Topptipset 4/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 4 september 2019

              Annons:

Onsdagens Topptips sträcker sig över två dagar. Det börjar under onsdagen med en kamp från National League. Därefter tar vi turen via Brasilien över natten för att avsluta under torsdagen med fem stycken EM-kvalmatcher. Störst intresse ur svenskt perspektiv hittas såklart i matchen mellan Färöarna och Sverige. Blir det en enkel viktoria för de blågula?

Spelstopp: 20:44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Dag & Red – Bromley X

Vi inleder med ett tvättäkta Londonderby även om det kanske inte riktigt har samma glans som till exempel mötena mellan Arsenal och Tottenham. Bromley har inlett säsongen fullständigt strålande med fem segrar och tre oavgjorda. Fortfarande ingen förlust. Imponerande men nu väntar ett derby de brukar ha problem i. De senaste tre åren har lagen stött på varandra sex gånger och Dagenham & Redbridge har då vunnit fem av dessa fajter. Värdarna har fyra raka utan förlust och ska inte underskattas här. Helgardering är bäst.

2. Atlético PR – Gremio 1

I Brasilien ska det avgöras vilka två lag som går till final i Copa do Brasil. Första paret ut är Atlético PR mot Gremio och där är det stor fördel gästerna efter att de vunnit i Porto Alegre med 2-0. Efter det hann lagen också med att mötas en gång i ligan på samma arena där Gremio återigen drog det längsta strået (2-1). I Tardelli och Everton har gästerna en fantastisk offensiv duo. Här behöver de dock inte direkt ösa in mål då Gremio ju går till final även vid en uddamålsförlust. Atlético PR vann förra årets ligamöte här och har inte fått stryk av ett brasilianskt lag på hemmaplan sedan maj månad. Samtidigt har Gremio bara vunnit en av nio bortamatcher i serien under 2019. Den lågt streckade ettan ska ritas ner först.

3. Internacional – Cruzeiro 1

Internacional är stora lokalrivaler till Gremio då även de kommer från Porto Alegre. Nu kan de mötas i finalen av Copa do Brasil då de båda leder sina semifinaler. För Internacional är läget verkligen bra efter en 1-0-vinst borta mot Cruzeiro. Edenilson stod för målet då men annars får nog peruanen Guerrero sägas vara den största stjärnan. De rödvita är ruskigt bra på hemmaplan och har i ligaspelet raden 7-2-0 här. Oerhört imponerande. Cruzeiro är samtidigt hela seriens sämsta bortalag och även fast detta är cupspel kommer de få svårt här. Hamnar ettan under 50 procent är det en vettig spik.

4. Färöarna – Sverige 2

Sverige ligger tvåa i kvalgruppen efter fyra spelade omgångar, fem pinnar bakom Spanien. Förstaplatsen är såklart körd så nu gäller det att hålla undan för jagande Norge och Rumänien. Här ska de lagen inte kunna komma ikapp. Visserligen saknar Sverige viktiga pjäser som Claesson och Augustinsson samtidigt som det är väldigt oklart vem som ska spela vänsterback, men det ska inte spela någon roll. Färöarna är helt enkelt för dåliga. Hittills har ö-nationen tagit stryk i samtliga fyra kvalmatcher inklusive en bortafajt mot Malta. Det håller inte. Tvåan streckas lite väl högt men är ändå bara att spika.

5. Irland – Schweiz 2

I Grupp D leder Irland en gravt haltande tabell på tio inspelade poäng på fyra omgångar. Det ska dock sägas att laget från den gröna ön då stött på Gibraltar två gånger, Georgien en gång och Danmark (det var där poängen tappades) en gång. Den irländska truppen består främst av krigare från The Championship. De kommer aldrig ge upp men någon vidare fotboll lär inte hemmalaget prestera. Tittar man på klubbadresserna är gästernas trupp flera klasser bättre och rankas faktiskt som världens elfte bästa fotbollsnation av FIFA. Här får de gälla som favoriter. Strecka från höger.

6. Rumänien – Spanien 2

Spanien har alltså dominerat den här kvalgruppen fullständigt hittills och står på maximala tolv poäng. Senast besegrade de som bekant Sverige med klara 3-0 hemma på den Iberiska halvön och truppen ser minst sagt mysig ut. Här får La Furia Roja såklart gälla som klara favoriter. Helt säkra ska de dock inte känna sig, Rumänien är en nation på stark frammarsch. Bland annat minns vi deras fina prestation i sommarens U21-EM där Puscas och Hagi (son till Gheorghe) dominerade fullständigt. I Bukarest kommer Spanien få sig en match. Den högt streckade tvåan bör garderas tidigt.

7. Israel – Nordmakedonien 2

Kupongens bästa skrällchans hittas på Toto Turner Stadium i Beer Sheva. Israel inledde kvalspelet sensationellt bra med bland annat en storseger hemma mot Österrike. Den stora segerorganisatören var Eran Zahavi som faktiskt leder hela kvalets skytteliga just nu med sju baljor. Tillsammans med Munas Dabbur bildar han en stark offensiv duo. Det hjälpte dock inte i bortamötet mot Polen senast där det blev stryk med 0-4. Nordmakedonien har haft en tuff start på kvalet med hemmaförluster mot både Österrike och Polen. Dock har de besegrat Lettland och kryssat mot Slovenien vilket innebär att de går upp på samma poäng som Israel vid vinst här. Med spelare som Elmas, Alioski, Nestorovski och Pandev finns här kvalité. Dessa två lag möttes i senaste VM-kvalet och då vann faktiskt Balkan-nationen bortamötet med 1-0. Supervärde till höger och då ska det streckas därifrån.

8. Finland – Grekland X

Helt plötsligt målas Finland upp som klara favoriter mot Grekland. Den såg man inte komma för 15 år sedan när grekerna vann EM i Portugal. Finland har dock imponerat under en längre tid och dessutom har de ju Premier Leagues succéman Teemu Pukki i laget. Finland ligger tvåa i den svårtippade Grupp J bakom favoriterna Italien. Grekland torskade senast hemma mot Armenien och ligger därmed ruskigt pyrt till. Här är det bara vinst som gäller om inte drömmen om EM ska släckas helt. Ett desperat Grekland gör att de inte kan räknas bort i detta blåvita möte. Plocka med alla tecken.

 

Spiken! – Sverige

Den må streckas lite väl högt men det går inte att komma ifrån att Sverige är fler klasser bättre än Färöarna, trots alla problem de blågula haft under säsongen. Här tappas inga poäng.

Skrällen! – Nordmakedonien

I VM-kvalet för två år sedan vann Nordmakedonien borta mot Israel och så mycket har inte hänt i ländernas trupper sedan dess. Israel har visserligen imponerat hittills i kvalet men görs till för stora favoriter här. Tvåan måste med omgående.

Systemen:

36 rader
1. Dag. & Red. – Bromley 1×2
2. Atlético PR – Gremio 1
3. Internacional – Cruzeiro 1
4. Färöarna – Sverige 2
5. Irland – Schweiz 2
6. Rumänien – Spanien x2
7. Israel – Nordmakedonien x2
8. Finland – Grekland 1×2

144 rader
1. Dag. & Red. – Bromley 1×2
2. Atlético PR – Gremio 1x
3. Internacional – Cruzeiro 1
4. Färöarna – Sverige 2
5. Irland – Schweiz x2
6. Rumänien – Spanien x2
7. Israel – Nordmakedonien x2
8. Finland – Grekland 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100