Topptipset 28/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 24 augusti 2020

Annons:

Fredagens Topptips är ett tvådagarskalas där Superettan och Allsvenskan tar kupongen i mål på lördagen. Inledningen serverar två bräckliga storfavoriter i Frankrike och Belgien men en desto mer trivsam singelstreckare i Ekstraklasa. Icke att förglömma är seriepremiären i Eerste Divisie, nu kör vi!

 

Spelstopp: 20.29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Lyon – Dijon X

Lyon stod för ett bragdartat äventyr i Champions League och har säkerligen spelat sig till en plats i många fotbollsälskares hjärtan. Baksmällan efter det trots allt bittra uttåget mot Bayern München lär dock vara påtaglig och spelare som Houssem Aouar och Moussa Dembélé omgärdas av ständiga flyttrykten. Det här är ett helt perfekt läge för Dijon att åka till Groupama Stadium och gästerna har faktiskt tagit fyra poäng av sex möjliga i de två senaste mötena med Lyon som värdgäng. Streckningen lär bli kolossalt vänstervriden och därför är alla tecken tidiga här!

2. Oostende – Anderlecht X

Ett annat gäng som streckas på i raketfart är Anderlecht. Den gamla stormakten i Belgien är dock mil ifrån vad de en gång varit och här är känslan att svenska folket blir väl nostalgiska och tabelltittande. Oostende är bättre än vad tabellen visar så här långt och värdarna har faktiskt besegrat Anderlecht i de två senaste inbördes mötena. När då streckningen talar för något helt annat är det superläge att gardera för en favorit i repris och precis som i inledningen målar vi tvärs över.

3. Stal Mielec – Górnik Zabrze 2

Vidare till Ekstraklasa där nykomlingen Stal Mielec välkomnar Górnik Zabrze till sydöstra Polen. Värdarna blev i långa stunder utspelade i premiären mot Wisla Plock, men de blåvita kunde via vasst omställningsspel ordna en pinne. Nu ställs Dariusz Marzec och gänget mot ett mittenlag från fjolåret. Górnik Zabrze inledde förra säsongen piggt men föll sedan tillbaka och stannade strax under mitten hela säsongen. Till den här upplagan av Ekstraklasa siktar dock gästerna högre och premiären var en lovande sådan. Jesús Jiménez tryckte dit ett hattrick och spanjoren kan mycket väl bli tungan på vågen även här. Stannar tvåan runt 40 procent lämnas den allena.

4. Cambuur – NEC Nijmegen 1

Premiärdags i Eerste Divisie! Coronavirusets spridning innebar att det holländska förbundet avbröt den förra säsongen sent i april. Det var ett beslut som säkerligen Cambuur velat häva då de ledde ligan med fyra poäng, men nu är det nya tag som gäller för de blågula. Värdarna är en solklar uppflyttningskandidat på förhand och mot NEC Nijmegen ska de ses med goda möjligheter. Ettan streckas i högsta laget men klasskillnaden ska vara påtaglig ändå.

5. Östersund – Falkenberg 1

Vidare till lördagen nu och där är det svenskt som gäller för hela fadderullan. Östersund har gaskat upp sig rejält den senaste tiden och nu är Falkarna uppe i tre raka segrar. Nollan är dessutom intakt över 270 minuter och överlag är det idel muntra mungipor i Jämtland. Falkenberg kämpar på och med lite tur hade Hasse Eklunds mannar fått med sig en pinne från mötet med Malmö på Stadion. Det ville sig dock inte då och här får ånyo gästerna iklä sig underdogkavajen. Ettan streckas dock i högsta laget och krysset är ett välkommet komplement på större rader.

6. Varberg – Sirius 2

För lite mer än två veckor sedan möttes Varberg och Sirius i Uppsala. Det var en match med två ansikten där Uppsalagänget dominerade fullständigt i den första halvleken och borde ha avgjort kampen. Varberg vägrade dock att ge upp och kämpade sig till ett oavgjort resultat till slut. Selmani fortsätter att imponera på topp i Jocke Perssons gäng, men frågan är hur länge det räcker? En seger på de nio senaste är knappast något som skrämmer slag på Rydström och company och här ska gästerna hållas som det klart bättre laget. X2 är tillräckligt.

7. Dalkurd – Västerås 1

Det lyfter inte riktigt för Västerås och snart är det bara att konstatera att det blir en placering i mitten av tabellen. Nu har dessutom duktige anfallaren Ahmed Awad lämnat för Östersund, ett tapp som försvagar gästerna från gurkstaden. Dalkurd har i sin tur tappat Kadir Hodzic till Mjällby, men det lär inte påverka kurderna i samma utsträckning som Awad lär göra för VSK. DFF har visat sig ruggigt svårslagna under säsongens gång, framför allt på hemmabana, och här kan gott tvåan lämnas utanför.

8. Degerfors – Halmstad 1

Vi avrundar äventyret med en seriefinal i Superettan! Degerfors är tillsammans med Akropolis de två lag som imponerat mest så här långt och serieledningen som bruksklubben är på intet sätt oförtjänt. Degen har dock tappat poäng i två av de tre senaste kamperna och således kan värdarna vara på väg mot en liten dipp. Halmstad skuggar tre poäng bakom och har å sin sida precis kommit ur en mildare formsvacka. Sju poäng av de senaste nio möjliga är starkt jobbat och här bör ändå ettan backas upp av krysset på större system.

 

Spiken! – Cambuur

Cambuur hade förmodligen spelat i Eredivisie just nu om det inte varit för coronaviruset. Värdarna ledde Eerste Divisie innan den blåstes av och nu ska SCC ta steget upp på riktigt. NEC Nijmegen kammar noll.

Skrällen! – Oostende

Anderlecht är en skugga av sitt forna jag men får här stort nostalgiskt förtroende av svenska folket. Oostende har slagit gästerna i de två senaste mötena och streckningen bäddar för att det absolut ska kunna hända igen!

Systemen i textform:

36 rader

1. Lyon – Dijon 1×2
2. Oostende – Anderlecht 1×2
3. Stal Mielec – Górnik Zabrze 2
4. Cambuur – NEC Nijmegen 1
5. Östersund – Falkenberg 1
6. Varberg – Sirius x2
7. Dalkurd – Västerås 1x
8. Degerfors – Halmstad 1

144 rader

1. Lyon – Dijon 1×2
2. Oostende – Anderlecht 1×2
3. Stal Mielec – Górnik Zabrze 2
4. Cambuur – NEC Nijmegen 1
5. Östersund – Falkenberg 1x
6. Varberg – Sirius x2
7. Dalkurd – Västerås 1x
8. Degerfors – Halmstad 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100