Topptipset 27/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2020

Annons:

Det vankas Champions League även denna vecka och inte mindre än sex matcher från den mäktiga turneringen tar plats på tisdagens Topptips. Kupongen är laddad med 250.000 kronor extra och avslutas med två kamper från The Championship. Nu styr vi skutan mot fullträffen!

 

 

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:44/p>
  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Atlético Madrid – Red Bull Salzburg 1

Kalaset inleds på Wanda Metropolitano där Atlético Madrid välkomnar Red Bull Salzburg. Diego Simeones mannar fick sig en riktig läxa i München där Bayern till slut slog spanjorerna med 4-0. Förlusten i sig var inte mycket att orda om, men bortsett från den har de rödvita haft en stark inledning på säsongen. Här ska de ramstarka värdarna med Suárez i spetsen ses med god segerchans. Red Bull Salzburg fick bara oavgjort senast hemma mot Lokomotiv Moskva och även om österrikarna har en talangfylld trupp kommer det här bli en övermäktig uppgift. Ettan singlas.

2. Atalanta – Ajax 1

Atalanta hade inga problem med att städa av Midtjylland i Danmark. Offensiven med spelare som Ilicic, Zapata, Muriel och Gómez flög då fram och även om det blev förlust i helgen mot Sampdoria ska Bergamogänget hållas klart högst när Ajax kommer på besök. Holländarna har också offensiven som sitt signum och stod för en stark prestation när Liverpool gästade i den första omgången. Den fajten renderade dock i en hedersam förlust och mot ett, jämfört med de själva, betydligt spetsigare motstånd lär det återigen bli tufft. Håller sig ettan i trakter omkring 55 procent behövs inga garderingar.

3. Liverpool – Midtjylland 1

Trots tunga skadeproblem står Liverpool på två raka tävlingssegrar sedan det omtalade derbyt mot Everton. Vinsten i Amsterdam mot Ajax var dock knaper och helgens 2-1-seger mot Sheffield United kunde mycket väl ha slutat med poängtapp då det emellanåt var öppna spjäll i de rödkläddas försvar. Här väntar en på pappret enklare uppgift, men försvarsstarka Midtjylland kommer inte bli en lätt nöt att knäcka. Danskarna fick sig en rejäl lektion av Atalanta (0-4) i premiär-omgången och kommer definitivt inte att bjuda på lika mycket på Anfield. Rensarkrysset är ett oerhört lockande komplement till ettan.

4. Marseille – Manchester City X

Manchester City har gått fem raka tävlingsmatcher utan förlust, men att vi pratar om förlustfria sviter när det gäller Peps gäng säger det mesta. Spelet ser inte alls bra ut och The Citizens har dessutom åter stora bry med anfallsfrågan efter att Agüero linkade av skadad i samband med helgens 1-1-match mot West Ham. Marseille kommer från dubbla segrar i ligaspelet och även om fransmännen förlorade mot Olympiakos i den första omgången av Champions League kommer de att komma högmotiverade till den här uppgiften. Skickliga duon Payet och Thauvin kan mycket väl orsaka City problem här. Måla tvärs över och jobba in Villas-Boas gäng.

5. Porto – Olympiakos 1

Trots 1-0-ledning och en överlag imponerande insats fick Porto vika ner sig i mötet med Manchester City. Att förlora på Etihad kan dock alla lag göra och Drakarna ska trots nederlaget ses med god chans att nå gruppens andraplats. Olympiakos slog Marseille efter en jämn drabbning i Pireus, men på resande fot är grekerna inte alls lika slagkraftiga. Lyckas de rödvita få med sig en poäng härifrån ska de vara väldigt nöjda. Börja med ettan och ta med krysset på större rader.

6. Mönchengladbach – Real Madrid 2

Efter en direkt pinsam insats mot Shakhtar Donetsks B-lag fick Real Madrid notera ett 2-3-nederlag från premiäromgången. Zidanes mannar kom inte alls upp i nivå och även om en liten uppryckning gick att skåda i den andra halvleken kunde ukrainarnas segersiffror blivit större än vad de blev. I El Clásico visade Marängerna vad de kan när de har sin dag, men trippen till Borussia-Park kommer inte att bli en promenad i parken. Mönchengladbach knep en pinne med viss mersmak borta mot Inter och här ska Marco Roses grabbar inte känna sig utan chans. I en på förhand böljande matchbild passar gaffeln utmärkt.

7. Brentford – Norwich 1

Vidare till The Championship där två duster tar oss hela vägen in över mållinjen. Pontus Jansson missade helgens match mot Stoke och det märktes minst sagt på plan. Brentford låg under med 0-2 i halvlek och även om Marcus Forss hoppade in och bidrog med två baljor kom The Bees aldrig närmare än slutsiffrorna 2-3. Här ska Londonlaget kunna studsa tillbaka. Norwich kommer till huvudstaden med tre raka segrar, men prestationerna har inte motsvarat poängutdelningen. En förlust ligger minst sagt i luften för Kanariefåglarna som här får klara sig utan avstängda Adam Idah. Strecka från vänster.

8. Swansea – Stoke X

Vi far till Wales för avslutningen där Swansea kommer från ett surt poängtapp i lördags. Svanarna ledde länge borta mot Bristol City, men ett straffmål signerat Nakhi Wells grusade förhoppningarna om seger den gången. Nu kommer Stoke på besök och det är en oviss fajt vi har framför oss. The Potters visade i vinsten mot Brentford vad de är kapabla till, men å andra sidan är det i princip helt omöjligt att lita på de rödvita. Här bör samtliga tecken leta sig in fortast möjligt.

 

Spiken! – Atletico Madrid

Atlético fick en hemsk start på Champions League-säsongen, men mot ett naivt Salzburg ska Simeones mannar ses som solklara favoriter. Suárez och Félix drar här igång sin målproduktion.

Skrällen! – Marseille

City ser inte bra ut för tillfället och störs av skador på nyckelspelare. Marseille kan dra hem trupperna och låta spetslirare som Payet och Thauvin kontra på gästernas stabbiga backlinje. Vänstersidan måste med!

Systemen i textform:

36 rader

1. A.Madrid – Salzburg 1
2. Atalanta – Ajax 1
3. Liverpool – Midtjylland 1x
4. Marseille – Man City 1×2
5. Porto – Olympiakos 1
6. M-gladbach – R.Madrid 12
7. Brentford – Norwich 1
8. Swansea – Stoke 1×2

144 rader

1. A.Madrid – Salzburg 1
2. Atalanta – Ajax 1
3. Liverpool – Midtjylland 1x
4. Marseille – Man City 1×2
5. Porto – Olympiakos 1x
6. M-gladbach – R.Madrid 12
7. Brentford – Norwich 1x
8. Swansea – Stoke 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100