Topptipset 7/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 5 oktober 2020

Annons:

Precis som under gårdagen är dagens Topptips fyllt med bidrag från ett och samma släkte, denna gång är det vänskapslandskamper som gäller. Flera av de tyngre favoriterna på bongen ska ses med goda segerchanser, då är det läge att hålla systemet lågt och istället gå för en högre radinsats. Nu sparkar vi igång!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 20:29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Portugal – Spanien X

Kupongens mest högoktaniga kamp är också den som inleder kalaset. Grannländerna, tillika rivalerna, Portugal och Spanien drabbar samman i Lissabon. Fernando Santos förfogar över en ruskigt stark upplaga där Cristiano Ronaldo såklart är den stora stjärnan. Strandraggaren smällde in landslagsmål nummer 100 och 101 mot Sverige och det är bara att lyfta på hatten för det facitet. Bakom kaptenen finns idel stora namn där bland andra Dias, Fernandes, Silva och Félix sticker ut lite extra. Spanien har också kvalitet så det räcker och blir över i sin trupp, men vissa frågetecken sätts för vem som ska leda anfallsspelet. Den överlägset formstarkaste liraren i offensiv riktning just nu är 17-årige Ansu Fati. Fördel värdarna, men på en kupong utan särskilt många skrällägen målar vi brett i detta derby.

2. Tyskland – Turkiet X

Tyskland kommer från två raka oavgjorda fajter i Nations League där de ska vara glada över att det stannade vid lika mot Schweiz. Där levde tyskarna farligt och Jogi Löw vill säkerligen se en bättre försvarsinsats mot Turkiet. Nu har förbundskaptenen tillgång till lirarna från Bayern München och RB Leipzig, Neuer, Klostermann, Kimmich och Goretzka är samtliga namn som förstärker värdarna. Turkiet är dock en motståndare som Löw och company kan få problem med. Gästerna visade i det senaste EM-kvalet att de trivs utmärkt med att backa hem och ligga på omställningar, en medicin som bland andra Frankrike fick smaka på. Tyskarna ska gälla som favoriter, men när högersidan ser ut att bli något undervärderad är det läge att plocka med övriga tecken direkt.

3. Nederländerna – Mexiko 1

Holland har nytt blod på tränarbänken i form av den gamla storspelaren Frank de Boer. Den före detta vänsterfotade mittbacken firade stora triumfer som spelare och ska nu sätta sin prägel på en av de favorittippade nationerna i sommarens EM-slutspel. Vägen dit går först via en träningsmatch mot Mexiko. Gästerna har en spännande trupp på pappret där förbundskaptenen Tata Martino förlitar sig till namn som Moreno, Álvarez, Guardado, Herrera och framför allt Jiménez på topp. Den kvintetten kan mycket i sina stunder och ett kryss i Amsterdam är inte otänkbart. Ettan får dock inleda.

4. Frankrike – Ukraina 1

Ukraina har något spännande på gång under den gamla målsprutan Shevchenko. Den före detta Milan-liraren lotsade sina adepter till en seger mot Schweiz i Nations League senast, men i efterföljande kamp mot Spanien kom ukrainarna ner på jorden igen. 0-4 i brakan var ord och inga visor och när nu spelare som Konoplyanka, Moraes, Zinchenko och Marlos inte finns med är det svårt att se gästerna räcka till mot Frankrike. Didier Deschamps förfogar över en trupp som knappast behöver någon närmare presentation och det enda som hotar en hemmaseger här är underskattning. Flyger ettan upp till trakter omkring 80 procent är det dock kittlande att plocka med rensarkrysset.

5. Polen – Finland 1

Robert Lewandowski fanns inte med i den förra landslagssamlingen. Superanfallaren fick då se sina landsmän förlora knappt mot Holland men därefter blev det seger mot Bosnien. När Doktor Dowski nu åter finns med höjs värdarna flera snäpp. Målmaskinen bombade in fyra kassar när Bayern i helgen slog Hertha Berlin med 4-3 och lita på att han jagar nya mål när Finland nu kommer på besök till Gdansk. Gästerna är klara för det kommande EM-slutspelet och är i grunden ett stabilt gäng. Pukki och grabbarna lär dock få det tufft här. Ettan först, krysset sen.

6. Schweiz – Kroatien 1

Schweiz imponerade i kubik när de tog poäng av Tyskland i Basel. Granit Xhaka styrde och ställde på mitten och framåt hotade både Embolo och Seferovic gång efter annan. Embolo finns inte med nu, men Vladimir Petkovic förfogar över fullgoda ersättare. Mot ett svajigt Kroatien ska värdarna hållas som favoriter. Luka Modric fanns inte med senast men nu är den lille snidaren tillbaka. Ett frågetecken sätts dock för mittfältarens form och gästerna får också klara sig utan Rakitic, Vrsaljko och Rebic. Det är spelare som normalt är givna i startelvan och här får kroaterna vara nöjda om de får med sig en pinne.

7. Österrike – Grekland 1

Österrike blandade och gav i den senaste vändan av Nations League. Segern mot Norge imponerade, men detsamma kan inte sägas om torsken mot Rumänien. Nu har alplandet David Alaba åter och då höjs nivån flera snäpp. Alaba ackompanjeras av bland andra Schlager, Lainer och Grillitsch och nämnda lirares spetsegenskaper finns inte hos onsdagens opponenter. Grekland är inne i en generationsväxling och kommer att få det tufft här. Underbarnet Christos Tzolis ska bli spännande att se, men i övrigt gäspas det mest åt gästernas trupp. Ettan spikas hela vägen upp till 55 procent.

8. Italien – Moldavien 1

Kupongen avrundas i Florens med en av världshistoriens klaraste spikar. Moldavien håller ruskigt låg nivå och kvalar faktiskt in på FIFA:s mindre smickrande topp-5-lista över Europas sämsta fotbollsnationer. Italien står på andra sidan och Roberto Mancini lär säkerligen ge chansen till spelare som står på gränsen för tillfället. Det spelar ingen roll och här hade förbundskaptenen kunnat skicka in P15-landslaget och ändå avgått med en klar viktoria. Ettan är gjuten i en stenugn och eventuella garderingar är trams.

 

Spiken! – Italien

Moldavien åker till Florens för att kamma hem ännu en förlust och här hade det inte spelat någon roll om landets totala befolkning hade packats in i och framför mål. Italien vinner.

Skrällen! – Turkiet

Turkiet visade i EM-kvalet att de trivs i stormatcherna och är farliga i sina omställningar. Tyskland visade upp ett darrigt försvarsspel mot Schweiz och kan mycket väl bli straffade även här.

Systemen i textform:

36 rader

1. Portugal – Spanien 1×2
2. Tyskland – Turkiet 1×2
3. Nederländerna – Mexiko 1
4. Frankrike – Ukraina 1x
5. Polen – Finland 1
6. Schweiz – Kroatien 1x
7. Österrike – Grekland 1
8. Italien – Moldavien 1

144 rader

1. Portugal – Spanien 1×2
2. Tyskland – Turkiet 1×2
3. Nederländerna – Mexiko 1x
4. Frankrike – Ukraina 1x
5. Polen – Finland 1x
6. Schweiz – Kroatien 1x
7. Österrike – Grekland 1
8. Italien – Moldavien 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100