Topptipset 4/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 1 september 2020

Annons:

Det stundar ett Irländska Premier Division petar in en seriematch på fredagens Topptips men annars är det Nations League för hela slanten! Storheter som Nederländerna och Italien ska in i elden, men det kanske mest spännande mötet ur en svensk synvinkel äger rum på Ullevål. Nu åker vi!

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Nederländerna – Polen X

Nederländerna har genomfört en lyckad generationsväxling och är återigen redo att tävla på den allra högsta nivån. I truppen till kamperna mot Polen och Italien är det dock främst rutinerade pjäser som tagit plats. Luuk de Jong, som blev tvåmålsskytt i finalen av Europa League, och Memphis Depay bildar ett högkvalitativt anfallspar medan Virgil van Dijk styr försvaret. Liverpool-backen slipper stångas mot världens bästa nia Lewandowski nu då han fortfarande har semester efter vinsten i Champions League. Milik och Piatek är dock två lirare som vet vart målet är beläget. Polen har en gyllene generation som absolut inte ska underskattas här. Ettan får omgående sällskap av krysset.

2. Italien – Bosnien 1

Italien och Bosnien var i samma grupp i EM-kvalet och då plockade Gli Azzurri två segrar. Nu har Mancini plockat ut en enormt stor trupp på 37 spelare inför Nations League-matcherna mot Bosnien och Nederländerna. Bastoni och Caputo är med för första gången men visst är det främst Immobile, Insigne och Belotti vi ska hålla ögonen på. Bosnien lever fortsatt mycket på Edin Dzeko på topp som känner till detta motstånd mycket väl, men spelare för spelare håller de betydligt lägre klass. Ettan är upp runt 90 procent och snurrar men i Florens är det en vettig spik ändå.

3. Norge – Österrike X

Norge räckte inte riktigt till i Sveriges EM-kvalgrupp men under Lars Lagerbäcks ledning har lusekoftorna blivit svårslagna. Mittfältet med Henriksen, Johansen, Ödegaard och Berge håller väldigt hög klass. Det är dock i anfallet som Norges styrka verkligen visar sig. Erling Haaland får sägas vara given och bredvid honom är både King och Sörloth bra alternativ. Österrike har en mycket fin trupp där de flesta spelarna håller till i Bundesliga. Alaba och Sabitzer är uppe på samma nivå som Haaland och överhuvudtaget känns de rödvita snäppet vassare. X2 får räcka.

4. Skottland – Israel 1

Skottland hade inget muntert EM-kval och fick till slut se Ryssland knipa den andra direktplatsen bakom omöjliga Belgien. Nya tag för kiltgänget nu när Israel gästar Glasgow. I Robertson, Tierney, Armstrong och Forrest har värdarna nog med matchvinnare för att kunna stå emot Israelerna. Gästerna förlorade här i den förra vändan av Nations League och ett liknande scenario är högst troligt under fredagen. Ettan först, krysset sen.

5. Rumänien – Nordirland X

Rumänien hoppas mycket på Ianis Hagi och George Puscas, två spelare som var med och förde Rumäniens U21-landslag till brons 2019. Visst är de skickliga spelare, men den duon kunde inte hjälpa rumänerna i EM-kvalet. Det blev en fjärdeplats bakom länder som Sverige och Norge. Här streckas Radois manskap oerhört högt, men Nordirland är verkligen ingen enkel nöt att knäcka. Britterna består främst av spelare från de lägre engelska divisionerna kryddat med några Premier League-spelare som Evans och Dallas. Det är ett mycket fysiskt landslag och den spelstilen kan mycket väl passa rumänerna illa. Alla tecken där högersidan ska jobbas in.

6. Slovakien – Tjeckien 2

I den förra upplagan av Nations League var de två stora rivalerna Slovakien och Tjeckien i samma grupp. Då var det tjeckerna som vann båda mötena och därefter har öl-nationen även tagit sig till EM. Tjeckisk fotboll är på stark frammarsch där även Slavia Prag gör det grymt bra i Europaspelet. Åtta spelare i truppen kommer från Slavia. Schick och Krmencik är ett tungt anfallspar medan Darida, Jankto, Krejcí och Soucek är ett mycket skickligt mittfält. Slovakien har backlinjen som sin bästa lagdel trots att Skrtel lagt av. Skriniar och Vavro håller hög klass. På det stora hela är det dock Tjeckien som känns bäst och tvåan är troligast.

7. Vitryssland – Albanien X

Landslagsfotbollen avrundas i Minsk. Värdarna hade ett horribelt EM-kval där det blev en nästjumboplats och hela 16 mål i baken på åtta fajter. Nu vankas lättare motstånd än Tyskland och Holland som fanns i gruppen då. Albanien är dock ingen blåbärsnation. Balkangänget hävdade sig väl i sitt EM-kval mot länder som Turkiet och Frankrike och här ska inte albanerna ses som chanslösa. Alla tecken smakar bäst i en på förhand helt öppen historia.

8. Waterford – St. Patrick’s 2

Vi stänger butiken på Irland där det stundar ett undre halvan-möte i Premier Division. Formen lyser med sin frånvaro hos både Waterford och St. Patrick’s och det lär bli en böljande historia på Regional Sports Centre då båda aktörerna vill komma upp på säkrare mark i tabellen. De fyra senaste inbördes mötena har slutat med segrar för det gästande laget och när värdet på tvåan ser ut att bli fint här börjar vi till höger och tar med ettan när systemstorleken ökar.

 

Spiken! – Italien

Mancini har tagit ut 37 spelare i truppen och frågan är hur mycket han kommer experimentera här egentligen. Spelar Italien sin bästa elva är det stor klasskillnad mot Bosnien vilket visade sig i kvalet. Ettan spikas trots hård streckning.

Skrällen! – Nordirland

Rumänien är inte på någon höjdarnivå nu för tiden. Nordirland förtjänar större förtroende än vad de ser ut att få här och vi är snabba med att ta betalt för den understreckade högersidan!

Systemen i textform:

36 rader

1. Nederländerna – Polen 1x
2. Italien – Bosnien 1
3. Norge – Österrike x2
4. Skottland – Israel 1
5. Rumänien – Nordirland 1×2
6. Slovakien – Tjeckien 2
7. Vitryssland – Albanien 1×2
8. Waterford – St. Patrick’s 2

144 rader

1. Nederländerna – Polen 1x
2. Italien – Bosnien 1
3. Norge – Österrike x2
4. Skottland – Israel 1x
5. Rumänien – Nordirland 1×2
6. Slovakien – Tjeckien 2
7. Vitryssland – Albanien 1×2
8. Waterford – St. Patrick’s 12

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100