Topptipset 29/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 29 oktober 2020

Annons:

Torsdag innebär Europa League och Topptipsets samtliga åtta bidrag hämtas från Europas näst största turnering. Bland annat spås Bayer Leverkusen få en jobbig afton i Tjeckien medan PSV Eindhoven ska ses med god möjlighet att ordna tre pinnar på Cypern. Nu kör vi!

 

 

 

Spelstopp: 20:59/p>
  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Real Sociedad – Napoli 1

Kupongen inleds med ett sprakande möte i San Sebastián. Real Sociedad har efter en smått trevande inledning verkligen kommit igång mot slutet. La Real har fyra raka tävlingssegrar i ryggen och offensiven med Silva, Oyarzabal, Portu och inte minst Isak i spetsen ser ruskigt intressant ut. Här gästas baskerna av Napoli där italienarna är smått illa ute. Gattusos mannar förlorade premiären mot Jeppe Karlssons Alkmaar och skulle verkligen behöva studsa tillbaka direkt. Det lär inte bli någon enkel uppgift, men även om ettan inleder åker tvåan med på större rader.

2. Molde – Rapid Wien 1

Molde föll tungt mot Ferencváros i kvalet mot Champions League, men Europa League inleddes i dur med seger mot gruppens förmodade slagpåse Dundalk. Den inhemska formen är också god med segrar mot Brann, Strömsgodset och framför allt Bodö/Glimt färska i minnet. Rapid Wien ledde länge mot Arsenal men fick till slut ge vika efter att The Gunners forcerat in två baljor i matchens slutskede. Bortagräs nu för österrikarna och med tanke på Moldes form ska ettan ses som trolig.

3. Slavia Prag – Bayer Leverkusen X

Bayer Leverkusen gjorde slarvsylta av Nice i premiären. 6-2 vann tyskarna med efter att bland andra Bellarabi stått för ett storstilat inhopp med två pytsar. Här väntar dock en tuff resa för Kusarna som dessutom får två dagars mindre vila än torsdagens opponenter. Slavia Prag kan oerhört mycket i sina bästa stunder och det ska inte läggas för stor vikt vid tjeckernas premiärtorsk mot Hapoel Beer Sheva. På eget gräs kan värdarna absolut få med sig ett bättre resultat och alla tecken åker med per omgående.

4. Nice – Hapoel Beer Sheva 1

Nice hade ingenting att sätta emot Bayer Leverkusen i Tyskland där Vieiras mannar torskade med 2-6. Det fick den gamle härföraren på mittfältet att sätta defensiven i första hand i det efterföljande ligamötet med Lille, en match där de svartröda fick med sig en poäng. Fransmännen ska hållas högst när Hapoel Beer Sheva kommer på besök, men en promenad i parken lär det inte bli. Gästerna slog erkänt starka Slavia Prag i den första omgången och när ettan streckas hårt är krysset inget dumt komplement.

5. Rangers – Lech Poznan 1

Rangers går fram som rena ångvälten. Steven Gerrards mannar är uppe i sju raka tävlingssegrar med den förkrossande målskillnaden 19-2! Då har ändå grabbarna från Glasgow stött på motstånd som Galatasaray, Celtic och Standard Liege längs vägen. Ett helt sanslöst facit med andra ord, men det medför också att skottarna blir väl hårt betrodda här. Lech Poznan satte två baljor på Benfica senast och gästerna ska trots allt kunna ordna en pinne här om de har en riktigt bra dag. 1X är med det sagt tillräckligt.

6. Cluj – Young Boys 2

Cluj fick en perfekt start på Europa League-äventyret när CSKA Sofia lades på rygg med 2-0 i Bulgarien. Viktigt för rumänerna att inleda med en seger då värsta konkurrenten om andraplatsen Young Boys i sin tur förlorade mot Roma. Här är det just Young Boys som kommer på besök och schweizarna åker givetvis hit med vinst i sikte. Målsprutan Jean-Pierre Nsame kan mycket väl skjuta värdarna i sank här, men för fullt säkerhetsbälte rekommenderas krysset till tvåan.

7. Granada – PAOK X

Granada slog ut Malmö FF i början av oktober och sedan dess har spanjorerna inte slagit av på takten. Visserligen blev det oavgjort i efterföljande ligamatch mot Cádiz, men mellan den och fram till torsdagen ståtar värdarna med tre raka segrar i alla sammanhang. Svenska folket har inte varit sena med att notera denna svit och streckar här upp Granada enormt högt. PAOK håller dock hög nivå i grunden och grekerna var snubblande nära att ta sig till Champions League. Där slogs bland annat Benfica ut innan det blev respass mot Krasnodar och segern mot portugiserna skvallrar väl om kapaciteten hos gästerna. Måla tvärs över.

8. Omonia Nicosia – PSV Eindhoven 2

Kupongen avrundas på Cypern där Omonia Nicosias backlinje lär få det hett om öronen. Värdarna är visserligen som starkast på eget gräs, men när PSV kommer hit med offensiva namn som Götze, Ihattaren, Gakpo och framför allt Zahavi väntar en holländsk anstormning. De rödvita gästerna torskade premiären mot Granada men ska trots det ses med god chans att kunna studsa tillbaka här. Bli inte förvånade om Zahavi avgör denna batalj. Tvåan singlas med gott samvete.

 

Spiken! – PSV Eindhoven

PSV har en enorm offensiv med gott om potentiella matchvinnare. Omonia Nicosia gjorde det bra i premiären mot PAOK, men här får cyprioterna ge vika.

Skrällen! – Slavia Prag

Leverkusen är ett högkapabelt lag i grund och botten, men tyskarna får alldeles för stort förtroende i Tjeckien. Slavia Prag är en maskin som inte kommer vika undan när Kusarna står i vägen.

Systemen i textform:

36 rader

1. Sociedad – Napoli 1
2. Molde – Rapid Wien 1
3. Slavia Prag – Leverkusen 1×2
4. Nice – Hapoel Beer Sheva 1x
5. Rangers – Lech Poznan 1
6. Cluj – Young Boys x2
7. Granada – PAOK 1×2
8. Omonia Nicosia – PSV 2

144 rader

1. Sociedad – Napoli 12
2. Molde – Rapid Wien 1
3. Slavia Prag – Leverkusen 1×2
4. Nice – Hapoel Beer Sheva 1x
5. Rangers – Lech Poznan 1x
6. Cluj – Young Boys x2
7. Granada – PAOK 1×2
8. Omonia Nicosia – PSV 2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100