Topptipset 31/5: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2020

              Annons:

Europa öppnar upp mer och mer och på söndagens Topptips finns faktiskt fem olika länder representerade. Två fajter från Bundesliga ådrar sig såklart störst intresse, men även den kroatiska cupmatchen mellan Rijeka och Osijek är något att se fram emot. Som vanligt siktar vi på åtta gröna bockar och vägen dit börjar nu.

Spelstopp: 15.29

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Mönchengladbach – Union Berlin X

Borussia Mönchengladbach kämpar om en Champions League-plats och inför helgens omgång ligger de fyra i tabellen. Efter uppehållet har de dock svajat rejält och insatsen i 0-0-matchen mot bottenlaget Werder Bremen var allt annat än bra. Där hade Oscar Wendts lag tur som fick med sig en poäng överhuvudtaget. Nu får värdarna klara sig utan Tony Jantschke och detta kan bli en riktigt tuff utmaning. Union Berlin har visserligen inte fått till det efter uppehållet, men det är ett hårt arbetande kollektiv som är riktigt vassa på fasta situationer. Borussia kommer inte få något gratis och är de lika trubbiga som senast får de problem. Plocka med alla tecken där X2 rensar fint.

2. Paderborn – Dortmund 2

Det blev en jobbig tisdagskväll för Borussia Dortmund när det blev stryk mot Bayern München med 0-1. Därmed lär det bli svårt att komma ikapp storlaget från södra Tyskland. Dortmund får inrikta sig på andraplatsen och den ska de ha goda chanser att plocka hem, speciellt om de kan fortsätta spela lika bra som de gjort hittills under maj. Insatsen mot Bayern var nämligen riktigt bra och innan dess hade de 6-0 på två matcher mot Schalke 04 och Wolfsburg. Håland är tveksam till spel efter en smäll senast, men med Hazard, Brandt, Reyna och Sancho finns det offensiva alternativ så det räcker och blir över. Paderborn har sprattlat till något med tre raka kryss, men de är fortfarande klar jumbo i tabellen. Laget är helt enkelt för dåligt för att hänga kvar och här lär de inkassera ännu en förlust. Tvåan streckas väl hårt men spikas ändå. Det finns bättre skrällchans på andra ställen.

3. Esbjerg – Aalborg 2

Den danska ligan delas efter 26 spelade omgångar upp i en mästerskapsrunda och en nedflyttningsgrupp. När dessa två lag kliver in i den 25:e omgången befinner sig Aalborg på sjätteplatsen, som är den sista placeringen som ger plats i mästerskapsrundan. Med svenska Jacob Rinne i målet och landslagsmeriterade Kasper Kusk på topp finns det en ryggrad av hög klass. Däremot är den holländska succéspelaren Tom van Weert avstängd och det är ett kraftigt avbräck. Esbjerg får å sin sida klara sig utan Joni Kauko av samma anledning och med endast fyra segrar hittills ligger de näst sist i tabellen. Höstmötet vann AaB med 4-0 och även om det lär bli något jämnare nu ska gästerna hållas högre. Strecka från höger.

4. Rijeka – Osijek 1

Det ska spelas semifinal i den Kroatiska Cupen vilket blir den första tävlingsmatchen för dessa två lag på nästan tre månader. Därmed är det såklart svårt att veta vart lagen står. Rijeka såg i vilket fall som helst sylvassa ut under våren och slog bland annat ut Dinamo Zagreb i kvartsfinalen. Osijek är dock inga duvungar. I laget finns spelare som målmaskinen Mirko Maric och den ungerska landslagsmannen Laszlo Kleinheisler, två lirare av väldigt hög kvalité. Osijek har inte vunnit på denna arena på fem raka försök, men de ska inte räknas bort helt. Utgångsettan bör garderas omgående.

5. Bate Borisov – FC Isloch 1

Bate Borisov har dominerat den vitryska fotbollen under en lång tid, men i fjol slutade de bara tvåa i ligan. Denna säsong började också något skakigt. Bate har dock rullat igång ordentligt och kommer närmast från fem raka ligasegrar. På dessa fajter har storlaget från Borisov tryckt in 16 mål vilket är uppseendeväckande i den ganska tajta vitryska ligan. Isloch, från huvudstaden Minsk, ligger på de övre halvan av tabellen, men formen är inget vidare med tre förluster på de fyra senaste. Ettan är ett givet utgångstecken här, men faktum är att Isloch vann här i november med 4-2. Om ettan streckas upp mot 80 procent plockas rensartvåan med på större system.

