Topptipset 9/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 13 matcher

Andreas Lindsjöö Publicerat: 9 oktober 2019

              Annons:

Det är mycket brasiliansk fotboll som väntar på onsdagens Topptips. Deras inhemska liga tar som bekant inte uppehåll när det vankas landslagsspel. En kamp från Nations League ska också avhandlas. Vi inleder dock på mäktiga Signal Iduna Park där Tyskland ska ta emot Argentina i en vänskapsmatch.

Spelstopp: 20.44

  Gå till Svenska Spel & spela Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra spelförslag:

1. Tyskland – Argentina 1

Jogi Löw fortsätter att testa nya spelare i det tyska landslaget. Till denna samling har Robin Koch, Suat Serdar och Nadiem Amiri alla fått chansen. Annars är det de usual suspects som gäller med Werner, Reus och Gnabry som de kanske största stjärnorna. Förutom den magiska målvaktsuppsättningen där Neuer, Leno och Ter Stegen slåss om en plats. Vilken bredd! Argentina har inte med vare sig Icardi, Agüero eller Messi och på det stora hela är de blåvita svagare än den tyska maskinen. Träningsmatcher är alltid luriga men i Dortmund ska ettan hållas som trolig.

2. Stockport – Hartlepool 1

Stockport fick en trevlig start på säsongen men har gått ner sig fullständigt på sistone. Fem förluster och en oavgjord på de sex senaste där endast ett mål har producerats framåt håller såklart inte. Det finns dock en ganska hög potential hos hemmalaget som vunnit fyra av sju hemmamatcher. Hartlepool är kanske mest känt för att de fiktiva karaktärerna Tuffa Viktor och Buster kommer härifrån, men i helgen besegrade de faktiskt topplaget Yeovil. Kapaciteten finns således även här. Ettan ritas ner först, men det bör garderas omgående.

3. Botafogo – Goiás X

Brasilien för hela slanten nu där vi inleder i miljonstaden Rio de Janeiro. Där tittar vi till ett svartvitt hemmalag i lite av en minikris. Botafogo kommer nämligen från fyra raka förluster, även om det varit knappa sådana. Nu skiljer det helt plötsligt bara fem poäng ner till nedflyttningsplatserna. Goiás har precis motsatt formkurva med fyra raka segrar och noterbart är att gästerna under denna svit hållit nollan i varje match. Samtidigt har Goiás bara vunnit tre av tolv bortamatcher under säsongen. Svårtippat här och då blir valet att rita ner samtliga tecken.

4. Fortaleza – Chapecoense 2

Chapecoense har verkligen haft en tung vår och sommar. 15 inspelade poäng på 23 omgångar gör att de ligger sist i tabellen med hela åtta poäng upp till säker mark. Med en del skadeproblem i truppen blir det inte enklare att börja klättringen. Åtta matcher utan vinst är inget vidare facit i närtid. Fortaleza övervärderas dock grovt här. Värdarna är nykomlingar i serien och har bara tre pinnar ner till nedflyttningsplats. Dessutom har de förlorat tre av sina fyra senaste matcher. När ettan är uppe och snuddar på 80 procent är det tjänstefel att inte plocka med skrällen. Alla tecken är dock bäst.

5. Bahia – Sao Paulo 1

I östra Brasilien ska istället två lag på den övre halvan av tabellen ta plats. Bahia har spelat ihop 37 pinnar och är väldigt svåra att rå på hemma i storstaden Salvador. Visserligen blev det förlust senast mot Atlético PR men det var den blott andra hemmatorsken på hela säsongen. Sao Paulo har plockat två poäng fler än värdarna men visar ganska svag form med endast två segrar på de åtta senaste omgångarna. Hos gästerna finns Atlético Madrids gamla storback Juanfran som varit stabil under säsongen. Kan han lösa en poäng för Sao Paulo? Tveksamt. Strecka från vänster.

6. Gremio – Ceará 1

Gremio har möjligen hela seriens mest intressanta anfallsspel. Diego Tardelli, Luan och Éverton, som gjorde sådan succé i Copa América, är alla stora stjärnor. Den sistnämnda är dock iväg med det brasilianska landslaget. De blåsvarta ligger visserligen bara åtta i tabellen men i Copa Libertadores har de gått till semifinal. Ceará är nykomlingar i serien och som de flesta andra sådana slåss de om att slippa nedflyttning. Formen är usel med sex förluster och tre oavgjorda på de nio senaste och på resande fot är facit 1-2-8 denna säsong. Gremio streckas lite väl hårt men det är svårt att se något annat än hemmaseger här. En så kallad åsnespik blir valet.

7. Cruzeiro – Fluminense 1

Cruzeiro och Fluminense är två klassiska klubbar i Brasilien men för tillfället går båda ruskigt kallt. Cruzeiro är på nedflyttningsplats med 20 poäng och Fluminense är med bara fem pinnar före i allra högsta grad indragna i bottenstriden. Hemmalaget har sju raka utan seger, men har en veterananfallare i Fred som ser bättre och bättre ut. Med fyra mål de två senaste månaderna är han det största hotet här och strikern har faktiskt ett förflutet i Fluminense. Gästerna kommer visserligen från två raka ligasegrar, men har förlorat de sex senaste Série A-matcherna borta mot Cruzeiro. Med det i åtanke känns ettan klart bäst.

8. Santos – Palmeiras X

Det kanske allra hetaste brasilianska mötet avslutar kupongen. Det är topplagen Santos och Palmeiras som drabbar samman i ett härligt delstatsderby. Santos har vänt sin något svaga trend och kommer närmast från två raka segrar. Hemma på Urbano Caldeira har de svartvita bara förlorat en gång denna säsong. Palmeiras har samtidigt tagit poäng i tio av tolv bortamatcher vilket gör att de är hela seriens mest svårslagna bortalag. Med spelare som Bruno Henrique och Felipe Melo hos gästerna finns där väldigt mycket kapacitet. Ett något starkare Palmeiras mot ett skickligt hemmalag gör att krysset känns klart bäst. Ska det garderas åt något håll så är det med ettan.

 

Banken! – Gremio

Ceará har bara tagit poäng i tre av elva bortamatcher under säsongen och ställs nu mot ett Gremio med väldigt hög kapacitet. Detta slutar med hemmaseger och ettan spikas trots överstreckning.

Skrällen! – Chapecoense

Fortaleza är nykomlingar i Série A och har gjort en ganska medioker säsong så långt. Ändå streckas de upp till enorma favoriter när Chapecoense kommer på besök. Visst är gästerna jumbo men så usla är de inte. Tvåan måste bara med.

36 rader
1. Tyskland – Argentina 1
2. Stockport – Hartlepool 1x
3. Botafogo – Goiás 1×2
4. Fortaleza – Chapecoense 1×2
5. Bahia – Sao Paulo 1
6. Gremio – Ceará 1
7. Cruzeiro – Fluminense 1
8. Santos – Palmeiras 1x

144 rader
1. Tyskland – Argentina 1
2. Stockport – Hartlepool 1x
3. Botafogo – Goiás 1×2
4. Fortaleza – Chapecoense 1×2
5. Bahia – Sao Paulo 1x
6. Gremio – Ceará 1
7. Cruzeiro – Fluminense 1x
8. Santos – Palmeiras 1x

  Gå till Svenska Spel!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100