Topptipset 7/9: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 4 september 2020

Annons:

Måndagens upplaga av Topptipset är en fantastisk historia som i huvudsak innehåller landslagsfotboll när Nations League rullar vidare. Dzeko slipper möta Lewandowski samtidigt som Lars Lagerbäck reser till Belfast. Åtta rätt är inom räckhåll.

 

 

 

Spelstopp: 20:44

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Nederländerna – Italien 1

Nederländerna har verkligen en fin trupp med sig till denna samling. Mittfältet med Wijnaldum (Liverpool), Van de Beek (Manchester United) och De Jong (Barcelona) håller yppersta världsklass. I försvaret hittas världens bästa back, Virgil van Dijk, och framåt finns det både snabba spelare som Memphis Depay samt starka huvudspelare som Luuk de Jong. Ett komplett landslag. Italien har med sig en stor trupp med 37 spelare och håller såklart hög klass även de. I Amsterdam lär det dock bli slitigt för Gli Azzurri. Ettan spikas.

2. Nordirland – Norge 1

Norge har en härlig generation på gång med supertalanger som Sander Berge, Erling Braut Haaland och Martin Ödegaard. Den sistnämnda är dock inte med i truppen på grund av skadeproblem. Med det sagt är Norge inget landslag som åker och kör över landslag på bortaplan. Här blir Lagerbäcks mannar överskattade. Nordirland har en trupp med ganska anonyma krigare från de brittiska ligorna, men det är ett väldigt fysiskt landslag som satsar hårt på fasta situationer. Med Lagerbäck på andra tränarbänken är chansen stor att detta blir ett ställningskrig och då ska värdnationen, som faktiskt rankas högre än Norge av FIFA, vara knappa favoriter. Ettan chansspikas på mindre system.

3. Tjeckien – Skottland 2

Tjeckien är ett landslag som verkligen har gjort det bra på senare år och som är klara för EM-slutspelet. I första omgången av Nations League mot rivalerna Slovakien fick inte de två kanske största stjärnorna i laget, Schick och Soucek, delta då de satt i karantän. Ändå lyckades tjeckerna segra med 3-1. Men under måndagen lär det bli sju resor svårare eftersom värdnationen i princip kastat in handduken. Med tanke på coronaspridningen i laget lämnade Tjeckien in en ansökan om att slippa spela måndagsmatchen men detta avslogs. En juniorspäckad hemmatrupp får det stentufft mot mustiga pjäser som Robertson, Forrest och den gode McTominay. När värdet mitt i den tjeckiska misären ser ut att ligga hos skottarna är spiktvåan ett faktum.

4. Österrike – Rumänien 1

Österrike är en stabil nation som tog sig till EM efter att ha slutat tvåa i sin kvalgrupp bakom Polen. De flesta spelarna i truppen spelar till vardags i Bundesliga och det finns väldigt mycket rutin i spelare som Baumgartlinger, Ilsanker, Dragovic och Hinteregger. Dessutom hittas Sabitzer här och det är i sina bästa stunder en av världens bästa mittfältare. Dock saknas Laimer, Arnautovic och Alaba här, tre helt givna spelare. Rumänien har en ganska hög högstanivå och kommer firma Hagi/Puscas igång här ska inte Österrike känna sig för säkra på tre poäng. Då ettan streckas väldigt högt ska det genast garderas med ett kryss som rensar fint.

5. Bosnien – Polen 1

I Bosnien ska en på förhand väldigt oviss tillställning gå av stapeln. Bosnien kommer närmast från en tuff bortamatch mot Italien. Truppen ser inte så pjåkig ut, Visca, Besic och Gojak är mittfältare av hög nivå och längst fram finns den stora härföraren Edin Dzeko. Polen har gått starkt på senare år men får i denna samling klara sig utan Robert Lewandowski och det är såklart ett enormt avbräck att inte ha med världens kanske allra bästa anfallare. Polen ser ut att bli ganska rejält överstreckade i detta förmodat jämna möte och då är det vänstersidan som är av högsta prioritet. 1X!

6. Israel – Slovakien X

Det gick inte bra för Slovakien i fredagens premiärderby mot Tjeckien. 3-1 i baken på eget gräs smakade illa i gomseglet på Kucka och company som stundtals var utspelade i Bratislava. Nu väntar en utflykt till Netanya för möte med ett blåvitt sällskap som heller inte har klackarna i taket. Israel kommer från ett 1-1-möte med Skottland där Zahavi tvingades rädda sitt land ännu en gång. Värdnationen har formkurvan 1-2-5 där enda triumfen kom i hemmamötet med lilla Lettland. Sedan sommaren 2017 har slovakerna endast vunnit två matcher. Krysset först, resten sen.

7. Albanien – Litauen X

Air Albania Stadium välkomnar hem ett värdlag som plockade en skalp i Minsk under fredagskvällen. 2-0 var frukten av att albanerna spelade ytterst disciplinerat och att unge Keidi Bare klev fram och avgjorde i sin första Nations League-match. Detta är dock inte fog för att strecka upp hemmalaget som dunderfavoriter under måndagen. Man ska inte glömma att Tiranas trojka släppte in två bollar mot blåbäret Andorra häromsistens i en EM-kvalmatch som slutade oavgjort. Litauen förtjänade ett bättre öde än 2-0 i baken mot Kazakstan i fredags och gästerna har en X-faktor i Fedor Cernych som till vardags lirar i ryska Premier League-klubben Dinamo Moskva. Här måste krysset och tvåan prioriteras för att möjliggöra ordentlig utdelning!

8. Sligo Rovers – Finn Harps 1

Kupongen kompletteras med en uppgörelse i Irlands finaste fotbollsrum. Värdarna på Showgrounds är utpräglade hemmakatter som torskat alla bortamatcher utom en men i gengäld erövrat tre raka trepoängare på den egna mattan. Finn Harps är nästjumbo med fem pinnar färre än Sligo Rovers när nio omgångar avverkats. Gästerna har vunnit en(!) bortamatch i Premier Division när vi blickar tillbaka på det senaste året. Ettan räcker väldigt långt, på största bongen är 1X ett lås.

 

Spiken! – Skottland

Det är inte utan att man lider lite med tjeckerna som både fått coronavirus och tvingats ställa upp med ett skräplag i Olomouc. Skottland har luttrade herrar från Premier League som inte missar en sådan här straffspark.

Skrällen! – Litauen

Ett lag som lirar 2-2 hemma mot Andorra ska inte målas upp till månen mot ett gäng brutala balter. Vi måste jobba in rensaren i Tirana!

Systemen i textform:

36 rader

1. Nederländerna – Italien 1
2. Nordirland – Norge 1
3. Tjeckien – Skottland 2
4. Österrike – Rumänien 1x
5. Bosnien – Polen 1x
6. Israel – Slovakien 1×2
7. Albanien – Litauen 1×2
8. Sligo Rovers – Finn Harps 1

144 rader

1. Nederländerna – Italien 1
2. Nordirland – Norge 1x
3. Tjeckien – Skottland 2
4. Österrike – Rumänien 1x
5. Bosnien – Polen 1x
6. Israel – Slovakien 1×2
7. Albanien – Litauen 1×2
8. Sligo Rovers – Finn Harps 1x

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100