6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2

Det var Dinamo Brest som bröt Bates dominans i fjol och således är det alltså de regerande mästarna som ska spela derby i match 6. Dinamo har inte alls kunnat följa upp fjolårssuccén och befinner sig faktiskt på den undre halvan av tabellen inför helgens matcher. Närmast kommer de från en blytung cupfinal mot just Bate där det blev förlust efter att matchens enda mål fallit i förlängningens sista minut. Spelmässigt var det dock ett klart fall framåt och kan Dinamo bygga vidare på den prestationen kommer de klättra i tabellen. Rukh Brest har visat sig vara väldigt svårslagna och kommer från sju raka utan förlust. Det är inget lag det direkt slår gnistor om vilket målskillnaden 8-6 på tio omgångar skvallrar om. Spelare för spelare är de också fortfarande lillebror i staden och här får de slå ur underläge. Dinamo visar vilka som styr Brest. Tvåa!

7. Bohemians – Ceske Budejovice X

Över till Tjeckien där det har hunnit spelas en omgång efter det abrupta avbrottet. Det är nu fem omgångar kvar innan serien delas in i tre olika delar, en mästarskapsrunda, ett Europa League-playoff och en nedflyttningsgrupp. Bohemians, från huvudstaden Prag, är inför helgens matcher tre poäng från playoff. Omstarten började på bästa sätt med 4-0 mot Teplice som inför den matchen låg på samma poäng. Nu ställs de mot Ceske från Böhmen som ligger sex poäng och tre placeringar ovanför. Oerhört viktiga poäng på spel således. Ceske har något bättre grundkvalité i truppen, men det ska sägas att Bohemians bara har förlorat en av tolv hemmamatcher denna säsong. Med det i åtanke får 1X räcka.

8. Karvina – Sparta Prag X

Sparta Prag är ett fotbollslag som är lite på dekis. Efter 25 spelade omgångar ligger de bara nia i den tjeckiska ligan med fem poäng ner till nedflyttningsgruppen. En spelare som inte haft det speciellt enkelt i den tjeckiska huvudstaden är David Moberg-Karlsson, men nu börjar det släppa för den kvicke svensken. Innan uppehållet gjorde han mål i två raka matcher och i omstarten hoppade han in och satte dit lagets enda balja i 1-2-förlusten mot Plzen. Frågan är om han får starta nu. Karvina är ett bottenlag, men vårsäsongen har inte varit så pjåkig. De har faktiskt inte förlorat en tävlingsmatch sedan dagen efter Lucia. Många tippare går säkert hårt på namnet och streckar upp Sparta Prag här, men detta är en väldigt oviss kamp. Plocka med alla tecken.

 

Banken! – Borussia Dortmund

Paderborn har lyckats lösa tre kryss, men här blir det inga poäng. Det är klasskillnad på varje position och Dortmund kör över jumbon. Spika tvåan trots överstreckning.

Skrällen! – Union Berlin

Borussia Mönchengladbach har inte imponerat efter omstarten och kan mycket väl köra fast mot Union Berlin. Plocka med tvåan och hoppas Sebastian Andersson frälser oss!

Systemen i textform:

36 rader

1. M-gladb. – Union Berlin 1×2
2. Paderborn – Dortmund 2
3. Esbjerg – Aalborg 2
4. Rijeka – Osijek 1x
5. Bate Borisov – FC Isloch 1
6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2
7. Bohemians – Ceske Bud. 1x
8. Karvina – Sparta Prag 1×2

144 rader

1. M-gladb. – Union Berlin 1×2
2. Paderborn – Dortmund 2
3. Esbjerg – Aalborg x2
4. Rijeka – Osijek 1x
5. Bate Borisov – FC Isloch 12
6. Rukh Brest – Dinamo Brest 2
7. Bohemians – Ceske Bud. 1x
8. Karvina – Sparta Prag 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100