Topptipset 6/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 3 oktober 2020

Annons:

Det stundar ett landslagsuppehåll och med det går också de stora ligorna i ide. Det öppnar upp för en liga som National League och det är från den engelska femtedivisionen som tisdagens Topptips hämtar sina bidrag. Häng med på resan!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Dagenham – Barnet 1

Vi inleder med ett Londonderby på Chigwell Construction Stadium. Trots namnet är det inget nybygge, utan den här arenan stod klar redan 1917. Således har det relativt nyligen firats 100-årsjubileum här, men Dagenham & Redbridge harvar fortsatt i National League. Premiären inleddes med en 0-2-torsk borta mot Halifax, men på det egna gräset ska värdarna ses med bättre chanser. Särskilt då Barnet kommer hit med ett rejält nederlag i ryggsäcken. Gästerna fick på näbben med hela 5-1 mot Eastleigh och lär få en tuff afton även här. Ettan lämnas allena upp till 50 procent.

2. Chesterfield – Hartlepool 1

Det är dags för Chesterfield att sparka igång säsongen. The Spireites var på vippen att dratta ur National League i fjol, men den här säsongen ska det bli ändring på det. Värdarna ska ses med bra chans mot ett bortasvagt Hartlepool som svenska folket ser ut att ge alldeles för stort förtroende. Mycket av det ligger säkerligen i gästernas premiärseger mot Aldershot med 2-1. Det ska dock nämnas att Pools Monkey Hangers avgjorde sent i den kampen och ett oavgjort resultat hade speglat matchbilden betydligt mer. Värdet sitter till vänster och ettan är med andra ord en fin spik.

3. Solihull Moors – Wrexham 1

Lilla Wrexham från Wales stjäl mycket tid i tv-rutan för tillfället. Detta då bland andra skådespelaren Ryan Reynolds är mycket nära att köpa klubben. Vad Wade Wilson-karaktären vill med walesarna återstår att se, men Reynolds följde åtminstone Wrexhams premiär via en livestream. Där vann måndagens besökare med 2-1, men nu är det tuffare emot. Solihull Moors var framträdande på Damson Park i fjol och vann också förra säsongens motsvarande möte med 3-1. Med 1X är vi i hamn.

4. Aldershot – Sutton United X

Kupongen innehåller två ruskigt fina skrällägen och här har vi nått fram till det första. Aldershot var stabila och åter stabila hemma på The Electrical Services Stadium i fjol. The Shots plockade poäng i 13 av 19 matcher i den egna borgen och det är sannerligen starka papper. Här blir dock Jaydon Gibbs, bror till Kieran Gibbs, gamla klubb grovt undervärderade av det svenska folket. Sutton United kommer på besök med en 3-0-seger i premiären mot Maidenhead i ryggen. Där har ni anledningen till den hårt ansatta tvåan. Nämnas bör dock att Aldershot inte torskat hemma mot Sutton på fem raka inbördes matcher och med det sagt är vänstersidan av största vikt även om alla tecken smakar bäst.

5. Bromley – Dover Athletic 1

Tillbaka till London där det är dags för Bromley att kicka igång äventyret. The Lilywhites slutade på en respektabel mittenplacering i fjol och hade då hemmaspelet som sin största styrka. Här torskade värdarna bara fem av 19 möjliga och det är ett facit som inte är att förglömma. Gästande Dover tog en knapp 1-0-seger i premiären mot Notts County men får trots det slå ur underläge här. The Whites torskade motsvarande möte med 0-3 så sent som i januari och ska vara nöjda om de får med sig en pinne den här gången. 1X.

6. Eastleigh – Torquay X

Nästa skrälläge, kanske till och med det bästa, hittas på Silverlake Stadium. Eastleigh blir brutalt hårt streckade efter premiärsegern med 5-1 borta mot Barnet. The Spitfires stod visserligen för en stark insats, men det är sällan lag som klappar ihop likt Barnet gjorde i jämna National League. Torquay premiärsegrade också och kommer inte att ge bort en millimeter här. Faktum är att gästerna slutade högre upp än Eastleigh i fjol och när ettan streckas upp till månen måste högersidan med omgående.

7. Stockport – Halifax 1

Klassiska Stockport var ruskigt nära att få kvala till League Two i fjol, men det svaga poängsnittet fällde till slut värdarna. The Hatters, som fostrat spelare som Ashley Williams, Wayne Hennessey och Stuart Baxter, siktar dock ännu högre i år och hemma på Edgeley Park är Manchesterlaget normalt starka. Halifax kommer från en 2-0-seger mot Dagenham & Redbridge, men här får gästerna anses som klara underdogs. 1X är att betrakta som ett stabilt lås.

8. Weymouth – Woking 2

Weymouth tog sig upp till National League för drygt två månader sedan. Playoff-finalen mot Dartford avgjordes på straffar och där drog alltså The Terras det längsta strået. Nu ska värdarna försöka etablera sig en våning högre upp, men tufft motstånd väntar redan i den andra omgången. Woking slog Solihull Moors med 2-1 i deras premiär och hörde även till topplagen i fjol. Weymouth får här sikta på att dra hem trupperna och hoppas på kontringar, men till fler än en poäng räcker det inte. X2 avrundar kupongen.

 

Spiken! – Chesterfield

I vad som på förhand ska anses som en helt jämn kamp blir Chesterfield alldeles för undervärderade av svenska folket. Hemma på Proact Stadium trivs värdarna bra och det här blir en tuff uppgift för gästande Hartlepool. Ettan lockar onekligen.

Skrällen! – Torquay

Eastleigh stod för en fin insats i premiären mot Barnet, men blir här alldeles för övervärderade på grund av den insatsen. Torquay är inga duvungar och ska ses med goda poängmöjligheter trots bortagräset. Högersidan är vital!

Systemen i textform:

36 rader

1. Dagenham – Barnet 1
2. Chesterf. – Hartlepool 1
3. Solihull- Wrexham 1x
4. Aldershot – Sutton 1×2
5. Bromley – Dover 1
6. Eastleigh – Torquay 1×2
7. Stockport – Halifax 1x
8. Weymouth – Woking 2

144 rader

1. Dagenham – Barnet 1
2. Chesterf. – Hartlepool 1
3. Solihull- Wrexham 1x
4. Aldershot – Sutton 1×2
5. Bromley – Dover 1x
6. Eastleigh – Torquay 1×2
7. Stockport – Halifax 1x
8. Weymouth – Woking x2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100