Topptipset 3/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 3 september 2019

              Annons:

Tisdagens Topptips tar oss med på en rundtur i England. Åttlingen som ska lösas består nämligen helt och hållet av fajter från National League, inte världens enklaste liga att ha koll på. Det tycker inte gemene man heller som garanterat kommer bli rejält tabelltittande och då finns det fin chans till god utdelning. Oavsett matcherna som bjuds är åtta rätt alltid målet!

Spelstopp: 20:44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Barrow – Hartlepool X

Vi inleder på halvön Furness i nordvästra England där bottenlaget Barrow ska ta emot Hartlepool. Värdarna har bara spelat in sju poäng på de inledande åtta omgångarna och ligger därmed på nedflyttningsplats. Dock har sex av dessa plockats på hemmaplan så på Holker Street ska de inte underskattas. Hartlepool är väl mest kända som födelsestaden för seriefiguren Andy Capp och således även för hans son Buster. För sju år sedan var de uppe i League One men har alltså sedan dess sjunkit ner till National League. Nu andas gästerna lite morgonluft, inte minst då fransmannen Gime Touré varit sylvass och tryckt in fem baljor. På förra säsongens båda möten gjordes det totalt ett mål och det lär bli målsnålt igen. Plocka med alla tecken.

2. Chesterfield – Halifax 1

Halifax har genom åren kanske främst varit kända som ett “Quiz-lag” då de var ett av endast fem lag i de fyra högsta engelska divisionerna som har ett X med i namnet (ett annat, Wrexham, finns också med på kupongen). Detta är dock egentligen inte samma klubb då FC Halifax Town bildades 2008 i askan av konkursade Halifax Town AFC. Ett par år efter spelade faktiskt Jamie Vardy här en säsong. Nu heter den stora stjärnan Liam McAlinden och han står på fem ligamål hittills. Här blir dock gästerna rejält övervärderade. De ligger tvåa i ligan främst på grund av en ruskigt fin hemmastatistik. Chesterfield ligger i botten av tabellen men har kapacitet att lyfta. I februari vann de motsvarande möte med 1-0. Supervärde på ettan som spikas.

3. Dover – Ebbsfleet 2

Kanalstaden Dover har även de ett lag i National League. De trivs dock inte speciellt bra vid den Engelska Kanalen. Här har de nämligen förlorat tre av fyra seriematcher under säsongen. Samtidigt har de vunnit samtliga sina fyra bortakamper. Dovers fina omställningsspel kommer mer till sin rätta där. Ebbsfleet har börjat uselt med fyra inspelade poäng men har faktiskt plockat poäng här två säsonger i rad. När tipparna mest tittar tabell och streckar upp ettan en bit över 70 procent går det inte att bortse från värdet till höger. X2 spelas!

4. Eastleigh – Boreham Wood 1

Boreham Wood är inom fotbollskretsar främst kända för att de har ett samarbete med storklubben Arsenal. På deras hemmaplan spelar nämligen både Arsenals damlag och ungdomslag och därför träningsspelar de alltid mot The Gunners under sommaren. Fotbollsklubben Boreham Wood var ytterst nära att gå upp till League Two för två säsonger sedan då de föll i playoff-final mot Tranmere. I fjol var de dock ett bottenlag. Det var inte Eastleigh som då fick kvala mot League Two. Denna säsong har värdarna visserligen börjat svagare och de står på åtta poäng, samma som Boreham Wood, inför tisdagens matcher. Hemma på Silverlake Stadium ska de dock gälla som favoriter. Stabil etta.

5. Notts County – Solihull Moors 1

Notts County, som faktiskt är världens äldsta professionella klubb, har sjunkit långt sedan tiden när Sven-Göran Eriksson skulle ta klubben till världsherravälde. I fjol kom de näst sist i League Two och trillade alltså ur till National League. En svart dag för den en gång så fina klubben. Nu är de en av favoriterna att ta sig upp igen men säsongen har börjat svagt med nio inspelade poäng. Solihull Moors kom tvåa i serien i fjol, endast tre poäng från vinnarna Leyton Orient, men åkte ur i playoff mot League Two. Nu siktar de mot toppen igen. Säsongen började bra men närmast kommer de från tre raka förluster. Svårtippad match som ändå ska streckas från vänster.

6. Woking – Torquay X

De som börjat allra bäst i National League är Woking. Efter åtta spelade omgångar har de faktiskt vunnit sju. Dessutom har de seriens hittills bästa målskytt, Jake Hyde, i laget. Han har tryckt in sex bollar på sina fyra senaste ligamatcher. Det känns dock som poängskörden blivit lite väl stor. Här hemma på Kingfield Stadium har The Cardinals haft stora problem med att besegra bottenlagen Harrogate och Barrow, samt förlorat mot mediokra Aldershot. Torquay och Woking är faktiskt båda nykomlingar i National League efter att ha tagit sig upp från National League South. Där slutade Torquay tio poäng före tisdagens kombattanter. Ettan blir alldeles för överstreckad för att stå ensam. Här behövs samtliga tecken.

7. Wrexham – Maidenhead 1

Vi tittar även till Wales i vår rundtur då Wrexham ska försöka vända en dålig trend. Walesarna har nämligen fyra raka utan vinst i ryggen. Samtidigt har de bara torskat en av fyra hemmamatcher och mot Maidenhead har de vunnit samtliga fyra möten sedan gästerna tog steget upp till National League 2017. Maidenhead har inlett säsongen strålande och har fyra segrar på sina fem senaste. Framförallt har de fyra bortasegrar av fyra möjliga vilket imponerar. Nu möter de dock som sagt ett riktigt bogey-team och då blir det tufft att utöka den fina bortasviten. Ettan är en fullt tänkbar spik.

8. Yeovil – Sutton United 1

Sutton United fick libanesen Omar Bugiel utvisad senast mot Maidenhead och därmed är han avstängd nu. Trist för Sutton som efter en fin start på säsongen nu har tre raka utan vinst. Nu får de främst sätta sitt hopp till Jamie Collins och försvararen med det fantastiska namnet Harry Beautyman som stått för tre fullträffar var hittills. Yeovil fick stopp på sin tre matcher långa förlustsvit när Notts County senast besegrades med 3-1 hemma på Huish Park. På hemmagräs är också Yeovil, som för bara sex säsonger sedan spelade i The Championship, svårslagna. Strecka från vänster.

 

Spiken! – Eastleigh

I fjol fick Eastleigh kvala mot League Two medan Boreham Wood faktiskt var nära att åka ur serien. Det bör skilja en del mellan lagen även denna säsong och håller sig ettan under 50 procent är det en fin spik.

Skrällen! – Ebbsfleet

Ebbsfleet har visserligen börjat säsongen svagt men borta mot Dover har de tagit poäng två år i rad. Värdarna har förlorat tre av sina fyra inledande hemmamatcher och då lockar inte överstreckningen på ettan. X2!

Systemen:

36 rader
1. Barrow – Hartlepool 1×2
2. Chesterfield – Halifax 1
3. Dover – Ebbsfleet x2
4. Eastleigh – Bore.Wood 1
5. Notts C. – Solihull Moors 1x
6. Woking – Torquay 1×2
7. Wrexham – Maidenhead 1
8. Yeovil – Sutton United 1

144 rader
1. Barrow – Hartlepool 1×2
2. Chesterfield – Halifax 1
3. Dover – Ebbsfleet x2
4. Eastleigh – Bore.Wood 1
5. Notts C. – Solihull Moors 1x
6. Woking – Torquay 1×2
7. Wrexham – Maidenhead 1x
8. Yeovil – Sutton United 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100