Topptipset Fredag 11/12 – Tips, Analys & Förslag

Andreas Lindsjöö Publicerat: 11 december 2020

Annons:

Fredag betyder som alltid en “Gott och blandat”-påse när det kommer till Topptipset. Europaresan tar sin början i England och går i mål i Italien. Däremellan har även Spanien, Tyskland, Frankrike och Belgien besökts. Fina drag kan skönjas framförallt på stöveln där dubbla skrällchanser hittas. Nu åker vi!

 

Spelstopp: 20.29

  till Topptipset!
Regler & villkor gäller.

Våra speltips:

1. Leeds – West Ham 2

Att West Ham endast mäktade med ett mål hemma mot Manchester United (1-3) i helgen förblir en gåta. Londonlaget skapade drösvis med chanser, gubbar som Haller och Bowen kunde lätt tryckt in ett par bollar till. Leeds å sin sida fick åka den berömda bananbåten på Stamford Bridge. Bielsas herrskap ska vara glada att siffrorna stannade vid 3-1 till Chelsea för det saknades sannerligen inte chanser för The Blues. Nu kliver värdarna in som oddsmässiga favoriter men nog känns gästerna för tillfället både hetare och bättre. X2 grejar det hela.

2. Wolfsburg – Eintracht Frankfurt X

Två lag som hittills varit otroligt svårslagna drabbar samman på Volkswagen Arena i Wolfsburg. Hemstadens vargar är ännu utan förlust i ligaspelet medan Adi Hütter och hans gästande örnar endast fått lägga sig platta för Bayern München denna höst. Kruxet med Eintracht är deras många oavgjorda fajter. Ledningar har tappats till kryss och Bas Dost med många flera har underpresterat sett till chanser som skapats. Defensiven hos besökarna´är ändå helt okej, att André Silva och hans lagkompisar ska få kliva av ytterligare en match med kryss som resultat är inte alls omöjligt. Gardera ett oavgjort resultat med en favorittyngd etta.

3. Valladolid – Osasuna 1

Osasuna har visserligen stött på bra motstånd på sistone men 0-1-4 och 2-11 i målskillnad gör ändå sitt för att ge självförtroendet en törn. Nu ska Pamplona-klubben besöka Estadio José Zorrilla. En arena där Valladolid i närtid både kryssat mot Levante och besegrat Athletic Bilbao. Till denna batalj får besökarna klara sig fortsatt utan Lopez och Torro. Tillsammans med långtidsskadade Chimy Ávila är det riktigt trista avbräck. Nog känns ettan trolig men med tanke på att svenska folket säkert målar upp värdarna till krokarna runt 45-50 procent är det av vikt att snarast möjligt komplettera med krysset.

4. Sassuolo – Benevento 2

Kupongens första smällkaramell finns att tugga i sig på Mapei Stadium i Italien. Sassuolo är ett lag för toppen i år men De Zerbi står utan ett par tyngre pjäser till bataljen med Filippo Inzaghis Benevento. Både Defrel och Caputo ska vara borta vilket försämrar de grönsvartas slagstyrka framåt. Gästerna är nya på Serie A-scenen i år men besitter en del kvalitéer. Häxorna, som besökarna kallas, har roffat åt sig poäng mot både Juventus och Parma samt besegrat Fiorentina nyligen. Det här blir stenhårt och med värdemässigt vacker högersida är det inte tu tal om att matchen ska helgarderas omedelbart.

5. St. Etienne – Angers 2

Claude Puels St. Etienne har inte vunnit en match sedan september och botten 3-platserna kommer allt närmre. Nu har däremot spelet successivt blivit bättre och med poäng mot både Lille och Dijon på slutet finns hopp om ett kanske ännu bättre resultat under fredagskvällen. Angers är dock bra. Gästerna har vunnit tre raka matcher på bortagräs och har dessutom öst in mål där Bahoken, Pereira och Capelle sett riktigt bra ut framåt. Tvåan känns trolig men blir inte värdemässigt försvarbar. Ettan ska snabbast möjligt få sin plats på kupongerna.

6. Anderlecht – Genk 2

I Belgien har Genk kopplat greppet. De blåvita har varit ostoppbara under en längre tid och reser till Anderlecht med sju raka vinster i bagaget. Hemmalaget är, precis som vanligt nuförtiden, rejält skadedrabbat. Percy Tau är borta till efter jul och även gubbar som Luckassen, Landry Dimata och förstakeepern och tillika kaptenen Van Crombrugge är mest troligt out. Läge att stirra in sig på tvåan tidigt nu då Genks superanfall med Onuachu och Bongonda ska ha goda möjligheter till att fira stora triumfer på Lotto Park.

7. Real Oviedo – Tenerife X

Real Oviedo tog en fin seger borta mot Sabadell (1-0) och fortsatte sin riktigt mysiga trend utanför Estadio Carlos Tartiere. Nu är det dags att testa vingarna på hemmabanan och här är det inte riktigt lika muntert då endast två segrar på nio försök noterats. Tenerife är disciplinerade bakåt men gör inte speciellt mycket väsen av sig framåt. Gästerna från Kanarieön har på de 14 senaste matcherna endast lirat en fajt bestående av fler än två mål. Med andra ord är det målsnålt och jämnt är att vänta och det här luktar kryss lång väg.

8. Chievo – Reggina X

Vi avslutar fredagsfesten med en Serie B-batalj. Reggina hade sju raka ligamatcher utan seger innan The Amaranth, som gästerna kallas för, kunde trycka dit två snabba bollar i den andra halvleken mot Brescia häromsistens och vinna med 2-1. Chievo är ett lag som ska slåss om topplaceringar i år men de gulklädda är för tillfället inne i en lite småtrist svacka. Mot Frosinone i helgen hade “De flygande åsnorna” en 2-0-ledning men tappade till förlust 2-3 och matchen därinnan tryckte Lecce in ett segermål på stopptid och grusade hoppet om poäng. Således bör självförtroendet hos hemmalaget vara en aning stukat. Vi prövar alla tecken där både kryss och tvåa ser ut att generera fin avkastning.

 

Spiken! – Genk

Belgiens just nu bästa lag mot ett Anderlecht med skadebekymmer. Det här lutar åt en bortaseger och Genk singlas.

Skrällen! – Benevento

Nykomlingen har sett bra ut under en längre tid och ska absolut kunna ställa till med bekymmer för ett Sassuolo som saknar en del pjäser framåt.

Systemen i textform:

36 rader

1. Leeds – West Ham x2
2. Wolfsburg – E.Frankfurt x
3. Valladolid – Osasuna 1x
4. Sassuolo – Benevento 1×2
5. St. Etienne – Angers 2
6. Anderlecht – Genk 2
7. Real Oviedo – Tenerife x
8. Chievo – Reggina 1×2

144 rader

1. Leeds – West Ham x2
2. Wolfsburg – E.Frankfurt 1x
3. Valladolid – Osasuna 1x
4. Sassuolo – Benevento 1×2
5. St. Etienne – Angers 12
6. Anderlecht – Genk 2
7. Real Oviedo – Tenerife x
8. Chievo – Reggina 1×2

   till topptipset!
Regler & villkor gäller.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
 Ring Stödlinjen: 020-819100