Topptipset 7/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 7 oktober 2019

              Annons:

Veckan inleds med ett Topptips i specialskrud. På denna kupong ingår både Europa och Sydamerika, både damer och herrar. Flest blågula blickar riktas mot Gamla Ullevi där Sverige ska ta ett kliv mot EM. Åtta rätt är på ingång!

Spelstopp: 20.09

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Bolton – Blackpool 2

Engelska League One inleder kupongen när botten tar emot toppen på University of Bolton Stadium. Att Bolton är ett bottenlag är ingen överdrift, värdarna ligger allra sist i tabellen och har ett berg att bestiga. Wanderers inledde säsongen med tolv minuspoäng och har bara mäktat med att knappa in tre av dessa på nio omgångar. Blackpool ligger med i toppkvintetten efter den starka 2-1-triumfen senast mot Lincoln. Den gode Armand Gnanduillet anför de orangeklädda genom att gå mot sin bästa säsong i karriären. Ivorianen har redan målat fem gånger på sina tio framträdanden, mot ett Bolton som är helt under isen har 27-åringen toppchans att måla mer. Ohotad tvåa.

2. Orleans – Lens X

Elva mil sydväst om Paris är riktningen för Lens som kommer farande med råg i ryggen. De guldblodiga gästerna har inkasserat tre raka segrar i Ligue 2, till saken hör visserligen att dessa poäng endast plockats mot klubbar som håller till i den nedre regionen av tabellen. Orleans har repat sig efter den hemska starten och har spelat oavgjort i fyra av sina sex senaste tävlingsmatcher. Förra säsongen vann Lens båda inbördes bataljer och X2 känns tillräckligt på Stade de la Source.

3. Osnabrück – Bielefeld 1

Vi studsar vidare till Tyskland för en fight i 2. Bundesliga. Arminia Bielefeld hade en fin start på säsongen innan gästerna gick på en mina senast. Stuttgart erövrade en bortaviktoria med 1-0 förra helgen. Osnabrück underskattas av de svenska topptipparna nu, de lilavita herrarna har inte förlorat en duell på Bremer Brücke sedan premiären mot topplaget Heidenheim. Med tanke på att Bielefelds stora stjärna, Fabian Klos, nu är avstängd känns det ännu mer givet att gå för värdeettan först och främst!

4. Sao Bento – Vila Nova 2

Vi skiftar kontinent till Brasilien där det vankas nyckelmatch i Série B. När 26 omgångar lagts till handlingarna placerar sig värdarna som nästjumbo medan Vila Nova har den sista säkra platsen i tabellen. Sao Bento kommer närmast från en 0-3-förlust här hemma mot serieledande Bragantino. Gästerna har på de senaste tre striderna noterats för två oavgjorda resultat hemma i Goiás samt en bortaseger mot tabellgrannen Londrina. Senaste tre inbördes bataljer bär facit 2-1-0 i Vila Novas favör. Strecken ser ut att landa där de ska och halvgarderingen till höger känns som en stabil utgång.

5. CRB – Sport Recife 2

Vi stannar i den brasilianska andradivisionen men rör oss upp till toppen av tabellen. CRB har inte gjort skäl för sitt smeknamn, “Strandens härskare”, vad gäller hemmaspelet denna säsong. Marcelo Chamuscas mannar ligger tvåa i det räkneverk som avser spelet på resande fot medan de faktiskt hade degraderats sett till hemmatabellen. Sport Recife håller toppklass oavsett arena och de tredjeplacerade gästerna är ligans allra mest svårslagna lag. Sport har plockat poäng i 23 av 26 matcher, den som streckar X2 kan beteckna sig som helförsäkrad!

6. Sverige D – Slovakien D 1

Resten av resan tillägnas landslagsfotboll för damer och första fighten hämtas från den blågula nationalarenan i Göteborg. I ärlighetens namn befinner sig Sverige i en väldigt gynnsam grupp, det råder ingen tvekan om att Gerhardssons VM-hjältinnor ska ta sig till EM enkelt. Trots att svenskorna är skadedrabbade var det inga problem att 5-0-krossa Ungern i fredags. Att de mest meriterade pjäserna Seger och Fischer saknades gjorde ingen skillnad då. Det lär kvitta även nu när de bleka slovakiskorna gästar Gamla Ullevi. Med all rätt är ettan kolossalt hårt åtgången. Att Sverige tappar poäng mot Slovakien finns inte på kartan. Fram med spikklubban.

7. Serbien D – Österrike D 2

På Balkan lär damernas EM-kval bjuda på en desto mer öppen historia än i Sverige. Serbien körde över Nordmakedonien med hela 6-0 senast, då svarade skarpskytten Dina Blagojevic för dubbla baljor. Österrike kommer till Nis för en enklare uppgift än när Stina Blackstenius och company besökte alplandet. 0-2-nederlaget mot Sverige är ingenting att skämmas över. De rödvita damerna har massvis av högmeriterade spelare i sin elva, inte minst kapten Schnaderbeck som till vardags representerar Arsenal. Österrike lär åtminstone lösa en poäng här. X2!

8. Tjeckien D – Spanien D 2

Måndagens sista bud hämtas från Tjeckiens huvudstad Prag. Borta mot Moldavien fick tjeckiskorna förmånen att träna anfallsspel i 90 minuter, 7-0 slutade den kölhalningen. Spanien var en dark horse i sommarens VM-slutspel men det räckte inte längre än till 16-delsfinal. La Roja startade detta EM-kval med att Barcas Bonmati satte hälften av strutarna i 4-0-triumfen mot dänggänget Azerbajdzjan. Spanjorskorna är det bättre laget i grunden men här måste garderingspennan fram fort för det här slaget är absolut inte avgjort på förhand. Måla tvärsöver och hoppas på skrällen!

 

Banken! – Sverige

Med tanke på den mördande streckningen är det inte jättekul att spika våra svenska damer men det är faktiskt bara bortkastade pengar att göra annat. Inse fakta, veckans första kupong innehåller bara sju ställningstaganden.

Knallen! – Tjeckien

Tjeckien har visat finfina takter i detta kvalspel och är en nation på uppgång. Firma Svitková/Stasková hade torrt krut senast och lär kunna ställa till med strul även för Spanien!

36 rader
1. Bolton – Blackpool 2
2. Orleans – Lens x2
3. Osnabrück – Bielefeld 1
4. Sao Bento – Vila Nova 1×2
5. CRB – Sport Recife 2
6. Sverige D – Slovakien D 1
7. Serbien D – Österrike D x2
8. Tjeckien D – Spanien D 1×2

144 rader
1. Bolton – Blackpool 2
2. Orleans – Lens x2
3. Osnabrück – Bielefeld 1x
4. Sao Bento – Vila Nova 1×2
5. CRB – Sport Recife x2
6. Sverige D – Slovakien D 1
7. Serbien D – Österrike D x2
8. Tjeckien D – Spanien D 1×2

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100