Topptipset 9/10: Vårt system, speltips och analys av samtliga 8 matcher

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2020

Annons:

Helgen är i antågande och det betyder som vanligt ett härligt och spretigt fredags-Topp. League One, Eerste Divisie, U21-matcher och brasiliansk Série B-boll. Där har ni utmaningen som ligger framför oss. Engelsk nordvästkust blir första anhalt. Vi kör!

 

 

 

 

 

Spelstopp: 19:59

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Fleetwood – Hull 2

Torskarmén från Fleetwood har inte alls levererat inledningsvis av League One-säsongen. Barton och hans stab bör vara en aning bekymrad då en seger på fyra försök knappast är godkänt. Värdarna kvalade som bekant i fjol för att få ta steget upp till The Championship men fick smaka just torsk i playoff-mötet med Wycombe. Ett lag som huserade i den engelska andradivisionen i fjol men som åkte fritt fall under hela vår- och sommarsäsongen var Hull. Efter att toppgubbar som Grosicki samt Bowen försvann blev det pannkaka av allting och nu är det alltså ett återtåg som behöver göras efter en mindre smickrande degradering. Inledningen i League One för Tigrarna har varit bra. Gästerna vinner allt för tillfället och defensivt är det hundraprocentigt med noll mål bakåt på över 360 minuter fotboll. Nya poäng nu att vänta. X2 räcker gott på Highbury.

2. FC Eindhoven – Excelsior 2

Eerste Divisie kommer bjuda på en sprudlande målfest av allt att döma då Eindhoven och Excelsior ska duellera. De tio senaste matcherna dessa gäng lirat har slutat med 48 mål och ett snitt därmed på nära fem per match. Galet värre. Sett till kvalitén mellan klubbarna är det en mindre fördel för besökarna. Isländske Mar Omarsson är en målskytt av rang och när nu FCE står utan sin back, Bogaers, som är avstängd finns möjlighet till fler mål för islänningen. Bogaers är dessutom ersättare till redan skadade Zé Pedro så att det är en skör backuppsättning hos Eindhoven står klart. Tvåan får därför anses stabil att börja med.

3. Portugal U21 – Norge U21 1

EM-kval pågår även för U21-nationerna. Portugal ligger tvåa i grupp 7 efter suveräna Nederländerna, och Norge hakar på strax bakom. Det ska dock tilläggas att tabellen haltar betänkligt och ska norrmännen ens ha en minimal chans att tråckla sig förbi värdarna från den Iberiska halvön måste juniorbaggarna vinna nu. När lagen fajtades i Oslo vann Portugal med 3-2 trots en man mindre under 60 minuter. Detta kommer, dessvärre för norrmännen, bli en enkelriktad historia på Estádio António Coimbra da Mota och ettan kan spikas utan krusidull.

4. Belgien U21 – Wales U21 2

Omgångens riktiga smällkaramell finner vi på Stadion Den Dreef i Belgien. Värdnationens ungdomar har ett fint slagläge i grupp 9 och leder nu framför Tyskland. Wales är dock inte oävna. Britterna ställer ett lag med, på denna nivå, rutinerade Regan Poole, Mark Harris och Brandon Cooper. Det ska snabbt också tilläggas att ynglingarna från draklandet vann det första mötet nationerna emellan med 1-0 hemma. När både kryss och tvåa med stor sannolikhet kommer streckas i källaren är det givet att testa lyckan österut först även om alla tecken gör sig klart bäst.

5. Figueirense – Chapecoense X

Brasiliansk samba då vi tar pick och pack för en resa till Sydamerika. Chapecoense rasade ur landets finrum inför denna säsong och har nu startat sin återresa upp. Tolv matcher in i säsongen har gästerna bara noterats för en ynka torsk och medan försvaret sett riktigt stabilt ut finns också en del klass framåt i form av Anselmo, flåbusen Moccelin Paulinho och nyss tillbakaplockade från lån, Bruno Silva. Figueirense har startat säsongen svagt men värdarna spelar tajt och släpper oftast inte till speciellt mycket. Dessutom vann laget med solklara 4-1 i förra hemmamatchen mot Oeste. Alla tecken åker med redan från start.

6. Operário – Confianca 1

Operário är nyligen hemkommen från en 1-0-skalp på bortagräset mot Oeste. De vitsvartas start på säsongen har varit klart godkänd och klubben smyger med i toppen. På mattan i Ponta Grossa har hittills endast Guarani lämnat med alla tre poäng. Confianca kommer med två raka 1-0-segrar men i grunden håller inte Daniel Paulistas mannar riktigt samma nivå. De blåklädda besökarna trivs dessutom otroligt mycket bättre hemmavid än utanför Batistao. Bara en seger på de åtta senaste finns noterat. Stannar därför ettan under 55 procent drygt är det ett tecken som gott klarar sig ensam på mindre kuponger.

7. Cuiabá – Ponte Preta 1

Dags för ett riktigt toppmöte nu då Cuiabá möter Ponte Preta på Arena Pantanal. Hemma har Cuiabá ännu inte förlorat och dessutom har bara en futtig boll trillat in bakom duktige keepern Joao Carlos. Ponte Preta ligger trea efter 14 omgångar men har haft en riktigt dålig period nu med två raka förluster på bortagräs mot Cruzeiro samt América MG. Då lagen möttes i fjol vann däremot gästerna båda bataljerna med 3-0 respektive 3-1. Detta har svenska folket tagit fasta på och därför blir ettan en aning understreckad. Utgå med pennan från vänster därmed. 1X på större system räcker därefter gott.

8. América MG – Náutico 1

Vi avrundar med en spik från Belo Horizonte. Náutico är rejält formlösa och gästerna har inte fått näta på tre raka matcher, någon seger har inte kunnat skönjas på drygt en månad. Nu ställs dessutom de rödvita från Recife mot ett riktigt bra América MG. Värdklubben har framstående resultat med segrar eller oavgjorda matcher i sex av de sju senaste. Dags att bygga vidare på den fina trenden. Spikettan på Estádio Raimundo Sampaio känns given.

 

Spiken! – Portugal U21

Norge må ha ett fint seniorlag men de yngre talangerna hänger inte riktigt med internationellt. Portugals U21-lag är bra och här är det inget snack.

Skrällen! – Wales U21

Under EM-kvalet är det endast Wales som lyckats besegra Belgien. Nu kommer britterna bli extrema underdogs och nog ska vi åter ge walesarna chansen att ta en skalp.

Systemen i textform:

36 rader

1. Fleetwood – Hull x2
2. FC Eindhoven – Excelsior x2
3. Portugal U21 – Norge U21 1
4. Belgien U21 – Wales U21 1×2
5. Figueirense – Chapecoense 1×2
6. Operário – Confianca 1
7. Cuiabá – Ponte Preta 1
8. América MG – Náutico 1

144 rader

1. Fleetwood – Hull x2
2. FC Eindhoven – Excelsior x2
3. Portugal U21 – Norge U21 1
4. Belgien U21 – Wales U21 1×2
5. Figueirense – Chapecoense 1×2
6. Operário – Confianca 1x
7. Cuiabá – Ponte Preta 1x
8. América MG – Náutico 1

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100