönsvart. Mot J-Södra förlorade göteborgarna på klassiskt Gais-vis, när matchens lirare var Makrillarnas burväktare Mathias Karlsson. Hugget som stucket enligt odds och streckning. Ställning tas för en trolig etta!

8. Ljungskile – GIF Sundsvall 1X

Rond två av Västsverige mot Norrland betyder revansch för götarna. Trots en säsong nere i källaren har Ljungskile aldrig behövt skämmas för en hemmainsats. Bohuslänningarna har flertalet meriterande poäng som Akropolis (2-1) och Halmstad (0-0). Nygamle tränaren Tor-Arne Fredheim är dessutom en injektion – räkna inte bort LSK. Efter juli månad tappad Sundsvall fokus och har varit lika ojämna som en bergskedja. Målen framåt är många gånger lika många som målen bakåt, vilket ofta gör Pontus Engbloms (17 baljor) ogjort. Vi skippar Giffarna och ger underhundarna från Bohuslän förtroendet.

 

Spiken! – Tottenham

I princip alla spelare i Spurströjan gör mål just nu, och nu när även Bale gjort sin första start i Tottenhamtröjan sedan 2013 får Mourinho en målspruta till att klämma in laget. Burnley har inte mycket att skryta med. Enkel bortatrea!

Skrällen! – Augsburg

Även om formen dalat lite är skadorna få och truppen utvilad jämfört med Leverkusen. Det ger gästerna alla möjligheter att klå “kusarna” som ännu inte är uppe på högsta växeln. Jobba, FC Augsburg!

Systemen i textform:

36 rader

1. Milan – Roma 1×2
2. Burnley – Tottenham 2
3. Leverkusen – Augsburg 1×2
4. IFK Norrköping – AIK 1
5. Varberg – Elfsborg 1x
6. Brage – Jönköping 2
7. Umeå FC – GAIS 1
8. Ljungskile – Sundsvall 1x

144 rader

1. Milan – Roma 1×2
2. Burnley – Tottenham 2
3. Leverkusen – Augsburg 1×2
4. IFK Norrköping – AIK 1x
5. Varberg – Elfsborg 1x
6. Brage – Jönköping 2
7. Umeå FC – GAIS 1x
8. Ljungskile – Sundsvall 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100