Topptipset 31/8: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 27 augusti 2020

Annons:

Så var det dags för landslagsuppehåll och kupongsättaren har spelat plockepinn för att ta ut måndagens Topptips. Spelarpoolen har knappast koll på varken Wexford eller FC Honka och då bör spelvärdet flöda! Mot åtta rätt!

 

 

Spelstopp: 18.44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Norrby – Örgryte 1

En tyngre period för Norrby har fått svenska folket att bli tveksamma. Men har det verkligen sett så illa ut för de blåvita boråsarna? Spelmässigt är svaret kort och gott nej. Sedan gäller det såklart att förvalta sina lägen men grundpelaren för att vända den negativa trenden finns där. Örgryte befann sig i en snarlik sits under säsongsinledningen men göteborgarna har fått det att lossna och ÖIS kommer med en sju matcher lång förlustfri svit. Till saken hör att gästerna endast har en bortaviktoria. Strecka från vänster.

2. De Graafschap – Den Bosch 1

Vi håller inte Den Bosch särskilt högt inför årets upplaga av Eerste Divisie. Fjolårets tre i särklass bästa poängplockare i form av Pedro Marques, Rúben Rodrigues och Danny Verbeek har alla lämnat. Tack vare ekonomiska bekymmer kommer det knappast finnas utrymme att investera utan Erik van der Ven kommer istället behöva förlita sig på att ett gäng akademispelare är redo för klivet upp till A-laget. Desto ljusare är det i De Graafschap-lägret och sannolikt är detta “Superboeren” och Cambuur en klass för sig även denna säsong. Spikettan är solklar!

3. Longford – Wexford 1

Wexford ser redan ut att vara inristade i bottenstriden. I fjol var gästerna rena katastrofen och lyckades endast kamma ihop elva pinnar på 27 omgångar och denna säsong har inletts på samma spår. Defensivt finns vissa problem men det är i synnerhet offensiven som sviktar och de rödsvarta har lämnat mållösa från de senaste fyra ligamatcherna. Nu väntar ett motstånd som Wexford har stora bekymmer mot i form av Longford. Värdskapet har vunnit nio (!) raka inbördes möten och det lutar åt att den sviten förlängs här – etta!

4. Shamrock Rovers – Cork City X

Ska det bli någon saftig utdelning behöver det skrälla i något av de irländska cupmötena, gärna båda. Cork City har levererat undermåligt i Premier Division under de senaste säsongerna och ligger sist efter nio spelade omgångar. I den irländska cupen har Rebel Army däremot skördat framgångar med två titlar och en semifinal på de senaste fyra upplagorna. Shamrock Rovers vann cuptiteln i fjol och har inlett säsongen strålande. Däremot väntar ett oerhört viktigt ligamöte för värdskapet under fredagen då det är dags för seriefinal mot Bohemians. Det kan mycket väl ställa till det för Rovers som säkerligen prioriterar det mötet. Vi helgarderar!

5. Bohemians – Cabinteely 1

Som ovan nämnt väntar en seriefinal för Bohemians och förutsättningarna på Dalymount Park är snarlik den match vi precis gått igenom. Cabinteely har ett spännande projekt på gång och har inlett säsongen suveränt. Gästerna toppar Division 1 där bland andra Shane Barnes har visat fin form. Nu höjs nivån både en och två nivåer, att värdarna gäller som tydliga favoriter är befogat. Men vi vill återigen varna för att även Bohemians lär snegla ett öga mot fredagens kamp och Keith Long kan mycket väl välja att vila ett antal spelare. Håll koll på procentfördelningen och var beredd att måla på längs hela brädan.

6. León – Atlas 1

Det lär inte bli något målkalas på Estadio León. Värdskapets trygghet bakåt kommer på offensivens bekostnad och det var tydligt att se mot bottenlaget Juárez senast i vad som slutade 0-0. Mittfältaren José Rodríguez drog dessutom på sig två ostskivor i det mötet och kommer således vara avstängd här. Atlas har slått läger bland bottenträsket i flera säsonger nu och gästerna ser ut att få värma sig av lägerbrasan än en gång. Senast kom visserligen säsongens första seger och att nollan har hållits intakt i de senaste två omgångarna stärker självförtroendet. Ettan är i skrivande stund gravt understreckad men lär knappast vara det närmare spelstopp – då ska krysset följa med den givna ettan.

7. Haka – FC Ilves 2

Säsongsinledningen har varit svajig för topptippade FC Ilves. Att stjärnan Lauri Ala-Myllymäki kommit igång på allvar är däremot glädjande nyheter för gästerna. Nu väntar nykomlingarna Haka, som haft svårigheter att anpassa sig till spelet i högstadivisionen. Med endast en seger på de inledande tolv omgångarna ligger de vitsvarta näst sist i tabellen. Den före detta AIK-anfallaren Eero Markkanen är dock ett spännande nyförvärv och 29-åringen har inlett säsongen lovande. Defensiven lämnar däremot mycket att önska och det är något Haka måste hitta en lösning på om det ska bli någon klättring i tabellen. Tvåan räcker gott och väl.

8. FC Honka – HIFK X

Kupongen avrundas på Tapiolan Urheilupuisto där ett svårspelat Honka tar emot HIFK. En arena gästerna aldrig har vunnit på och faktum är att Helsingforsklubben endast vunnit ett av åtta inbördes möten totalt sett. Värdarna är dessutom obesegrade efter elva spelade omgångar, mycket tack vare ett ruskigt starkt försvar. IFK kommer med tre raka nederlag i bagaget och lämnade mållösa mot ligans två nykomlingar Haka samt TPS. Det är inte särskilt övertygande när ligans bästa försvar står på tur. Krysset får tidigt sällskap av ettan.

 

Spiken! – De Graafschap

De Graafschap var riktigt vassa i fjol och har sett starka ut även under försäsongen. Krisande Den Bosch har i sin tur tappat flera nyckelspelare och gästernas unga trupp lär få det kämpigt denna säsong. Detta leker Superboeren hem!

Skrällen! – Cork City

Cork City har varit något av cup-specialister på senare år. Årets upplaga har visserligen inte varit i närheten av den som vann cupen två gånger men räkna inte bort gästerna i första taget. Särskilt inte då Shamrock har en seriefinal på fredag.

Systemen i textform:

36 rader

1. Norrby – Örgryte 1
2. De Graafs. – Den Bosch 1
3. Longford – Wexford 1
4. Shamrock – Cork City 1×2
5. Bohemians – Cabinteely 1×2
6. León – Atlas 1x
7. Haka – FC Ilves 2
8. FC Honka – HIFK 1x

144 rader

1. Norrby – Örgryte 1x
2. De Graafs. – Den Bosch 1
3. Longford – Wexford 1
4. Shamrock – Cork City 1×2
5. Bohemians – Cabinteely 1×2
6. León – Atlas 1x
7. Haka – FC Ilves x2
8. FC Honka – HIFK 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100